Aussie Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Ale zauważyłam, że na forum brak jednego bardzo ważnego działu - Witamy się :razz: Quote
Mudik Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='Od-Nowa']Mudiku może wiesz gdzie w stolicy taniej kastracje można zrobić? albo chociaż w jakiejś przyzwoitej cenie. pies tak około 15 kg chyba... pomóż[/QUOTE] Ojojoj nie mam pojęcia, ja robiłam gratis kastracj ę kotek we współpracy z Psim aniołem, jak dobrze pamietam, u lekarki z Marysina Wawerskiego lecznica Akita. [quote name='viv']Mudiki doczekały sie swojego forum - jupi :multi:[/QUOTE] No super, nie?:razz::razz: Ula to napisz w dziale administracyjnym tam gdzie miejsce na propozycje i pytania dotyczące forum. Quote
Mudik Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 A nic ciekawego oprócz tego,ze mudikowe forum powstało, dziś zamierzam wszystkie piesy zarejestrować w bazie ogólnopolskiej safe animal. Quote
M&S Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Mudik']A nic ciekawego oprócz tego,ze mudikowe forum powstało, dziś zamierzam wszystkie piesy zarejestrować w bazie ogólnopolskiej safe animal.[/QUOTE] A może coś bliżej o tej bazie.....czy to jest związane z mudikowym forum? A. Quote
Mudik Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Nie to jedyna baza ogólnopolska, która automatycznie przekazuje dane do euro-pet netu, własnie zarejestrowałam mudiki, ciekawe za jaki czas pokażą się w bazie europejskiej? Dodatkowo jest bezpłatna rejestracja w niej. Quote
M&S Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [quote name='Mudik']Nie to jedyna baza ogólnopolska, która automatycznie przekazuje dane do euro-pet netu, własnie zarejestrowałam mudiki, ciekawe za jaki czas pokażą się w bazie europejskiej? Dodatkowo jest bezpłatna rejestracja w niej.[/QUOTE] A dasz jakiś namiar :p A. Quote
Od-Nowa Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 dzięki Magda, poszukam ;) moje są w miejskiej, safe-animal i petbase wydawało mi się,że jedyną ogólnopolską była identyfikacja.pl czy to się zmieniło? Quote
Mudik Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 [quote name='Maks i Spark']A dasz jakiś namiar :p A.[/QUOTE] Proszę: [url]http://www.safe-animal.eu[/url] [quote name='Od-Nowa']dzięki Magda, poszukam ;) moje są w miejskiej, safe-animal i petbase wydawało mi się,że jedyną ogólnopolską była identyfikacja.pl czy to się zmieniło?[/QUOTE] Moje są w miejskiej (sikra i Victor) znaczy warszawskiej, bo Delik był chipowany w Łodzi, w identyfikacji i safe-animal. Ogólnopolskie są identyfikacja.pl, safe-animal i chyba petbase,ale tylko safe-animal przekazuje dane do euro-pet netu. Quote
Mudik Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Pytanie do Olgi, często potrzebowałaś wózka, skoro używałaś chusty, bo tak się zastanawiam, może tylko nosidełko i fotelik do samochodu, skoro chcę używać chusty. I drugie myślisz,że mogę już kupować chyba bardzo rozmiar mi się nie zmieni oprócz brzucha:evil_lol:, a i nie pamiętam czy polecałaś elastyczna, kieszonkę czy tę na kółkach. Quote
M&S Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Mudik']Pytanie do Olgi, często potrzebowałaś wózka, skoro używałaś chusty, bo tak się zastanawiam, może tylko nosidełko i fotelik do samochodu, skoro chcę używać chusty. I drugie myślisz,że mogę już kupować chyba bardzo rozmiar mi się nie zmieni oprócz brzucha:evil_lol:, a i nie pamiętam czy polecałaś elastyczna, kieszonkę czy tę na kółkach.[/QUOTE] ...a jak wyobrażasz sobie wychodzenie na spacery? tylko w chuście. Chusta lub nosidełko jest dobre od czasu do czasu, ale nie na codzień :eviltong: A. Quote
Mudik Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 A korzystałaś z chusty?? Bo osoby, które znam i które jej używały, miały wózki, ale tam dziecko leżało wtedy kiedy rodzic nie mógł go mieć w chuście. Na spacery owszem wózek,ale dzieci korzystajace z chusty zazwyczaj za nim nie przepadają , wola chustę. dlatego pytam Olgę, bo ona jej używała. Quote
Rauni Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Korzystałam z jednego i z drugiego, ale znam takich, co się obywali bez wózka. Na moje wertepy to chusta bywała lepsza, ale jak chciałam popracować z psami, to jednak wygodniej było, jak mały leżał w wózku, on akurat nie miał żadnych problemów, w wózku też spał. Ja go bardzo dużo nosiłam w chuście po domu i po mieście, jak mi się nie chciało tarabanić z wózkiem, na spacery z psami chyba częściej jednak wózkiem wyjeżdżałam. Chusta długa wiązana, całkiem fajne są polskie [URL="http://www.sling.com.pl/sklep/?sLang=pl"]chusty Nati[/URL], ja miałam NATI paski - Toskanię i Hoppendiza Helsinki. Elastyczne starczają na krótko, jak dziecko jest cięższe, to już za bardzo "osiadają" przy noszeniu, w długiej wiązance można nosić od noworodka do ... :) [URL="http://www.chusty.info/forum/"]Forum chuściarskie[/URL], gdzie można się wszystkiego dowiedzieć i znaleźć info o warsztatach i spotkaniach. Jak dziecko już siada samodzielnie to można kupić lub uszyć Mei Taia, szybciej się wiąże i też bardzo wygodne i do tej pory zdarza mi się Sergiusza na chwilę wrzucić. Quote
Mudik Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Dzięki Olga, za wyczerpującą odpowiedź, poszperam na forum dzięki! A jak dobrać rozmiar? Quote
wiska Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 super,ze mudiki maja forum! <ja tez zalozylam schiperowe,ale jakos malo jest osob zarejestrowanych ech...> :) :) co do dzieci-ja tam sie nie znam,ale mnie wozili w wozku a chyba jestem prawie normalna ,chociaz w sumie chusta wygodniejsza...(?) haha bedziesz "mama-kangurzyca"!!! :D Quote
Izabela124. Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [quote name='wiska'] <ja tez zalozylam schiperowe,ale jakos malo jest osob zarejestrowanych ech...> :) :) [/QUOTE]Możesz mi podać linka do tego forum? Quote
wiska Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [url]www.schipperke.m[/url] o j e f o r u m.net (tylko bez spacji oczywiscie) :) Quote
Od-Nowa Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 ja o dzieciach nie mam pojęcia ale z racji inż wpisanego w tytuł zachwyciły mnie 3 kołowe wózki :diabloti: możesz jedną ręką prowadzić jak na wspomaganiu a w drugiej 3 Mudiki prowadzić :evil_lol: rewelacja trójkołowce!! Quote
WeronikaM Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 [QUOTE]Sergiusza[/QUOTE] :p ................... Quote
M&S Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl8.glitter-graphics.net/pub/2539/2539888hssfoym0we.gif[/img][/url] Quote
Recommended Posts