Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ! pozdrowienia od Majeczki ! reaguje już na to imię,przytyła i waży teraz 10 kg.nie je łapczywie ale ma apetyt,lubi spacery i biega już bez smyczy ale mnie pilnuje i często sprawdza czy jestem w pobliżu,z Figą się bardzo polubiły i wogóle nie ma miedzy nimi rywalizacji ani próby dominacji ,uwielbia sie przytulać i chce być głaskana - obdzielam je pieszczotami po równo więc nie są o siebie zazdrosne,każda ma swoją miskę i swoje legowisko którymi wymieniają się nawzajem z pełną akceptacją.
Widzę że czuje się u nas bezpiecznie i dobrze - nie drapie i nie skacze już po drzwiach i powoli zapomina i o złych przeżyciach i o dobrych z DT za którym po przywiezieniu do mnie tęskniła co było ewidentnie widać. Serdecznie pozdrawiam jej DT i wszystkich którzy ją znają !

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Chciałem podziękować tym co włożyli tyle pracy by znaleźdź dom , osobie która przygarnęla bidulkę .
Naprawde jesteście wspaniali.
Wielki szacunek za to co robicie i jak to robice.
Małej suni życzę dużo szczęścia .
Pozdrowionka :lol:

Posted

pozdrowienia od Majci i Fisi ! są już przyjaciółkami do tego stopnia że jak Maja zaczęła "dyskusję" z dobermanem to niekonfliktowa Figa stanęła w jej obronie, Maja ładnieje z dnia na dzień i po żeberkach nie ma już ani śladu,razem się bawią, razem wędrują na spacerkach lub wychodzą do ogrodu - są nierozłączne w zabawie w domu i poza nim,myślę że są poprostu szczęśliwe bo to widać po ich zachowaniu !

Posted

Weneda napisał(a):
pozdrowienia od Majci i Fisi ! są już przyjaciółkami do tego stopnia że jak Maja zaczęła "dyskusję" z dobermanem to niekonfliktowa Figa stanęła w jej obronie, Maja ładnieje z dnia na dzień i po żeberkach nie ma już ani śladu,razem się bawią, razem wędrują na spacerkach lub wychodzą do ogrodu - są nierozłączne w zabawie w domu i poza nim,myślę że są poprostu szczęśliwe bo to widać po ich zachowaniu !

Wielka to radość dla nas...:lol::lol::lol:
Buziaki dla Dziewczynek:loveu::loveu:.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Pani Majeczki napisała::lol:

"Majeczka po 6 m-cach adaptacji uznała w pełni nasz dom za swój :multi: przepada za mną /ze wzajemnością zresztą / uwielbia wspólne spacery,wylegiwanie się w słońcu w ogrodzie na trawce i pieszczoty o które doprasza się podchodząc i trącając noskiem. Jest czyściutka,cichutka i bardzo grzeczna i w co trudno uwierzyć zdominowała Figę która czy też z miłości czy dla świętego spokoju ale we wszystkim jej ustępuje.Mam niezły z moich suczek duecik :lol:"

Serdecznie pozdrawiam Rodzinę Majeczki, proszę wymiziać obie Sunieczki...:lol:

Posted

ulubione zabawy Maji na spacerkach to obgryzanie patyczków i wyszukiwanie pustych butelek z tworzywa,które uwielbia nosić w pysku
Figa z kolei na spacerach tropi krety i ryje w ziemi
obie natomiast lubią szybkie biegi ale z rozsądkiem czyli tak żeby nie stracić mnie i siebie nawzajem z oczu