Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A w tygodniu ma być wet w schronisku to może namówić go na zrobienie zeskrobka, jeśli sam nie zgadnie co sie dzieje ze skórą Hugo. Zawsze to łatwiej leczyć wiedząc co się leczy.

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Hugo niedługo będzie ładny i będzie potrzebował ładnego domu

Hugo!!!!stawaj na Twoje silne łapy!!! szukamy dla Ciebie domu. Brak słów dla tych,którzy doprowadzili do takiego stanu wyczerpania psa.:shake:

Posted

luka1 napisał(a):
A w tygodniu ma być wet w schronisku to może namówić go na zrobienie zeskrobka, jeśli sam nie zgadnie co sie dzieje ze skórą Hugo. Zawsze to łatwiej leczyć wiedząc co się leczy.

Luka....miałam się już nie wypowiadać na temat weta z Azorka....
Ale przypomnę, że "wolontariusze nie leczą u Nas psów i to My nakazujemy wetowi co ma robić" więc nawet nie próbuj go namawiać albo pracowników....dostaniesz tylko opieprz....a na skórę to wet dał mu szampon żeby go wykąpać bo to brud podobno tylko :angryy:......palant jeden.

Będą Hugo leczyć tak jak Goldiego.
Miał niby tylko brodawkę w uchu.
A co się okazało wczoraj jak pojechał do kliniki
Nowotwór, padaczka, alergia, chore serce, i chory kręgosłup....a po badaniach jeszcze więcej pewnie wyjdzie.

Więc dopóki go z stamtąd nie wyciągniemy to możemy liczyć....ale tylko na to, że mu papu i wody dadzą.

Posted

Szyszka napisał(a):
Ziutka tak sie nie robi, czekamy niecierpliwie zaciskając kciuki:cool3:

Tak wiem, że się tak nie robi :placz:
Ale nie mogę napisać jeszcze....nie chcę aby coś nie wypaliło :cool1:....nie wiadomo kto to czyta :cool3:
Poczekajmy do 17-stej.....:eviltong:

Posted

Hugo pieseczku, jestes takim mądrym przytulakiem,:lol: że będziesz skarbem dla tego kto cie przygarnie. Ludzie mówię wam i nie zalewam to psisko chyba nawet czytać potrafi tylko nie czyta bo mu nie dają.

Posted

luka1 napisał(a):
Uf, to juz można gadać? Ale mnie te tajemnice cisną.:shake::lol:

Teraz gadaj ciotka ile wlezie :evil_lol:

Nie wiem czy wszystkie cioteczki wiedzą ale Fundacja "EMIR" ma teraz ciężką sytuację finansową więc jeżeli ktoś mógłby wspomóc finansowo pobyt Huga na SGGW to będziemy wdzięczni za każdą złotówkę.

Posted

Hugo jest już pod skrzydłami EMRIA - a chwilowo na SGGW gdzie zawiózł go mój TZ :p
Pies jest bardzo miły, ale wg mojego TZa bardzo wystraszony/nie zsocjalizowany - stresuje go nowy teren (robi "żabę" i trzeba go nosić :lol:), powarkuje na inne psy (jakby z góry zapowiadał, że nie chce mieć z nimi do czynienia), z samochodu oglądał świat mocno zdziwiony tym co widzi. A poza tym zdecydowanie lepiej reaguje na kobiety - przy nich się jakby "rozluźnia" - przy obcych facetach "sztywnieje" i kuli się, albo rozpłaszcza jakby upraszając o łaskawość - czyli jego pan prawdopodobnie nie był miłym człowiekiem... :shake:

PS. Jeśli ktoś może pomóc psinie choćby drobnym datkiem - proszę o przelew dla Fundacji EMIR:

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz.
88 1050 1924 1000 0022 6878 6056
Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola

- bo Fundacja jest w bardzo ciężkiej sytuacji, a mimo to po obejrzeniu zdjęć Pani Krystyna natychmiast podjęła decyzję o ratowaniu kolejnego już benka.... :modla: