kasia_1982 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 [quote name='zaba14']tak tylko liczby pogryzień to to nie zmniejszy... przynajmniej tak mi się wydaje ..[/QUOTE] nie bezposrednio, ale w taki sposob jak opisała to Karjo2. Zmniejszy to liczbe psów w nieodpowiednich rękach a co za tym idzie i pogryzień. A co do staffikowatych Kajro ma racje, nie raz widziałam szczeniaki w wieku mojej 2 - 3 razy wieksze - juz cos na wzór naszych polskich amstaffów Quote
toffik Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dziewczyny dopiero dzisiaj mój komputer działa w miarę sprawnie i pozwala mi co nieco napisać. Chciałam Wam wszystkim jeszcze raz serdecznie podziękować za rady dotyczące podróży :) Jeszcze tylko muszę załatwić lek na chorobę lokomocyjną i można będzie jechać. Quote
kasia_1982 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 cześć, mam prośbę, w maju na 2 tygodnie lece na wakację i właśnie okazało się że chyba nie będę mogła jej zostawić z rodziną. Szukam info o sprawdzonym hotelu - warunkach jakie tam zapewniają, cenie za dobę. I czy w każdym hotelu pies musi byc zaszczepiony na kaszel kennelowy - oriętuje się ktoś? Ja dzwoniłam do jednego i tam musiał być minimum 12 tyg przed zaszczepiony -do wyjazdu mam mniej niz 12 tyg więc nawet jak dzisiaj zaszczepie to nic to nie da. A może znacie kogoś kto by ją wziął na 15 dni na home boarding? 7-21 maj Mieszkam w okolicach Birmingham Quote
judith1986 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jeśli o hotele to przy aylesbury jest jakiś bo mój szeg tam zostawia swoje psy ale jakie tam są warunki to nie mam pojęcia, a z resztą to kawał drogi od ciebie bo ok 85mil... Umówiłam się dziś z kierownikiem autobajera na maja, 300zl za osobę i tyle samo za psa + opłata promowa za zwierzaki...ciekawe jak to będzie w podróży. Trochę zdziwiony był że psa i fretkę biorę w dwie strony, heh. Zapewnił że zgłasza zwierzaki i co dziwniejsze to niby z londynu do słubic jedzie ponoc 14 godz (żeby tylko gościu jechał rozsądnie) Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto z nimi kiedyś jechał jak to wygląda z miejscem dla psa tak w praktyce?bo z polang to fiona korzystała z fotela "swojego" i naszego lub na podlodze w nogach leżała, bo cały tył samochodu był zawalony paczkami. Quote
Kamila Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='kasia_1982']cześć, mam prośbę, w maju na 2 tygodnie lece na wakację i właśnie okazało się że chyba nie będę mogła jej zostawić z rodziną. Szukam info o sprawdzonym hotelu - warunkach jakie tam zapewniają, cenie za dobę. I czy w każdym hotelu pies musi byc zaszczepiony na kaszel kennelowy - oriętuje się ktoś? Ja dzwoniłam do jednego i tam musiał być minimum 12 tyg przed zaszczepiony -do wyjazdu mam mniej niz 12 tyg więc nawet jak dzisiaj zaszczepie to nic to nie da. A może znacie kogoś kto by ją wziął na 15 dni na home boarding? 7-21 maj Mieszkam w okolicach Birmingham[/QUOTE] Moze Karjo?Bo ja to niestety za daleko... Quote
ania10512 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Dziewczyny mam do was pytanie chciałam wyjechać do Angli dokładnie oklice chestera ,ale podobno z psem mogę zapomnieć o jakim kolwiek wynajmie mieszkania ,wiecie gdzie można wynająć mieszkanie ale ze zwierzętami najlepiej gdzieś w tych okolicach a jak nie to gdzieś dalej bo po prostu myślałam o wyjezdzie na stałe z mężem dziećmi no i psem proszę o jakieś rady Ania Quote
karjo2 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Aniu dosc standartowo, szukasz na ogol domu (zblizone ceny), wybierasz bez adnotacji "No pets" i dyskutujesz, na ogol konczy sie wieksza kaucja, zamiast miesiecznej, to 2-3 m-czna. A stron jest sporo [URL]http://www.google.co.uk/#hl=en&q=chester+houses+to+let+&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=ee34da1f8ffe8f4[/URL] PS. Jesli dobrze rozumiem, to chodzi o Chester? Quote
ania10512 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 tak, tak , a niema po polsku strony czy są tylko po angielsku ?znaczy jak ze zwierzętami o drożej wyjdzie tak ? Quote
karjo2 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Aniu, prosze nie zartuj, ze strony maja byc po polsku ;). Zazwyczaj, jak z dziecmi/zwierzetami, to wychodzi drozej, chyba oczywiste, wieksze ryzyko zniszczen wynajetego lokalu. Quote
osho Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [COLOR=DarkSlateGray]zawsze jest trudniej z psiakiem bo masz mniejszy wybór, ale wszyscy gdzieś mieszkamy przecież :diabloti: po polsku to masz chyba tylko [URL="http://londynek.net/"]londynek.net[/URL]... ale wtedy sama sobie bardzo ograniczasz wybór... choc ja akurat pokój znalazłem na londynku... [/COLOR] Quote
dahme Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Skoro o mieszkaniach mowa. To wlasnie pisze z telefonu ( bo netu jeszcze nie mamy) z nowego mieszkania. Jestesmy tu 2gi dzien i jeszcze nie rozpakowani do konca. Od stycznia widzielismy sporo roznych flatow ale nie zawsze ladnych i czystych w ktorych zgadzali sie na trzymanie psa w moim przypadku powinnam raczej powiedziec - konia :D no ale udalo sie na ostatnia chwile! czynszkoszmarnie wysoki jak na nasze mozliwosci ale generalnie jest fajnie, dosc czysto. Kingsbury. Blisko do 3 parkow w tym 2 z nich ogromne! Mam nadzieje ze sie nam bedzie tu dobrze mieszkalo. Zgoda na psa - najpierw bez problemu, bo jak to pan z agencji powiedzial - tu wczesniej byl pies ( czuc ) ale jak przyszlo do podpisywania umowy to musielismy sie prosic zeby wykreslil z noej punkt mowiacy "no pets". Jutro (poniedzialek) lece juz do polski. Ale mam problem z powrotem. Bo nikt Z przewoznikow nie jedzie do anglii w wielki piatek ani w srodku tygodnia tuz przed swietami. Wiec boje sie ze bede musiala przeczekac 3 tyg w polsce - a nie zabardzo mnie na to stac - w pracy mowilam ze jade na 2 tyg. Wiec moze byc "niefajnie" jak wroce po 3. Gdyby ktos z was znal firme lub prywatna osobe kogos kto jedzie z pl do londynu w okresie przedswiatecznym i chcialby zabrac mnie z psem to prosze dajcie znac. Pozdrawiam z nowego mieszkania :) Quote
osho Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [COLOR=DarkSlateGray][COLOR=DarkGreen][B]marta[/B][/COLOR] mam nadzieję, że znajdziesz transport... i czekamy na konika[/COLOR] :diabloti: Quote
karjo2 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Rzuc temat po roznych forach, zobacz, gdzies w topiku byl link do strony, gdzie sie dogaduja ludzie szukajacy transportu i jadacy w tym samym kierunku. Quote
kasia_1982 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dahme, czy to Kingsbury Tamworth? Jezeli tak to jestesmy naprawde bliskimi sasiadami ;) Quote
AniaCz. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 dahme trzymam kciuki za znalezienie transportu. Quote
Kamila Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dahme-udanego lotu do pl jutro i trzymam kciuki za ciebie i mala na wystawie w Katowicach!Na i za znalezienie transportu,my juz tu z Osho sie zastanawiamy jak cie namowic na przyjazd do nas w jakis weekend :) Quote
dahme Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Kingsbury - dzielnica Londynu. (:niesmialy:) dzieki za rady i za zaproszenie do poludniowego L :) a moze to wy przyjedziecie do mnie? he he :P osho - za kare - za twoja zdrade polnocnego L. :P Quote
ania10512 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 a orientujecie się czy rotek może wyjechać do Angli, jaki to jest koszt mniej więcej i jakie papiery trzeba :) a jeszcze, bo planuje wyjazd za rok w czerwcu ,paszport mogę zrobić już teraz czy lepiej poczekać i zacząć np.pod koniec tego roku proszę o poradę Quote
GoskaGoska Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 paszport już teraz , bo żeby pies mógł wjechać musi minąć od badania krwi 6 miesięcy, ale na wątku to już było tyle razy napisane , że spokojne znajdziesz dokładne info, z psem to autem najlepiej jechać. A ja właśnie wracam do PL na stałe - nie wiem jak się zabiorę ze wszystkim i jak to wszystko będzie , ale zaczynam się stresować przeprowadzką Quote
ania10512 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 oki ale chodzi o toczy jak zrobię te badania teraz to nie będzie przeszkadzać że są np.z tego roku bo ja w przyszłym roku bym chciała dopiero wyjechać i powiec mi łatwo znajdę dom do wynajmu z psem czy mam się przygotować na trudnośći bo ja bym wyjechała w czerwcu to w niecałe 3msc wynajme coś jak myślisz ?bo potem mam ściągnąć dzieci i męża Quote
GoskaGoska Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 badania na przeciwciala są ważne całe życie - jeśli nie spoźnisz się ze szczepieniem - przed samy wyjazdem tez masz jeszcze parę rzeczy do zrobienia, ale przeciwciała przed czipem trzeba zrobić - naprawdę jak przyjrzysz wątek to parę razy już była cała procedura opisywana wjazdu psa do UK. co do mieszkania - jak będziesz dobrze szukać to znajdziesz - jak pisały tu dziewczyny każda z nas jest tu z psem i jakoś mieszka. Większość umów jest juz z założenia , ze bez zwierząt- ale to nie znaczy, ze nie można - trzeba się pytać przed wynajem i założyć , ze będą chcieli większą kaucje - normalnie z reguły chcą miesiączny depozyt - a w przypadku psa mogą chcieć więcej. Pamiętaj tylko, że agencje mieszkaniowe zazwyczaj od każdego chcą -aby osoba wynajmująca miała umowę o pracę, konto bankowe i czasami referencje - bez tego w ogóle może być ciężko cos wynająć Quote
Recommended Posts