Matusz Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [URL]http://images27.fotosik.pl/105/6ea8279329258c8d.jpg[/URL] [COLOR=Navy][B]śliczne :loveu::loveu::loveu: Witanko:multi:[/B][/COLOR] Quote
monita Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ja chcę olbrzyma !! :diabloti: [B]weszka[/B] kiedy będą młode ;) Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 [quote name='monita']Ja chcę olbrzyma !! :diabloti: [B]weszka[/B] kiedy będą młode ;)[/quote] Masz rację Monita - to jedyny rozmiar sznaucera jakiego Ci brakuje :evil_lol: A szczeniaki może będą w przyszłym roku :cool3: kto wie... ale jeszcze długa droga do tego. Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 [quote name='Doginka']Dirki jest śliczna, a szczególnie na tym ostatnim zdjęciu:loveu::loveu::loveu: A czy ona może jest w kalendarzu rasowe sznaucery 2008????:razz: - bo ja ją chyba mam :diabloti::multi:[/quote] Owszem :multi:Jest i Dirki i Bunia i Sympa i Forsa :loveu: Quote
eria Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='weszka']Masz rację Monita - to jedyny rozmiar sznaucera jakiego Ci brakuje :evil_lol: A szczeniaki może będą w przyszłym roku :cool3: kto wie... ale jeszcze długa droga do tego.[/quote] oj po Dirki szczeniora to i ja bym chciała :oops: i po ojcu który ma dużo kudłów na łapach:loveu::loveu::loveu:bo to strasznie lubię,a u piaprzaków to chyba trudno o takiego bo one mało kudłate są.....ale moje psioki napewno nie pozdychają do przyszłego roku :diabloti::diabloti::diabloti: :evil_lol::evil_lol:więc conajmniej kilka lat na kolejnego sznaucera poczekam:lol: Quote
asher Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='weszka']Ale wczoraj udała się nie lada sztuka! Zostały same na parę godz. Widać coś fajnego działo się za oknem i były obserwacje. Ale pazurek sie musiał jakoś pechowo zaczepić bo udało się ściągnąć firankę z połowy żabek, wywlec ją na kanapę, zaplątać w nią całą suką i... uziemić na kanapie :-o:mad: Jak przyszłam to siedziała sierota zawinięta jak w kokon. Myślałam że padnę ze śmiechu :lol::evil_lol:, a następnie że zabiję :diabloti: Sztuka zdejmowania firanki już kiedyś była ale bez kokona :evil_lol:[/quote] Hahaha :roflt: [URL]http://images32.fotosik.pl/30/1f39c11be20ef32e.jpg[/URL] Jakie kolorystyczne dopasowane panie :cool3: Tak w ogóle witaj, świetną masz zgraję :loveu: Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Zanim pomyślimy o szczeniorach to przed Dirki zrobienie hodowlanki - wystawy (póki co ma tylko Mł. Ch. Pl a nie ma ocen hodowlanych), testy psychiczne i prześwietlenie na dysplazję. Dłuuuga droga :roll: i nie wiadomo jakie będą efekty, a ja mam już dla niej męża :diabloti::evil_lol: Aaaa i witaj [B]Asher :)[/B] Quote
eria Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 fote męża pokaż !!!! to znaczy - dla Dirki, swojego nie musisz ;p Quote
AnkaG Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 A czy kandydat spodoba sie Dirce ??? :cool3: PS Mały off - Michała formacja wygrała i zostali Mistrzami Europy. :multi: Quote
monita Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='weszka']Masz rację Monita - to jedyny rozmiar sznaucera jakiego Ci brakuje :evil_lol: A szczeniaki może będą w przyszłym roku :cool3: kto wie... ale jeszcze długa droga do tego.[/quote] No i na olbrzyma chorowałam jeszcze przed Maksem :diabloti: Hmmm ... to ja jednego rezerwuję ;) Quote
monita Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='eria']który ma dużo kudłów na łapach:loveu::loveu::loveu:bo to strasznie lubię[/quote] Mnie też to kręci :diabloti: Tylko nie taki puch, a gęsta i gruba sierść :p Quote
asher Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Weszka, ja nie sądziłam, że ty taka mściwa czarownica jesteś :shake: :mad: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8521046&postcount=3801[/URL] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ps. możesz napisac cos bliżej o wymaganiach hodowlanych olbrzymów? Bo mnie znajomi władowali w poszukiwania szczeniaka dla siebie... A ja się nie znam na rasie kompletnie. Na dodatek chcą psa do sportu, więc eksterier jest na dalszym planie, najwazniejsze, żeby rodzice byli przebadani na co się da no i szkoleni. Jak sądzisz, da się w Polsce takiego szczeniaka znaleźć? Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 [quote name='asher']Weszka, ja nie sądziłam, że ty taka mściwa czarownica jesteś :shake: :mad: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8521046&postcount=3801[/URL] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Buahahahahhaha :roflt:Pobiły Dirki na głowę!!! Ale historia!!!:megagrin: Ale ja nic nie czarowałam, przysięgam :eek::laugh2_2: [quote name='asher']ps. możesz napisac cos bliżej o wymaganiach hodowlanych olbrzymów? Bo mnie znajomi władowali w poszukiwania szczeniaka dla siebie... A ja się nie znam na rasie kompletnie. Na dodatek chcą psa do sportu, więc eksterier jest na dalszym planie, najwazniejsze, żeby rodzice byli przebadani na co się da no i szkoleni. Jak sądzisz, da się w Polsce takiego szczeniaka znaleźć?[/quote] No więc tak. Każdy olbrzym żeby mógł być użyty do hodowli musi mieć oceny wystawowe (3x doskonała dla psa i 3x min. b.dobra dla suki), zdać testy psychiczne i mieć prześwietlenie na dysplazję z wynikiem A lub B. Prawda jest taka że polskie testy psych. są mocno ułomne, nie dają żadnego obrazu o psychice psa, a dodatkowo psa mozna do takich testów przyuczyć. Dla mnie nie są w żadnym stopniu miarodajne :roll: Co do innych testów zdrowotnych, psychicznych i szkolenia - to już dobra wola i chęci właściciela decydują. W Polsce jest kilka dobrych hodowli olbrzymów - nie sądzę żeby był porblem z kupnem fajnego szczeniaka, także pod względem psychiki. Jeśli chcesz mogę przesłać kilka moich typów na PW. Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 [quote name='eria']fote męża pokaż !!!! to znaczy - dla Dirki, swojego nie musisz ;p[/quote] Mojego eks-męża nie pokażę bo i nie ma po co :diabloti::evil_lol: A potencjalnego męża Dirki, a i owszem [B][COLOR=black]Z´ERIDANU Dog Love Enzo Ferrari[/COLOR][/B] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/31/5c7d0e103daa210e.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images25.fotosik.pl/105/e257cbae04555f8c.jpg[/IMG][/URL] Poznałam Enzo rok temu w Bratysławie. Wtedy był jeszcze młodzieżowcem. Moja Forsa złoiła mu skórę i zgarnęła wszystko :cool3: Ale zapowiadał się na fajnego psa i tak też się rozwija. Ma też cudowną psychikę, a dla mnie to bardzo ważne. Nawet ważniejsze niż obłędna uroda - psa ma się 24/365 dni a wystawy są od czasu do czasu. [quote name='AnkaG']A czy kandydat spodoba sie Dirce ??? :cool3: PS Mały off - Michała formacja wygrała i zostali Mistrzami Europy. :multi:[/quote] Kandydat pewnie się spodoba - ona kocha wszystkie psy :loveu: Anka - gartulacje! Dla Michała :multi: Ale dla Ciebie też :cool3::multi: [quote name='monita']No i na olbrzyma chorowałam jeszcze przed Maksem :diabloti: Hmmm ... to ja jednego rezerwuję ;)[/quote] OK, będę pamiętać :p:eviltong: Quote
asher Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='weszka']W Polsce jest kilka dobrych hodowli olbrzymów - nie sądzę żeby był porblem z kupnem fajnego szczeniaka, także pod względem psychiki. Jeśli chcesz mogę przesłać kilka moich typów na PW.[/quote] Chcę!!! :multi: A mężuś boski! :crazyeye::loveu::loveu::loveu: Aaaa, napisz mi jeszcze prosze jak wyglądają testy sznaucerów :modla: (co do miarodajności testów, to neistety wiem... :shake: ) Quote
AnkaG Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Weszka wiesz to, że Dirki kocha psy to nie znaczy, że ... HMMM. No wiesz. :evil_lol: Weszka zajrzyj do nas dałam foty Michała. ;) Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Po pierwszej cieczce Dirki już wiem, że lubi też... no wiesz :evil_lol: Lecę do Was!!! Quote
AnkaG Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='weszka']Po pierwszej cieczce Dirki już wiem, że lubi też... no wiesz :evil_lol: Lecę do Was!!![/quote] Ale nie koniecznie z tym. :evil_lol: Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Jakoś nie była wybredna! Każdy jeden był dobry :D Quote
eria Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 bardzo ładny ten przyszły mąż Dirki :loveu: nie ma wprawdzie dużo futra ale jest ok:loveu: Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Ja akurat nie jestem wielką fanką nadmiernie futrzastych łap. Ma być tyle ile trzeba. W końcu olbrzym to pies pracujący a nie jakaś za przeproszeniem ciota salonowa :diabloti::evil_lol: (to określenie usłyszałam kiedyś od jednego z wystawców jako ripostę na wypowiedż jakiejś osoby na temat nie nadmiernie bujnego owłosienie łap jego psa i bardzo mi się spodobało :evil_lol:) Ale za to lubię wieeelkie brody i solidne grzywki :eviltong:, no i oczywiście obowiązkowo szorstką szatę i super kolor :p Quote
Doginka Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='weszka']Owszem :multi:Jest i Dirki i Bunia i Sympa i Forsa :loveu:[/quote] No właśnie takie znajome mi się wydały:loveu::diabloti: [quote name='AnkaG']A czy kandydat spodoba sie Dirce ??? :cool3: PS Mały off - Michała formacja wygrała i zostali Mistrzami Europy. :multi:[/quote] Kandydat dla Dirki jest niczego sobie:p A ja gratuluję Mistrzostwa Europy:multi:;) Quote
AnkaG Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Futrzaste łapy to mają generalnie psy z linii amerykańskich. I najczęściej do tego miękki włos na grzbiecie. A wiecie co mi się najbardziej podoba: dłuuugie niecięte ogony. :lol: A psiur fajny. I tak jak piszesz Weszka piękny mniej czy bardziej - najważniejszy charakter. Quote
weszka Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 No właśnie, to taki amerykański typ z kudłatymi łapami, a grzbiet też wata. Zupełnie inny styl niż typowy sznaucer. Za to anatomicznie przeważnie są super! Długie szyje, wspaniałe głowy, kątowanie. Ale co ja tu wypisuję! Do rodzicielstwa Dirki jeszcze dłuuuuga droga, o ile w ogóle ;) Quote
Doginka Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ja co prawda mam miniatury lini amerykańskiej - łapy mają owłosione, głowy piękne i długie, kątowanie doskonałe i baaaaaaaaaaardzo ostry włos na grzbiecie i do tego bardzo czarny:multi::multi::multi::loveu: Quote
Recommended Posts