Jump to content
Dogomania

BILBO-prawie Entlebucher-2 lata mam, łaty mam, piękny uśmiech mam-JEST NADZIEJA!!!

Recommended Posts

Posted

Mój kochany Panie,

Nie wiem co ze mną jest nie tak :shake:
Wyrosłem na pięknego, zdrowego, rosłego młodzieńca...
Jestem pełen energii i kocham ludzi...
Jednak wyrzucili mnie :-(
Jakiś czas tułałem się po wsiach, miasteczkach, lasach i łąkach.
Najgorsze były samotność, głód i ciemność :shake:
Na szczęście spotkałem ją - moją małą, słodką Tami - jeszcze psie dziecko...
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=97101[/URL]
Znów miałem po co żyć. Chroniłem ją przed zimnem, prowadziłem bezpiecznymi drogami, odganiałem od niej wszelkie zło. Tuliłem ją do siebie nocami.
Byłem zmuszony poniżyć się do grzebania w śmietnikach, inaczej nie przeżylibyśmy długo... Ale cóż, w końcu byłem za nią odpowiedzialny.
Któregoś dnia przyjechali oni. Uciekaliśmy, ale ona nie miała tyle siły w łapkach, co ja. Złapali najpierw ją, a ja sam do nich poszedłem.
Nie mogłem jej zostawić :shake:
Zawieźli nas do przytuliska. Bałem się tak samo jak ona...
Zabrali mnie do kojca... Taka fajna Pani tłumaczyła mi, że Tami ma za krótką sierść by zostać ze mną... I tak zostałem zupełnie sam...
Nie mogę narzekać... Nie jestem głodny, mam czysto, mam budę wypchaną słomą. Czasami wezmą mnie na spacer. Czasami mogę pobiegać...Biegnę wtedy jak wiatr i marzę o wolności przy kochającym Człowieku...
Czasami Tami przychodzi mnie odwiedzić. Wkłada wtedy pyszczek pomiędzy kraty mojego boksu, a ja ją całuję.
Ale jestem bardzo, ale to bardzo samotny :-( I czuję się uwięziony :-(
Za co??? No podajcie mi choć jeden powód mojego cierpienia?

Marzę o tym, by ktoś mnie pokochał i stąd zabrał. I żeby dał mi jakąś piłkę albo frisbee, i żeby sie ze mną bawił. Chciałbym też móc się do kogoś dobrego przytulić i poczuć, że przynależę.
W samotne noce patrzę w gwiazdy i proszę o dom dla siebie i dla Tami.
Nie koniecznie wspólny. Chciałbym być szczęśliwy i wiedzieć, że i Tami się poszczęściło.
Obiecuję, będę dobrym psem. Pokażę Ci mój Panie co to psia miłość i wierność. Tylko mnie pokochaj i daj mi dom.

Twój Bilbo.

[IMG]http://img460.imageshack.us/img460/848/bilbo13se8.jpg[/IMG]

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Czy on nie ma w sobie czegoś z Berneńczyka?
W sumie wiem,że to nie jest najwazniejsze,ale tak myśle,że to by mu może pomogło......
Biedne psisko jest taki piękny.
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Czy on nie ma w sobie czegoś z Berneńczyka?
W sumie wiem,że to nie jest najwazniejsze,ale tak myśle,że to by mu może pomogło......
Biedne psisko jest taki piękny.
Elżbieta[/quote] Ale o czym myślisz? Masz jakieś przyjazne berneńczykom forum?

Posted

[quote name='xxxx52']slicznosci uciekaj do cieplego domku.

widze w nim Entlebucher Sennenhund na dluzszych lapkach.[/quote]
eeeeeeeeeeeee, a co to jest po Polsku??

Posted

Mam nadzieję Bilbusiu , że teraz znajdzie się ktoś , kto się tobą zaopiekuje:
[B][URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266226004"][COLOR=#0000ff]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266226004[/COLOR][/URL][/B]

Guest Elżbieta481
Posted

Berneńczykom jest poświęcony cały dział na Molosach.Poniewaz psiak wydaje mi się ma w sobie coś właśnie z tej rasy przyszło mi poprostu do głowy,że może by tam go przedstawić.Może by pomogli w znalezieniu mu domu..
Załozyłabym mu watek tylko nie wychodzi mi wstawienie zdjęc
Berneński Pies Pasterski - forum miłośników Berneńskich Psów Pasterskich
(taki dział jest na Molosach)
Ela

Posted

[quote name='anula1959']Gosiu , sprawdziłam wszystkie aukcje po 2 razy i szczerze powiedziawszy nie widzę linków ale może ja jestem ślepa:oops:[/quote] Przepraszam Anula, ale ja juz mam chyba przewidzenia :oops: Ech, za dużo tego...

Posted

Duży, dzielny psi obrońca małej suczki... łza mi się w oku zakręciła:oops:
Suczka mojej Mamy, zanim została suczką mojej Mamy, żyła tak jak Tami (też wyrzucono ją z samochodu) i też miała swojego dużego, dzielnego psiego obrońcę. Oboje znaleźli swój kąt. Życzę tego z całego serca i tej parze...

Posted

[quote name='anula1959']Pojawił się pierwszy obserwator:cool3:, wierzę , że to dobrze wróży;)[/quote] Nikt do mnie w sprawie Bilbo nie pisał, ani nie dzwonił :-(