Jump to content
Dogomania

Staruszek Misiu już w DT u Czarodziejki, uff... JUZ ZA TM

Recommended Posts

Posted

Czarodziejko a czy Misio ma jakieś psie (płci męskiej w sensie) towarzystwo? Bo u mnie Dziadek obsikuje też pewne miejsca w domu i swój kocyk,bo tak odznacza teren niedostępny dla Oskara;) (z czego Oskar sobie nic nie robi:cool3:).Wyszło to po tym jak wyprowadziłam się z Dziadkiem od mamy i psy zostały rozdzielone.Okazało się, że Dziada sam (pan na włościach:diabloti:) nic nie oblewa.

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misiu dziś lichuteńki :(
Śpi cichutko na swoim posłanku. Mało rano zjadł - mięso z piersi kurczaka z ryżem na rosole i tylko wprost z mojej ręki. Musiałam mu do pyszczka wsuwać. Pić nic nie chciał. Ugotowałam mu więc mleka z masłem i roztrzepanym jajkiem, żeby go wzmocnić. Wypił nawet chętnie, ale leżąc - miseczkę trzymałam mu pod brodą. Ożywiał się, gdy wyprowadzałyśmy go na spacerki. Pochwiał się trochę tu, trochę tam, załatwił jak należy i wbił nosem w Funine zapachy, które zostawiła siurając na trawę. Funia nie daje do siebie dojść, a on ma ochotę sobie ją powąchać. Wczoraj boleśnie ugryzła go w pyszczek. Izoluję sunię, chociaż oba Miśki mają na nią chęć raczej tylko na pokaz. Mojego Miśka wytarmosił ostatnio Rex - pokłócili się o miejsce na wycieraczce pod drzwiami. Ja wyszłam nagle uderzając któregoś w zad drzwiami i się zaczęło. Na szczęście starcie było krótkie. Misiek jednakże wyszedł z bezkrwawym bólem przy szyi i Funia wie, gdzie go łapnąć, gdy czasem zanadto się zbliży ;)
Misio ma za kolegę kastrata onka Rexa, mojego 24letniego staruszka Misia z pełnym wyposażeniem i 3 nadobne sucze, w tym jedną właśnie cieczującą i dwie wysterylizowane.
Jest bardzo kochany.

Posted

[quote name='Sabina02']Czarodziejko, prosze zabierz Misia do weta, ja pokryje koszty...[/quote]

Właśnie o tym myślałam. Misio jest zaburzony neurologicznie. Nawet podczas snu wykonuje mimowolne ruchy całym ciałem...

Posted

Wczoraj na kolację maleńko zjadł :(
Też musiałam go karmić. Mój Misiek jest nieco mniejszy od Misia, a Funia zupełnie maleńka i zjadają pełne miski bez dyskusji w tempie żarłocznym. Misio powinien jeść przynajmniej tyle samo ile one, a on zjada 1/3 ich porcji. Resztę na drugi dzień któreś za niego dokończy. Misio ma kocyki niedaleko pieca, w którym wczoraj porządnie napaliłam. W nocy było mu chyba za gorąco, więc przeszedł na dywanik. Czyli myśli mały łepek ;) On chyba odsypia schron. Po kilku dniach entuzjazmu w nowym miejscu śpi jak nieżywy, kiedy zaśnie bardzo głęboko mimowolne ruchy ustają i wtedy mam wrażenie, że odszedł. Już kilka razy podeszłam, gdy tak spał, zupełnie nie reagując na dotyk. Może odeśpi to, co złe i będzie dobrze...

Posted

[quote name='Czarodziejka']Wczoraj na kolację maleńko zjadł :(
Też musiałam go karmić. Mój Misiek jest nieco mniejszy od Misia, a Funia zupełnie maleńka i zjadają pełne miski bez dyskusji w tempie żarłocznym. Misio powinien jeść przynajmniej tyle samo ile one, a on zjada 1/3 ich porcji. Resztę na drugi dzień któreś za niego dokończy. Misio ma kocyki niedaleko pieca, w którym wczoraj porządnie napaliłam. W nocy było mu chyba za gorąco, więc przeszedł na dywanik. Czyli myśli mały łepek ;) On chyba odsypia schron. Po kilku dniach entuzjazmu w nowym miejscu śpi jak nieżywy, kiedy zaśnie bardzo głęboko mimowolne ruchy ustają i wtedy mam wrażenie, że odszedł. Już kilka razy podeszłam, gdy tak spał, zupełnie nie reagując na dotyk. Może odeśpi to, co złe i będzie dobrze...[/quote]

Blagam! Wez go do weta, bo nie wiadomo co w nim "siedzi"... :-(

Posted

Wiekszość psiaków po schronisku odsypia, kiedy tylko poczują sie bezpieczne :roll: A co do braku apetytu... Mam nadzieje, że to nic goźnego i poprostu to tak jak z innymi staruszkami, są lepsze i gorsze dni :roll:

Posted

Dzięki Kala&Majka :)
Misio bez zmian. W pracowni w nocy obsikał mi płótno do malowania - akurat równo sobie stało. Teraz Julcia go karmi - po bezskutecznym wpychaniu do pyszczka karmy drobiowej z odrobinką ryżu postanowiła spróbowac z suchą karmą dla kotów. Je to za mało powiedziane - pożera! Pozostaje mi więc chyba zmienić mu menu :-? A tak dobrze gotuję psom...

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Czarodziejko - w jednym z Twoich postów wspominasz o neurologicznych zmianach u Misia.... Nie wiem, czy pamiętasz, jak mówiłam o tym samym z obserwacji w czasie drogi do Ciebie...[/quote]

a ja o tym pisałam za nim Misio pojechał do Czarodziejki ;)

Czyżby Misio wolał kocie jedzonko? :roll:

Posted

[quote name='Czarodziejka']Udusiłam mu na oleju kawałek piersi kurczaka otoczony w bułce bez p[rzypraw - zjadł posłusznie. On chyba nie potrafi jeść ryżu. Karmę kocią zwymiotował....[/quote]
To chyba musisz z nim menu codziennie ustalać :razz:

Posted

Przepraszam, że piszę na tym wątku, ale już sama nie wiem co robić :-( A że do Misiaczka zagląda więcej osób, to może ktoś będzie mógł pomóc :roll: W Żyrardowskim schronisku jest staruszek bez oka, któremu grozi uśpienie :placz: Z tego co doczytałam, ma czas do końca roku :placz: Straszny bidulek z niego :-( Zresztą sami popatrzcie:
[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/5302/46164te5.jpg[/IMG][/URL]
Psiak nie ma nawet ogłoszeń, a czasu zostało już tak nie wiele :placz:
To jest link do jego wątku:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=99346[/URL]
Zajrzyjcie tam prosze.

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że "zaśmiecam" wątek Misiaczka :oops: ale pomyślałam sobie, że skoro jemu się poszczęściło to jest jakaś nadzieja również dla tego psiaka :-(

Posted

[quote name='pati_zabrze']Przepraszam, że piszę na tym wątku, ale już sama nie wiem co robić :-( A że do Misiaczka zagląda więcej osób, to może ktoś będzie mógł pomóc :roll: W Żyrardowskim schronisku jest staruszek bez oka, któremu grozi uśpienie :placz: Z tego co doczytałam, ma czas do końca roku :placz: Straszny bidulek z niego :-( Zresztą sami popatrzcie:
[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/5302/46164te5.jpg[/IMG][/URL]
Zajrzyjcie tam prosze.

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że "zaśmiecam" wątek Misiaczka :oops: ale pomyślałam sobie, że skoro jemu się poszczęściło to jest jakaś nadzieja również dla tego psiaka :-([/quote]
Ależ Biduś:placz:

Posted

[I]Ja również zauważyłam owe "mimowolne" odruchy... Ale pomyślałam, że chłopak zestresowany i, że minie... A co do Jego "kamiennego" snu to kilka razy w czasie trasy mnie tak zestresował... Spał jak... "zabity" - wybudzałam Go, żeby się upewnić, że cały czas jest "ze mną" :eviltong: Łobuz jeden... Czarodziejko napisz jak się dzisiaj czuje Biedactwo... Pozdrawiam ;)[/I]

Posted

[quote name='pati_zabrze']Przepraszam, że piszę na tym wątku, ale już sama nie wiem co robić :-( A że do Misiaczka zagląda więcej osób, to może ktoś będzie mógł pomóc :roll: W Żyrardowskim schronisku jest staruszek bez oka, któremu grozi uśpienie :placz: Z tego co doczytałam, ma czas do końca roku :placz: Straszny bidulek z niego :-( Zresztą sami popatrzcie:
(przepraszam za wycięcie zdjęcia, ale z tego co wiem, to nie można ich cytować :oops:)
Zajrzyjcie tam prosze.

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że "zaśmiecam" wątek Misiaczka :oops: ale pomyślałam sobie, że skoro jemu się poszczęściło to jest jakaś nadzieja również dla tego psiaka :-([/quote]
:-(:-(:-( Postaram się jakoś pomóc, choćby przez umieszczenie go na psy.pl/adopcje