wandul 66 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Na prosbe tangerim , wklejam wątek z miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=69425 Quote
wandul 66 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 TO JEST MAMA !!! Tez szuka domu!!! Quote
wandul 66 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 wszystkie szczeniaczki to suczki - prosimy o pomoc w szukaniu domków!!! Quote
wandul 66 Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 wygląda na to , że to maleńtasy , 5 - 6 tygodni , jeszcze nieporadnie łążą , najgorsze jest to , że tam gdzie są , jest cały zwierzyniec i matka walczy z wszystkikmi futrzakami- może zdarzyc się tragedia , szybko trzeba znależc domki im , potem mamie. Quote
tangerine1 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 uffff udalo mi sie zalogowac przy ostatniej dozwolonej póbie. Tradycyjnie zapomniałam hasła:oops:. Sczeniorki zostały dzisiaj odrobaczone. Nie mam pojęcia kiedy sie szczepi takie malntasy. I czym? mam troche tanszy dostep do kocich szczepionek Fel-0-Vax, ale dla psów się pewnie nie nadają. Ja jestem kociara, na psach sie nie znam:placz:. Quote
jotka Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 te szczeniaki maja po 3 tygodnie. Na razie są tam gdzie są. Muszą być z matką. Trzeba szukać domów docelowych. Sunia jest do pół łydki, szczeniory będą takie same, a biała mniejsza. Tyle wiem. Quote
halbina Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 To jeszcze za małe, żeby je od matki oddzielać... :roll: Quote
wandul 66 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 musza byc jeszcze przy matce , ale z domkami trzeba się juz uwijac!! Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Pieski do wzięcia za jakiś czas, ale polecamy już! Quote
wandul 66 Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 podnoszę w góre szczeniaki , domki na świeta potrzebne!!! Quote
tangerine1 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 sytuacja mamuski i szczeniaków bardzo sie skomplikowała. Ich obecna opiekunka dzwoniła do mnie z informacja, ze chyba bedzie musiała je oddac do schroniska. Takie malentasy nie maja szans w schronisku. Zaraz je dopadnie jakas wirusówka. Pewnie powinny byc jeszcze z mama, ale wobec wizji schronu chyba je lepiej rozdzielic i szukac domu. Nie mam pomysłu co robić. Kto przygarnie suke z trzema szczeniakami:placz: Ja wiem, ze brzmi to jak szantaz , ale naprawde nie mój:oops:. Nie jestem w stanie osobiscie kontrolowac sytuacji. Jedyne, co moge zrobic to szukac psom domu. Teraz także tymczasowego. Ich opiekunka prosiła o tymczas chocby na dwa tygodnie. Quote
halbina Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Zmieńcie tytuł... Ja agresywnej suki nie wezmę, a one są za małe, żeby zostać bez matki... Ile ta pani je jeszcze może przetrzymać... dlaczego zależy jej właśnie teraz na ich oddaniu na dwa tygodnie?... porządki przedświateczne?... jutro przyjeżdżają osłabione szczeniaki z Mazańcowic... Co robić?... Quote
jotka Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 To jest tak: W ruderze mieszkali menele. Z nimi mieszkały psy. Menele sie wyniosły, psy zostały. Ta kobieta zabezpieczyła domy 4 psom, a sukę ze szczeniakami wzięła do siebie. Swoich psów ma 3 oraz 4 koty. Mieszka sama i utrzymuje ten zwierzyniec zasadniczo sama. Ponieważ jeden z jej psów i suka nie potrafią sie zaakceptować, pilnie poszukiwany jest dom tymczasowy, w którym sunia mogłaby odchować szczeniaki i doczekać swojego docelowego domu. Ta suka nie jest agresywna, ona ma szczeniaki!. A za dwa tygodnie, szczeniory beda miały 6 i mogą iść do adopcji. Dlatego dwa tygodnie. Quote
halbina Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Rozumiem, przepraszam. Nieestety u mnie sytuacja bardzo podobna... Quote
tangerine1 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Ich obecna opiekunka nie robi porzadków. nie daje rady ze zwierzyncem. Ktos tam obiecał jej opieke nad suka i szczeniakami, ale fatalnie nawalił. W poniedziałek musi wrócic do pracy, w mieszkaniu nie da sie odizolowac zwierzat. Boi się, ze jak je zostawi dojdzie do tragedii. Suka nie jest agresywna. Wobec ludzi jest miła i grzeczna. Niestety broni małych i rzuca sie na zwierzeta. Szczególną nienawiscie obdarzyła ogromnego boksera. Bokser jest mądry i łagodny, ale sunia skacze mu do mordy i gryzie. Moze w koncu nie wytrzymac i dojdzie do jatki. Quote
jotka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Ludkowie! dom potrzebny, nie musi być wykwintny, tylko ciepły, suchy i bezpieczny! Quote
Rybka_39 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 I jak się ma sprawa ze szczeniorami?:roll: Quote
jotka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Jutro zadzwonię, może porobię nowe zdjęcia. Quote
Rybka_39 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 jotka napisał(a):Jutro zadzwonię, może porobię nowe zdjęcia. Czekam;)<10znaków> Quote
Recommended Posts