karusiap Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 a wiec tak,do lekarza dostalam sie raz ale niestety mia zbyt duzo roboty by powiedziec mi na co leczony by Rambo:roll: W kazdym razie nie kaszle juz,jest w budach na zewnatrz i caly czas sobie spi...udalo mi sie na szczescie zaprosic go na spacer.Misiu ma duzo energii i uwielbia przytulac ten wielki lebek:loveu:niestety ma potworne odlezyny:( Nie prawda jest,ze byl adoptowany,siedzi tam od pazdziernika. Bardzo zdziwil mnie fakt,ze Rambo faktycznie wsrod niektorych uchodzi za srednio grzecznego.Spowodowane jest to faktem,ze po przyjeciu trafil na obserwacje bo wlascicielka,ktora go oddala powiedziala ze ja ugryzl.Wiec ma etykietke psa z obserwacji.Podobno wyszczerzyl sie tez przez kraty na jedna Pania,ale na mnie na poczatku tez sie szczerzyl,mysle ze se bal.Przy kontakcie nigdy nie probowal mne capnac ani nic takiego. Blagam znajdzmy mu dom na te lata.... mam pare zdjec ale musze zdobyc kabelek do aparatu:oops: Quote
majqa Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Super się spisałaś Karusiu! Czekamy na foty i dorzucamy do vegie. Uzupełnij tam jakoś te informacje z dogo. Ubierz je jakoś zgrabnie w słowa (bo tam nie ma opcji edycji i poprawek). Myślę, że masz rację z tym szczerzeniem się psa - to strach i forma obrony. Capnął swoją poprzednią panią? Moglo tak być ale nie znamy okoliczności. Martwią mnie tylko te odleżyny, mogą się bardzo rozpaprać jesli nie będą pielęgnowane i piesio większość czasu przeleguje...:-( Quote
Izabela124. Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 To czekam na zdjecia A tym czasem podnosze Quote
karusiap Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 majqa napisał(a):Wrzuciłaś fotki na vegie Karusiu? jeszcze nie...chyba nadal tego nie potrafie:oops: Quote
karusiap Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 majqa napisał(a):Zrobione ! dziekuje:loveu: czy ktos moze porobic jeszcze jakies ogloszenia?? Quote
Izabela124. Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Oby biedaczek szybko domek znalzl, hoop Quote
majqa Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Wciąż w "martwym punkcie" staruszku, tak mi przykro...:shake: Quote
fizia Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Zrobiłam takie ogłoszenia http://ale.gratka.pl/ogloszenie/914598_rambo_kochany_starszy_doberman_blaga_o.html http://www.ogloszenia.aleokazja.pl/Zwierzeta/Psy/RAMBO---kochany-starszy-doberman-blaga-o-Dom.html,11957 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=21409 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=21411 http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php?p=detale&id=21020&from=1 Quote
karusiap Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 fizia:loveu: przepraszam,ze Cie wrobilam w to,ale juz tyle psow dzieki Twoim ogloszeniom znalazlo domki,ze nie moglam sie oprzec:oops: tam w jednym miejscu zamiast Rambo jest Bond,ale w sumie sama wprowadzilam to zamieszanie:) Quote
fizia Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Cała przyjemnośc po mojej stronie :) Oby tylko pomogły te ogłoszenia - czy wszystko w nich jest ok? Jeśli ktos wymyśli jakiś chwtający za serce tekst, to zaraz zmienię. W porównaniu z tym co robi większość z Was, te moich parę kliknięc to bardzo niewiele, więc zawsze mi głupio jak ktoś dziękuje za ogłoszenia, to ja powinnam podziękować! Quote
karusiap Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 fizia my szukamy domkow a dzieki Tobie sie one znajduja:loveu: Quote
majqa Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Przypomnij się dobeńku!!! Karusiu był jakiś odzew w związku z ogłoszeniami? Pamiętaj by, co tylko wiesz, na bieżąco uzupełniać na vegie. Quote
karusiap Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 nikt nie pyta:( tak tak pamietam,ale nowe wiesci pewnie znowu w niedziele... Quote
majqa Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Mój Boże!!! Dobeńku, nie masz wiele czasu !!! Twoje stawy i schron to mieszanka wybuchowa !!! Quote
majqa Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Żal patrzeć, jaka tu cisza staruszku! Mam nadzieję, że Twoje aniołki czuwają nad Tobą... Quote
zasadzkas Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Żal patrzeć, zwłaszcza prosto w oczy takiemu psu, co tyle przeszedł. Zostawiłam dzisiaj plakaty "nadziei" w kolejnej lecznicy, liczę na cud. Quote
majqa Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 zasadzkas napisał(a):Żal patrzeć, zwłaszcza prosto w oczy takiemu psu, co tyle przeszedł. Zostawiłam dzisiaj plakaty "nadziei" w kolejnej lecznicy, liczę na cud. Cuda się zdarzają, oby i tu zdążyły na czas ale widzę, że pokazało się wsparcie dla cudów = plakat...Karusia założyła wątek dobcia na portalu vegie ale na początku był jakiś niby żartobliwy odzew i praktycznie na tym się skończyło. Jak patrzę na pycholka tego psa to akurat nie jest mi do śmiechu. Wkurza też fakt, że nie idzie się tam dowiedzieć, na co był leczony dokładnie, gdy był w izolatce, na co praktycznie został niedoleczony, skoro do niej wrócił, widzę też bezsilność dziewczyn, gdy chciały dopytać o podawane leki (jak prosiłam), wątpię (chciałabym się mylić), czy ktoś zerknął choć na te jego biedne stawy, a jak do tego doszły, a potem zostały zdementowane brednie, że rzekomo był zaadoptowany i wrócił, to już ręce opadają. To wszystko mi nie wygląda na jakieś zaniedbanie ale zwykłe "tumizwisajstwo"...:-( Oczywiście nie wolontariuszek... Quote
desdemona Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 czy ja moge prosic o num tel i konkretne namiary? potrzebne mi to do ogloszen ktore chce zrobic psiakowi. a moze napiszcie emaila do programu kundla? http://ww2.tvp.pl/7400,20080111636334.strona. tenn program pomaga szukac psom domku na tarenie Krakowa i w ololicach, jak wiecie. zawsze mozna sprobowac. Quote
karusiap Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 tak,jezdzimy z psami do Kundla,jednak miejsca zawsze sa ograniczone... desdemona:loveu:bardzo prosze namiary na mnie,tel 507058628, mail: [email protected]; dzis kolejna "niespodzianka",Rambo znowu! na izolatkach,chyba 5 raz....:angryy: udalo mi sie dzis porozmawiac z Pania wet,a wiec Rambo byl leczony za zakazenie gornych drog oddechowych ,siadlo tez na pluca:(juz byl zdrowy,ale znowu mu sie cos z oczkami dzialo....i znowu leczenie.Dostaje tez witaminy dla psow starszych. Co do zachowania to Rambus podobno robi sie niedobry w momencie,gdy sie czegos od niego wymaga,np. zajrzec do gardla,zakroplic oczy...wtedy reaguje agresja... martwie sie o niego:( Quote
majqa Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 desdemona napisał(a):czy ja moge prosic o num tel i konkretne namiary? potrzebne mi to do ogloszen ktore chce zrobic psiakowi. a moze napiszcie emaila do programu kundla? http://ww2.tvp.pl/7400,20080111636334.strona. tenn program pomaga szukac psom domku na tarenie Krakowa i w ololicach, jak wiecie. zawsze mozna sprobowac. Karusiu odezwij się! Zerknęłam w forum vegie ale nie podałaś tam kontaktu. Jest tylko info, że Kraków i schronisko ale to za mało. Lepiej jest podać namiar do konkretnego wolontariusza lub kogoś (pracownik?), kto jest z psem na bieżąco. Quote
Recommended Posts