rita60 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Paulina87 napisał(a):Zapytam czy jest możliwa kastracja Skubiego, bo kastracje funduje Stowarzyszenie i nie wiem czy mają fundusze na to. Jeśli nie mają funduszy zawsze można zrobić zrzutkę na dgm i forum terierowym czy jakiś bazarek. Paulina dowiedz sie dokładnie,jesli nie,to zrobimy jak proponujesz , na t e r i e r k o w i e były propozycje zrzutki na kastracje:roll: Quote
Paulina87 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Dowiedziałam się na razie, że Skubi próbował ugryść dziecko właścicielki jednak ciągle nie wiem w jakiej to było sytuacji. Quote
rita60 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Paulina87 napisał(a):Dowiedziałam się na razie, że Skubi próbował ugryść dziecko właścicielki jednak ciągle nie wiem w jakiej to było sytuacji. Wiesz probował to dla mnie pojecie wzgledne:roll:szkoda,ze nie znasz szczegołow,bo cos mi sie w tym wszystkim nie podoba:shake: Quote
Paulina87 Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Moim zdaniem w większości przypadków ugryzienia czy próby ugryzienia wina leży po stronie człowieka. Dziecko mogło np chcieć pogłaskać go gdy on jadł, czy gdy np spał. Quote
beka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 moja terierka raz ugryzła mojego 2 letniego bratanka, a raz mojego synka. Ona nie przepada za małymi dziemi zwłaszcza jak biegają za nią i koniecznie chcą złapac za ogon. Nie chciała zrobic krzywdy tylko ostrzec żeby dali jej spokój.... Quote
xxxx52 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 piesek chetnie by przekazal co on w swoim zyciu przeszedl.:-(Moze byl meczony przez dzieci ,stad taka reakcja.Dlatego pieski nie sprawdzone nie nalezy adoptowac do dzieci.Ja nigdy nie adoptuje ,a szczegolnie szczeniakow do dzieci ponizej 10 lat.tak dlugo mam pieski w domu az sie zglosza odpowiedni ludzie.Pies to nie jest zabawka dla dzieci,gdyz dzieci szybko sie nudza ,i nawet bardzo uwazajacy rodzice nie sa w stanie zapobiec nieszczescia. Quote
carolinascotties Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 czy piesek jest ogloszony na t erie rko wie? Quote
beka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Z tego co pamietam to jest, ale sprawdzę, Quote
rita60 Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 beka napisał(a):Z tego co pamietam to jest, ale sprawdzę, Jest,jest:lol: Quote
Paulina87 Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Tak jest na terieowym forum i na allegro, ale domku nie widać :shake: Quote
Paulina87 Posted December 1, 2007 Author Posted December 1, 2007 Miałam kolejnego maila w jego sprawie od myśliwego, odpisałam, ale nie dostłam odpowiedzi. Quote
xxxx52 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 dla dobra psa prosze wykastrowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
rita60 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 xxxx52 napisał(a):dla dobra psa prosze wykastrowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Paulina tez tak mysle:roll: Quote
Paulina87 Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Ja też tak myślę, ale to już zależy od schroniska. Ja będę tam dopiero w sobotę. Ja tam nawet nie jestem taką "pełnoprawną" wolontariuszką. Jestem taką wolontariuszką z doskoku a na innych wolontariuszy nie mam za bardzo co liczyć. Jak będę w schronisku to wtedy pogadam o tym, że są osoby które chcą ufundować Skubiemu kastrację. Quote
rita60 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Paulina87 napisał(a):Ja też tak myślę, ale to już zależy od schroniska. Ja będę tam dopiero w sobotę. Ja tam nawet nie jestem taką "pełnoprawną" wolontariuszką. Jestem taką wolontariuszką z doskoku a na innych wolontariuszy nie mam za bardzo co liczyć. Jak będę w schronisku to wtedy pogadam o tym, że są osoby które chcą ufundować Skubiemu kastrację. Paulina chyba powinno im byc na reke,ze nie poniosa kosztow kastracji:roll: Quote
Paulina87 Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 Nadal szuka domu. Piszę z jednym chętnym na niego. Jest to myśliwy, jego psy są trzymane w kojcach, ale są wyprowadzane na spacery i wypuszczane na podwórko. Jednak nie jest za kastracją bo jak pisze wykastrował kiedyś psa i stał się on agresywny i wszyscy znajomi mu mówili, że to przez kastrację :shake::shake:. No i uważa, że kasrowane psy są gorszymi myśliwymi. Muszę mu jeszcze odpisać na tą wiadomość i napisać całą prawdę o kastracji. Quote
rita60 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Nie wiem Paulinka czy to dobry pomysł z tym mysliwym:shake:mam odczucie,ze mysliwi/oczywiscie nie wszyscy/ traktuja psy bardzo besosobowo,to młody psiak i po wykastrowaniu najlepszy byłby dla niego domek z jakim duzym ogrodem:roll:no ale .......chyba wszystko lepsze niz schron:-(sama nie wiem... Quote
Paulina87 Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Nadal czeka. Ja teraz mam egzamin za egzaminem i nie mam mniej czasu na zajmowanie się sprawami schroniska. Quote
rita60 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Paulinka no i co ze Skubim:roll:nadal w schronie:-( Quote
Paulina87 Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Podnoszę wątek. Skubi został adoptowany i znowu został oddany po kilku dniach do schroniska. Bo próbował ugryść. Ja nie wiem, ale w schronisku jeszcze się nie zdarzyło, żeby probował ugryść, a różne osoby mają z nim kontakt. Wydaje mi się, że on trafia poprostu na nieodpowiednich ludzi. Ci ludzie co go zabrali wzieli go pewnie dlatego, ze wygląda jak rasowy. On potrzebuje miłośnika terierów. Quote
rita60 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Juz sama nie wiem,co o tym myslec:shake:druga adopcja i ten sam powod oddania.Dziwne jest tylko to,ze za kazdym razem probował ugryzc,ale nie ugryzł,nie rozumiem....... Quote
Recommended Posts