weszka Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Hihi nie napisałam Wam że... BUNIA MNIE UGRYZŁA :diabloti: W tygodniu pewnego wieczora na spacerze spotkałyśmy naszego nowego sąsiada - szczeniak akita :loveu: Bawił się z Dirki a Bunia nie była zachwycona i pyskowała. Akita ma generalnie wszystko gdzieś więc się nie przejmował no i Bunia się postanowiła wykazać i gówniarza ustawić i tak się do tego zabrała że zamisat złapać psa to rąbnęła mnie :diabloti: Dobrze że miałam dżinsy :cool3: bo mimo to mam piękne krwiako-siniaki pod kolanem a bolało dość poważnie więc na goła nóżkę by było kiepsko :evil_lol:. Teraz wszystko się rozlewa i zmienia kolorki więc widok jest ciekawy :evil_lol: Quote
łapeczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 no to nie ladnie z jej strony ;[ łobuziara jedna ;[ Quote
weszka Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 To był tzw. wypadek przy pracy. Moja noga znalazła sie na linii strzału. Specjalnie by tego nigdy nie zrobiła! Quote
łapeczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 wiem wiem .... mialas pecha ;[ ale zejdzie co nie ??? Quote
ariss Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 jak miło czytać dobre wieści!Uffffffffffffffff!!!!!:loveu::multi: Ja Gassuli też dziś robiłam pazurki,kochana jest tak grzecznie przy tym leży:loveu: jak robiła to moja mamuśka to gdy tylko widziała przyżąd to zwiewała:diabloti::evil_lol: No Babunia na pewno nie chciała w Ciebie:loveu:albo może Ci się należało:diabloti:;):evil_lol: Quote
łapeczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 heheh ja tez bym sie zastanowila czy czy czasem sie nie nalezalo ;] Quote
madziamn Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 no tak Weszko zaszłas widocznie baBUNI za skórę i pokazała że ma swoje prawa staruszka:razz::diabloti: Quote
Od-Nowa Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 podobno nic nie dzieje się przypadkiem :evil_lol::diabloti: eghm Quote
bina66 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 całe szczęście, że z Bunią wszystko w porzadku. Quote
malawaszka Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Bunia pewnie przeczytała, że narzekałaś na nią na dogo :eviltong:;) Quote
eria Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 a to będzie tylko 4 dniowy tydzień ! :multi: dzień dobry Weszko ! :loveu::multi: Quote
weszka Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Brońcie baBuni - dobre cioteczki :evil_lol: Powiem Wam że siedzę w pracy w fatalnym nastroju mimo że tydzień 4 dniowy. Od wczoraj wieczorem Bunia jest jakaś dziwna... tak się na mnie dziwnie patrzy, ciężko oddycha, sapie, kładzie się z trudem... :roll: Wiecie jak to jest, każdy z nas zna swojego psa i są takie momenty że ta bliskość aż boli... Rano zachowywała się inaczej, jakby nie było z nią świadomego kontaktu, nie mogła trafić do miski, musiałam pokazać, później leżała w przedpokoju, ja szłam do pokoju, a Bunia jakby mnie nie poznała i przestraszona uciekła do pokoju :roll: Nie wiem czy znów nie miała jakiegoś małego wylewu...:shake: tak stoi, ziapie i patrzy tymi oczami a ja sobie myślę że może chce mi coś powiedzieć... Zesikała się pół godz. po spacerze, nadal krwawi co też pewnie ją osłabia... Bardzo dzisiaj wierzę w słowa: "Starość jest dziwką. I to taką bez odrobiny godności" Quote
eria Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 o boszeee:placz::placz: trzymajcie się.... Mogę sobie wyobrazić co czujesz -siedzisz w pracy i myślisz co z nią:placz: Quote
weszka Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Siedzę i mam oczy mokre :( Wyrwę się wcześniej i jak będzie taka dziwna to znów pojedziemy do wetki... Quote
Od-Nowa Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 :calus::calus::calus::calus::calus: nic więcej nie dodam Quote
weszka Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Dziękuję... Przyszło mi do głowy że może to reakcja na ten Propalin... doczytałam teraz że: [SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]Ostrzeżenia specjalne dotyczące stosowania:[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fenylpropanolamina, lek sympatykomimetyczny, może wpływać na układ sercowo-naczyniowy, zwłaszcza na ciśnienie krwi i częstość pracy serca, i powinien być stosowany z ostrożnością u zwierząt ze schorzeniami sercowo-naczyniowymi.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]A Bunia z racji wieku taka całkiem wydolna nie jest... ehh żeby już iść do domu![/FONT][/SIZE] Quote
Doginka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Witaj Weszko z tęczową nogą:loveu: Wybacz, że nie czytałam wszystkiego dokładnie, ale sama rozumiesz...:razz: Jak się ma chore psy, to nic się nie chce:-( Współczuję Ci z całego serca - ta niepewność - ja przynajmniej wiem, że moje wyzdrowieją, a Ty bidulo musisz się bić z myślami o Buni w tej pracy. Ale ja jestem dobrej myśli i mocno zaciskam kciuki za dziepsinkę starowinkę:loveu::loveu::loveu: :calus: :bigok::bigok: :calus: Quote
anetta Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 :(( Strasznie to jest przykre.... Kajek też ma problemy. Fajnie że będzies zmieć urlopik:))))))) Quote
Ka-Vanga Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Weszuniu z calych sil trzymamy kciuki za baBunie!!!!!!! TRZYMAJ SIE kochana!!!!!!!!!! Quote
bina66 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 oby tylko się udało, życzę Ci z całego serca, wiem co znaczy stracić ukochanego psa. trzymam kciuki, bardzo mocno, trzymaj SIE!!!!!!! Quote
weszka Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Kochane dziękuję Wam za ciepłe słowa :loveu: Niedawno wróciłyśmy od wetki. I w sumie nic nie wiadomo :shake: Silna reakcja bólowa stąd ta "dziwność", ciężki oddech, sapanie, odciążanie. Teorie są dwie - 1. albo od kręgosłupa albo 2. coś się dzieje w środku. Na USG nic nie widać złego ale to może jajnik który nie pokazuje się na USG, a może promeniować bólowo. Dostała antybiotyk, zastrzyk p.bólowy, ma pobraną krew. Okaże się jutro jak będą wyniki. Ale jeśli się uspokoi i zaśnie teraz to raczej wersja nr 1. Teraz leży na boku i ziapie :shake: straszna taka niepewność :placz: Quote
malawaszka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 ehh trzymajcie się dziewczyny!!!! :calus: Quote
Recommended Posts