Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

le bon napisał(a):
przed chwilą już zaczęla się miziać z naszym rodezjanem, który już ją pokochal. Ogonem merda ciągle...

Bo to już nie teoria, a FAKT, że najlepszym dodatkiem do rodezjana jest małe terierowate :razz: :evil_lol:

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szukajmy domu dla niej!!!!
niech znajdzie dom szybciej niż później!!!!
już przewiduję trudnośći w rozstaniu(zarówno z jej strony jak i mojej:placz:)
ale to się musi niestety stać!
to na prawdę łatwy, miły, towarzyski, oddany psiak
jak ktoś lubi JRT to będzie z niej mieć pociechę

Posted

maja a własciwie Dżako(bo na to reaguje) zachorowala.....na patologiczną miłośc do mnie!
chodzimy na spacery bez smyczy. Jako typowy JRT potzrebuje dużo swobody a jednocześnie na każde moje chrząknięcie jest tuż przy nodze.
Wczoraj wdala się w bójkę z wielką suką(bardzo nietowarzyską z którą każda suka wdaje się w bójkę:mad:) i nas dzielnie chciala obronić. Próbuje zdominować Toffikka(ze 45kg żywej masy poczciwej) a on sierotka sie niestety daje.
Wiecznie głodna. Wciąga wszystko co spadnie na zimię i co dostanie do miski. Kupiłam jej bardzo dobrą karmę z jagnięciną-wciąga. Rybę pieczoną -wciąga. Bulka z serem-wciąga.
Toffikk jast karmiony dietą BARFA i dostaje surowe mięso, warzywa i kości. I tu Dżako nie pogardzila nawet kielkami z lucerny.
ma bardzo dużo energii więc jutro idzie ze mną biegać rano w zastępstwie Toffikka ktory wczoraj rozciąl sobie poduszkę.
Jest bardzo towarzyska, trochę jeszcze walczy o miskę(to akurat zrozumiałe) ale ludzi generalnie lubi i lgnie do nich.
Jest bardzo skoczna.Waleczna.Sprytna i ma dobrą pamięć.

gdzie ten biedny, zakompleksiony psiaczek;)

Posted

będę mieć troche czasu to zrobię jakies fajne zdjecia

suczka już troszenkę przytyla(brzuszek) ale ten kręgoslup i biodra.....
dziś zauwaźylam rankę na kości biodrowej świeżą-pewnie szlala z kotami bo i pazura kociego z kufy wyciągnęłam(diablica z niej) i pewnie gdzieś wyczesała na śliskiej podłodze. Jakoś specjalnie się tym nie przejęla....jak i pazurem na mordce...
a ponieważ trochę się przeziębiłam niestety nie wziełam jej rano na bieganie ale jeszcze to odpracujemy. mała musi się ruszać żeby nabrać masy mięsniowej bo samo żarcie nie wystarczy...
pzdr

Posted

Fajnie, ze sunia przytyła troszeczkę...
Żal było patrzeć na tę chudzinkę, która tłukła głową o ściany, kraty - zupełnie, jakby nie czuła bólu,
do tego nie chciała jeść.:shake:

DT pozwoli jej pozbierać się po ciężkim załamaniu...

Posted

kochani-ta maja to jej nijak nie pasuje!Moim zdaniem nazywala się Dżaki, Dżeki bo na Dżako reaguje bezbłednie. ...
No chyba że maja jej się brzydko kojarzy:razz:

komu coraz piękniejszego prawie JRT?
mala się z każdym dniem co raz mocniej przywiązuje.Powitania sa takie wylewne. Ona jest tak wpatrzona w nas.to pies który odda całego siebie swojemu wlascicielowi/
Stram się jej za dużo nie miziać i utrzymywać trochę na dystans....ale ona i tak już jest oddana...