Jump to content
Dogomania

Agilitowo-Frizbowo Domowa Galeria Szikry,Victora i Deliego :-D ZAPRASZAMY!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aussie']
Na moją ostrogę piętową brałam kolejno zabiegi: ultradźwięki, kriokomora, laser. I tyle mi radzono, żeby krioterapii nie stosować w tym samym czasie co inne zabiegi.
[/quote]
[B]Aussie[/B] - ja na moje ostrogi brałam i biorę ... solarium. Tylko to mi pomaga. Bo nawet zastrzyki w piętę nic nie dawały...

Pzdr.

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]Aussie[/B] - ja na moje ostrogi brałam i biorę ... solarium. Tylko to mi pomaga. Bo nawet zastrzyki w piętę nic nie dawały...
[/quote]

Zastrzyki to ja dostałam na samym początku i mogę powiedzieć, że są do... d*! Ciut załagodziły problem, który szybko jednak powrócił. Natomiast zabiegi poleciły mi inne osoby, które miały z tym problem, potem potwierdziła też moja lekarka (najpierw poszłam do innego lekarza prywatnie) i jak najbardziej to działa. Naprawdę polecam. Oczywiście nadal muszę uważać, nie przeciążać nogi (np. zbyt długo jednym ciągiem stać czy chodzić bez krótkiego choćby odpoczynku), jeśli już dłużej to w dobrze amortyzującym obuwiu.
A co do solarium, to z kolei jest dla mnie b. niepolecane ze względów dermatologicznych, a poza tym to ja nie znoszę się smażyć na słońcu ;-)

Posted

Hahaha, temat się rozwija...

Ja, gdy zaczynam czuć, że może pojawić się ból - idę do solarium. Nie zawsze mam ochote cała się opalać, to wtedy do kapsuły wkładam tylko nogi...
Laser, krioterapia i inne takie - nie pomagały...

Pzdr.

Posted

Kleik blee, zjadłam dwa jogurciki probiotyczne i troszku zupki ogórkowej z mięskiem z indyka, bo już byłam głodna, teraz mykam z piesami i jadę po tabletki dla Sikry, na szczęście 2 ga dawka rimadylu pomogła, teraz bedzie brać Scanodyl, to ta sama substancja, ale fimuje ja polski Scan Vet to i cena nizsza, 10 tab Rimadylu to 55, a Scanodylu 42 złote. Wracając od veta wpadnę do Biedronki i mykam do domciu znów pod kołderkę, choć mnie już wszystko boli od ciągłego leżenia, nie lubię tak długo leżeć, a teraz naprawdę uciekam bo Victor ślęczy nade mną (od rana niebyły)

BTW Ula dzięki za prezent dla Sikurki:multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Posted

Hehe, oddział geriatryczny nam się robi z Magdy galerii :evil_lol:
Asiaczku, skoro nie pomogło, to faktycznie. A ja sobie zapamiętam jakby co to solarium i najwyżej też wsadzę same nóżki ;-) A mam blisko, bo w moim bloku :evil_lol:

Magda, cieszę się, że się przyda :p

Posted

[quote name='Mudik']Kleik blee, zjadłam dwa jogurciki probiotyczne i troszku zupki ogórkowej z mięskiem z indyka, bo już byłam głodna, teraz mykam z piesami i jadę po tabletki dla Sikry, na szczęście 2 ga dawka rimadylu pomogła, teraz bedzie brać Scanodyl, to ta sama substancja, ale fimuje ja polski Scan Vet to i cena nizsza, 10 tab Rimadylu to 55, a Scanodylu 42 złote. Wracając od veta wpadnę do Biedronki i mykam do domciu znów pod kołderkę, choć mnie już wszystko boli od ciągłego leżenia, nie lubię tak długo leżeć, a teraz naprawdę uciekam bo Victor ślęczy nade mną (od rana niebyły)

BTW Ula dzięki za prezent dla Sikurki:multi::multi::loveu::loveu::loveu:[/quote]
Kuruj się i nie szalej z lataniem po dworze.

Pzdr.

Posted

[quote name='Aussie']Hehe, oddział geriatryczny nam się robi z Magdy galerii :evil_lol:
Asiaczku, skoro nie pomogło, to faktycznie. A ja sobie zapamiętam jakby co to solarium i najwyżej też wsadzę same nóżki ;-) A mam blisko, bo w moim bloku :evil_lol:

Magda, cieszę się, że się przyda :p[/quote]
Aussie - Ty to jeszcze młoda dziewczyna, ale ja to już rzeczywiście pod geriatrię podchodzę...:evil_lol:

Pzdr.

Posted

Dzięki Dziewczyny poprawiłyście mi nastrój, co do szalenia ze spcerami Asiu to niestety po leki dla Sikurki trza było pojechać:roll:, ale jutro siedzę w domku, psy tylko (dziś te nazwę wymyśliłam) podstawowy pakiet socjalny, siku, qoopa i do domciu, z treningu w środę chyba tyż zrezygnuję, bąbelki na Sylwestra tyz kupię popołudniu w Sylwestra, potem jadę do Uli.

Posted

Się nie ma co śmiac z babci, Sikra jest 5 lat starsza od Cera i dodatkowo ma chory kręgosłup(spondyloza) a teraz stan zapalny w nim, dopiero 2ga dawka rimadylu pomogła, nie mogłam słuchac jak piszczy z bólu:placz::placz::placz:

My dostajemy kubrak od Uli Aussie-takie jak mi się podobaja, czyli chaby polar z ortalionem (rozmiar 7-8 czyli 47-51 cm) w hurtowni Ara są w granicach 42-45 złote;)

Posted

[quote name='Mudik']Tiaa nie tłumacz się, a tak serio to zrobiłam Sikrze kubraczek ze swetra, ale kiepsko go sie zakłada, po ile macie kubraki i gdzie Ty pracujesz?[/quote]

a co też w tyłeczek zimno:razz:? ja swój kupiłam za 60 zł ;) tą derkę co na filmiku było widać.

Posted

ale przecież ja się nie śmieje... no sama przesz kupiłam dorosłemu (dorodnemu) samcowi kubrak, który na pierwszy rzut oka nikt nie powiedziałby, że to taki zmarzluch, i do tej pory tak było... samej mi go szkoda, że jest taki ,,łysy'' i marznie :(
co Do Sikry to przykro mi, ze tak choruje, ale ja wiem, ze i mnie choroby za kilka ładnych lat nie ominą :(

Posted

Nie ma za co sorkować... doczytałam wszystko, ale nie wypowiedziałam się w tej kwestii bo powiem szczerze, ze starości boję się jak ognia... znaczy się starości swojego psa... zapieram się nogami i rękoma by Cer nigdy się nie zestarzał, staram się o tym w ogóle nie myśleć, po prostu nie dopuszczam takiej myśli do siebie... nie lubię czytać i słuchać jak ktoś mówi, że jego psiak choruje, bo to smutne jest a i mnie też to czeka :(:(:(

a to wyżej to może rzeczywiście trochę nie tego w takiej sytuacji pasuje, więc i ja sory.

Posted

Betty, masz rację, ale jesli nie choruje a odchodzi zupelnie niespodziewanie... co lepsze zatem... z reszta nie ma co gdybac i nie ma co uzalac sie... najwazniejsze, ze nasze pociechy sa z nami i my je kochamy i one nas... nie chce juz myslec o tym wszystkim, tylko cieszyc sie chwila, zyciiem.

Posted

[quote name='betty_labrador']NUTELLASTELLA dzieki :) ja to mam od Tinki ;) musisz zapukac do kogos kto robi nannerki, jest na offtopicu taki wątek ;)[/quote]

oo! a mogłabyś przesłać mi link? :cool3::cool3:
a ja korzystając z tej sposobności ZAPRASZAM DO GALERII! :cool3::loveu:

Posted

[quote name='NUTELLASTELLA']oo! a mogłabyś przesłać mi link? :cool3::cool3:
a ja korzystając z tej sposobności ZAPRASZAM DO GALERII! :cool3::loveu:[/quote]

np tu [url]http://www.dogomania.pl/forum/f38/avatary-bannery-na-zamowienie-czynne-w-weekendy-zapraszam-124987/[/url] ;)

dziekuje, skorzystam w wolnej chwili :)

Posted

[quote name='Cerber']Betty, masz rację, ale jesli nie choruje a odchodzi zupelnie niespodziewanie... co lepsze zatem... [/quote]

Dla psa lepsze czy dla człowieka?
Bo moim zdaniem DLA PSA lepiej, jeśli nie choruje i odchodzi zupełnie niespodziewanie, zatem kochając mojego psa takiej śmierci mu życzę - najłatwiejszej dla psa. I najtrudniejszej dla mnie...