Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='chamsti']ups... nie wiem skąd mi sie ten collie wziął xD ale imię pamiętałam (trudno nei pamiętać jak poprzedni pies sie tak nazywal :P chociaż zauważyłam, ze jak ty odmieniasz to piszesz np. Duka, ja zawsze pisałam i pisze nadal Duke`a ;P to taki mały off)

ślazacy? moja mama jest ze śląska ;P więc jako tako rozumiem (jak byłam młodsza to do babci jeździłam ndosć często :P) aczkolwiek na rozumieniu jako takim sie konczy ;P

Na obóz agilitowy mnei puszczają ;P im chodzi (chyba) o to, ze tu nie będzie jako takeigo opiekuna, tam jest

Kto z krakowa, kto? ^^ miło wreszcie nei byc jedna jedyna (zawsze gdziekolwiek jade jestem jedyna krakowiaczką xD)... z doajzdem zostawie sobie ustaleia wszelkie jak bede miala zgode rodziców na wyjazd, ale z góry mowie, ze w sumei BB też by mi pasowało (możliwe ze wakacje spędzę nie w krakwoie a w Szczyrku i jeżeli zgadałabym sie z kimś z Bielska to nie jechaąłbym przez Krakow tylko prosto ze szczyrku :P o ile wogole uda mi sie wkręcic do pracy na stajni :P)

no ale narazie czekam na odp w jakich godzinach tata może zadzwonić :P
mam nadzieje ze sie uda

Ps. Krakowiacy - odezwijcie się, chętnei poznam ;) najlepiej z huty kogoś, a już wogole mega by było z centrum huty ;P[/quote]
Najlepiej dzwonić od 14 do późnego wieczora. ;)

A jeśli chcesz poznać kogoś z Krakowa, to zajrzyj do tych wątków:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35744[/URL]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37895[/URL]

Posted

hmmm no dobra to może od kogoś wyrzebram (mama:diabloti:).

a jak u mnie ma być 3 osoby a pójdziemy do domku 4 osobowego to mam rozumieć że mogę się spodziewać jeszcze jakiejś osóbki??:cool3:

Posted

na takim etapie jeszcze rozumeim ^^ w szczególności pisane :P pamietam jak na obozie mieliśmy dziewczyne ze sląska (nie pamiętam dokładnei skad ;P) i tak śmiesznie z akcentem mowila "koń" ;P no i przebojem było jak ktoś chciał zeby powiedziała coś po sląsku i powiedziała "kaj je murorz' (nie wiem jak sie pisze, chyba okej xD) i nikt nie zrozumiał z obozowiczów, po czym do mnei przyszli z tym to im wytlumaczyłam, tak samo jak to, ze mama ślązaczka i niektóre wakacje tam spędzałam ;P

Posted

[quote name='Mysia_']Basiu widza żeś ty dziołcha z Rudy Śląskiej :cool3:[/quote]
godka -lekko że ja :diabloti:
ale juz nie bydymy godac bo nos nie zrozumieją -ale mysia to dobrze wróży jakby co to po godce sie poznomy :loveu:

Posted

[quote name='Basia i Barni']słuchejcie jo juz sie niebyda ukrywać i byda wkoncu po swojemu godac :lol!::eek::scared:
a jak komuś cos nie gro to juz trudno i tak żech wpłaciła całośc i jada na zlot :multi::evil_lol:

fto je za tym żeby sie pogodac po naszymu ?:eviltong:
dobra wracam do poprzedniej -zrozumiałej :roll: mowy :diabloti:[/quote]
Ooo, nawet rozumiem. :cool3: :p

[quote name='magdyska25']hmmm no dobra to może od kogoś wyrzebram (mama:diabloti:).

a jak u mnie ma być 3 osoby a pójdziemy do domku 4 osobowego to mam rozumieć że mogę się spodziewać jeszcze jakiejś osóbki??:cool3:[/quote]
Albo możecie wziąć w domku 5-osobowym jeden pokój. :cool3:
Bo wszystkie domki (ale nie jestem pewna czy te 3-osobowe też) są 2-pokojowe. :cool3:

[quote name='KaRa_']Bo do 14 śpisz:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Łehehehe... :eviltong: :mad:
Nie śpię, nie śpię. Jadę jutro coś załatwiać i nie wiem czy wrócę wcześniej. :cool1:

Posted

ok, nie ma sprawy :) i tak dopiero jutro po szkole adm tacie ten numer dopiero bo wczesniej sie z nim nei będę widziec (czyli tata numer dostanie koło 18-19 nie wiem jak lekcje koncze jutro ;P)

Posted

[quote name='chamsti']ok, nie ma sprawy :) i tak dopiero jutro po szkole adm tacie ten numer dopiero bo wczesniej sie z nim nei będę widziec (czyli tata numer dostanie koło 18-19 nie wiem jak lekcje koncze jutro ;P)[/quote]
bedzie dobrze ;)

Posted

[quote name='chamsti']ok, nie ma sprawy :) i tak dopiero jutro po szkole adm tacie ten numer dopiero bo wczesniej sie z nim nei będę widziec (czyli tata numer dostanie koło 18-19 nie wiem jak lekcje koncze jutro ;P)[/quote]
A co Ty robisz w szkole do 18-19? :-o

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A co Ty robisz w szkole do 18-19? :-o[/quote]

takie czasy :lol::evil_lol: Trzeba edukowac młodzież, bo z roku na rok coraz gorzej :diabloti:
Ja tam nigdy tak długo w szkole nie siedziałam :eviltong: A może w gimnazjum jak miałam chór po lekcjach :lol:

Posted

[quote name='Basia i Barni']Pamietajcie laski i koledzy że Basia i Barni tylko po Śląsku godo :) i moze mój TZ cos po polsku powie a ja bede kiwać głową :diabloti: chyba że wiecej osób zna język śląski :roll::oops:[/quote]
ehh jesli gadasz po slasku tak jak piszesz to nie mow, ze to slaski jest... mam kumpla co nawija i psize po slasku, ze mam problemy ze zrozumieniem, a zwykla "gwara" z okolic Myslowic,Sosnowca itp jak ludzie wplataja w polski jest zrozumiala bardzo...

Posted

[quote name='magdyska25']

a jak u mnie ma być 3 osoby a pójdziemy do domku 4 osobowego to mam rozumieć że mogę się spodziewać jeszcze jakiejś osóbki??:cool3:[/quote]
Możecie mnie przygarnąć :D:diabloti:

Posted

[quote name='chamsti']z doajzdem zostawie sobie ustaleia wszelkie jak bede miala zgode rodziców na wyjazd, ale z góry mowie, ze w sumei BB też by mi pasowało (możliwe ze wakacje spędzę nie w krakwoie a w Szczyrku i jeżeli zgadałabym sie z kimś z Bielska to nie jechaąłbym przez Krakow tylko prosto ze szczyrku :P o ile wogole uda mi sie wkręcic do pracy na stajni :P)
[/quote]
Jeśli się uda to możesz jechać z nami :) Ja, goldenka245 i Dobcia jedziemy z Bielska;)

[quote name='Basia i Barni']godka -lekko że ja :diabloti:
ale juz nie bydymy godac bo nos nie zrozumieją -ale mysia to dobrze wróży jakby co to po godce sie poznomy :loveu:[/quote]
nady:evil_lol: jo tyż żem ze ślonska:diabloti: to se pogodomy dziołchy na zlocie:evil_lol:

Posted

w szkole co robie? no ucze sie, a co można robić ;P ewentualnie umieram z powodu 3 z rzędu niemeickiego xD u nas w Lo pierwsze klasy zawsze mają na popoludnie, lekcje zaczynam o 12-13 (dzisiaj 14 ^^') ale konczę 18-19... ale w sumie pasuje mi to ;) przynajmniej rano moge sie wyspać i w spokoju wymyc sie, ubrac, pomalować... aż sie boje co ja zrobie jak bede meic na rano ;P

Najpierw musze przekonać tatę, żeby sie zgodził, pozniej musze sie dowiedziec cz uda sie zebym pojechała do Szczyrku (znaczy to juz nie od rodziców zależy a od właścicieli stajni czy przygarną mnie z psem xD)... a tak z góry zapytam - czym jedziecie?

Posted

jak ktoś przekona tate ze nic mi sie nie stanie na zlocie i weźmie mnie (i pinzcerke) samochodem to jak najbardziej sie dorzuce do benzyny ;P ^^ (dzisiaj kuzynka wraca, idziemy prawdopodobnie wieczorem na spacerek - moze ona wymyśli jakiś sposob na rodziców xD)

Posted

[quote name='marmara_19']zbieraj kase a pozniej po prostu wyjdz z domu tak zbey nie widzieli;p[/quote]

Hehe dobry pomysł. Tylko nie wiem jak by zareagowali gdyby sie już zorientowali, ze jej nie ma :cool3:

Posted

[quote name='Junka']Hehe dobry pomysł. Tylko nie wiem jak by zareagowali gdyby sie już zorientowali, ze jej nie ma :cool3:[/quote]
na zlocie jeszcze by było miło ....:cunao::laola:

ale po powrocie do domu ....:mad::grab::lmaa::shake:

Posted

[quote name='psiunia1']Witajcie. Mam pytanko,jestem tu nowa na tym forum,czy ktos nowy moze jechac na zlot? Jesli tak to ja jestem chetna ale pod namiot.
pozdrawiam.[/quote]
Jasne, że może jechać. Każdy Dogomaniak jest mile widziany. :p

Wszystkie niezbędne dotyczące zlotu wiadomości są na pierwszej stronie. ;)