agata51 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Jaki tam Almodovar! Toż to Szekspir najprawdziwszy! Makbetowskie wiedźmy pogmatwały, poplątały, w kotle zanieszały i wyczarowały - domek dla Kozaka! I dla stareńkiej foksi! Szekspir dał plamę - wystarczą dwie wiedźmy, trzy to nieszczęście! Kocham was, dziewczyny! I Panią Anię kocham! Cały świat kocham! To nic, że zazdrość i żal mnie zżera - dobrze mi tak! Chociaż z drugiej strony, lepiej, żebyś zamieszkał w psim raju pod Krakowem niż na łódzkim balkonie, który dzieliłbyś z czterema innymi psami. Cholera, spłakałam się. Quote
mru Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 aaaaa to Kozak nie dość, że jedzie to jeszcze z foksią :D bosko... Quote
Figa Bez Maku Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Dołączam się do okrzyków radości z powodu Kozaka i Foksi:multi: to cud prawdziwy że dom znajduje stare zwierzę więc nic dziwnego ,że Cudowna Babeczka je bierze:lol: Quote
Yorija Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 a dokładnie w sobote 18 października Zadzwonię dziś do Pani Ani - może się wproszę poznać stadko w weekend i zapytam czy to faktycznie nie mógłby być piątek 17 wtedy całą sobotę by mieli dla siebie :-) Quote
agata51 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Tak się cieszę, Kozaczku, że jeszcze cały tydzień będziesz z nami! :loveu: Quote
Panca Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 no to final countdown...tylko 7 dni:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
agata51 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Kozaku, a jednak Kraków... Dziwć/sz się trudno, w Łodzi jest brudno i byle jak. Tam każdy krzak, każdy trawniczek, będzie ci, wyżle, jak sukienniczek. Cokolwiek to znaczy. Quote
Yorija Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 No to pomieszanie z poplątaniem trwa nadal - jednak piąteczek :-) a nie sobota. Quote
Panca Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 a ja dalej odliczam:tylko 6 dni!!!:multi: Quote
Figa Bez Maku Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 [quote name='agata51']Kozaku, a jednak Kraków... Dziwć/sz się trudno, w Łodzi jest brudno i byle jak. Tam każdy krzak, każdy trawniczek, będzie ci, wyżle, jak sukienniczek. Cokolwiek to znaczy.[/quote] Wieść to nie byle jaka Kozak zatańczy ..Krakowiaka:lol: z radości zatańczyłby i Kujawiaka albo Mazura..lecz już po ptakach... na Wawel będzie popatrywać i Planty pod...lewać:lol: Quote
Yorija Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Dzisiaj jeszcze spotkałam się z Paniami, które odpowiedziały na allegro Kozaka. Panie mają fajnego psa Franka i chciały dać Kozakowi dom ale nie było wiadomo jak Franek przyjmie dużego kolegę na swoim terenie. No i Metro dziś sprawdził jak by to było. Niestety Franek "nie przeszedł" pozytywnie sprawdzianu. Określić przyczyn nie bardzo potrafię - czy to chęć dominacji - czy hormony buzują - MEtro wzbudził w nim duże zainteresowanie i Franek spróbował go ... pokryć? :evil_lol: Tak to wyglądało - Metro warknął jednak na niego - dalej już nie sprawdzałyśmy. Wygląda jednak na to, że inny pies tam raczej mile widziany nie będzie. Może suczka byłaby lepiej traktowana? Podesle Paniom jakies lokalne sunie - panie tez rozglądają się na allegro i jest szansa na kolejny domek dla futrzaka. Quote
Yorija Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 A co do odliczania - to dzisiaj jest poniedziałak - to się już nie liczy - piątek też nie bo z rana ma się wszystko zacząć - wiec zostają w sumie 3 dni :evil_lol: - ja nie wiem jak się ciotki doliczyły 6 dni? A teraz moja gorąca prośba [CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]HELP! HELP! HELP![/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER] [LEFT]Porzebuję pomocy w transporcie. Z przyczyn od nas niezależnych wszystko się nieco pokomplikowało i wychodzi na to, że jadę sama z dwoma psami z Poznania do Krakowa!!! Wiem jak to było jak Dusię wiozłam - ona mniejsza niż Kozak ale wystraszona opuszczeniem schroniska była nieźle. Miotała się po aucie, zeżarła mi tapicerkę z drzwi - no może nie zeżarła ale zerwała - zanim sen ją zmorzył. Obiecałam sobie, że już drugi raz sama takiej podróży nie chcę odbyć - a tu mnie czeka przewóz dwóch psów! Nie ma ktoś pomocnych rąk użyczyć na piątek rano? Gdybym jechała tylko do Poznania w czwartek i wracała w piątek kłopotu byłoby mniej. A tak nie mogę nikogo ze sobą zabrać bo jadę tam już we wtorek. Może ktoś da radę dostarczyć się wcześnie rano do Poznania? Abo może jakaś pyra poznańska ma ochotę Kraków odwiedzić popołudniem? Podróż powrotną mogę opłacić czy jakąkolwiek do Poznania. Może ktoś?[/LEFT] Quote
Panca Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 kurcze kurcze..jak wiesz ja jestem z Warszawy wiec byloby trudno to zorganizowac ..mysle mysle mysle... a na watku transportowym sprawdzalas? Yorija jak Ty liczysz ze do piatku sa trzy dni hehe;-) wedlug mnie wciaz zostalo 5 dni do TEGO dnia:diabloti: Quote
Panca Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 nie wiem co napisac.....placze ....biedna sunka....:placz::placz::placz:pewnie nie chciala wiecej zyc....gdyby tylko wiedziala ze domek na nia czeka:-(:-( Quote
Figa Bez Maku Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 [quote name='Yorija']Wiki nie żyje. Nie zdązyłam.[/quote] :-( ojej... Quote
Yorija Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Wygląda na to, że szansę dostanie inny biedaczek z tego schroniska. Są dwa typy - ależ to okrutne - ślepy, kilkunastoletni Edi albo Reksia stara sunieczka. Jak ja mam do cholery wybrać któreś. PRzecież nie wezmę obu. Narazie decyzję zostawiłam na moment gdy tam się znajdę. Ale kłopt mam nadal. Jadę sama z dwoma psami. I jeszcze pojawia się opcja, że swojego kota powinnam zabrać. Hmm Potrzebuję rąk do pomocy. Panca - a jak byś tak wsiadła do ekspresu - przyjechała rano do Poznania - potem ze mną do Krakowa a z Krakowa ekspresem do Warszawy - "Objazdowe nieme kino". Daj się kobieto namówić na szaleństwa odrobinę. Kozaka poznasz!!! To ja może zareklamuję: 2 bilety PKP - pewnie kilkaset złotych 24h nieprzespane - no może jeden siwy włos na głowie przybędzie Poznać Kozaka - bezcenne za resztę można zapłacić kartą... :loveu: Quote
Yorija Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Wyjeżdżam i raczej w internecie nie będę do piątku. Mój tel 603717988 - gdyby ktoś (Panca?) się miał ochotę przyłożyć fizycznie to transportu. Jutro mam urodziny wiec taki prezent bezcenny :-) Do usłyszenia :-) Quote
Figa Bez Maku Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Jutro 18-tkę :cool3:obchodzi Yorija:cool1: niech nam się dalej pieknie rozwija:loveu: miej zawsze ochote do szaleństw wszelkich bo serce ( nie rozum:diabloti:)do zwierzaków masz wielkie niestety choć chętnie poznałabym Kozaka:multi: nie wchodzi w rachubę u mnie podróż taka:shake: Quote
Yorija Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 [quote name='Figa Bez Maku']Jutro 18-tkę :cool3:obchodzi Yorija:cool1: niech nam się dalej pieknie rozwija:loveu: miej zawsze ochote do szaleństw wszelkich bo serce ( nie rozum:diabloti:)do zwierzaków masz wielkie niestety choć chętnie poznałabym Kozaka:multi: nie wchodzi w rachubę u mnie podróż taka:shake:[/quote] chyba drugą 18 - stkę - jeszcze nie wyjechałam - zbieram torby i się do auta muszę dowlec Quote
Panca Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 to jeszcze tylko 3 dni zostaly:multi: Kamila jutro na pewno zadzwonie do Ciebie,ale co do mojego przyjazdu to czarno to widze:roll: Quote
Recommended Posts