Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Hihi nie napisałam Wam że... BUNIA MNIE UGRYZŁA :diabloti: W tygodniu pewnego wieczora na spacerze spotkałyśmy naszego nowego sąsiada - szczeniak akita :loveu: Bawił się z Dirki a Bunia nie była zachwycona i pyskowała. Akita ma generalnie wszystko gdzieś więc się nie przejmował no i Bunia się postanowiła wykazać i gówniarza ustawić i tak się do tego zabrała że zamisat złapać psa to rąbnęła mnie :diabloti: Dobrze że miałam dżinsy :cool3: bo mimo to mam piękne krwiako-siniaki pod kolanem a bolało dość poważnie więc na goła nóżkę by było kiepsko :evil_lol:. Teraz wszystko się rozlewa i zmienia kolorki więc widok jest ciekawy :evil_lol:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak miło czytać dobre wieści!Uffffffffffffffff!!!!!:loveu::multi:
Ja Gassuli też dziś robiłam pazurki,kochana jest tak grzecznie przy tym leży:loveu:
jak robiła to moja mamuśka to gdy tylko widziała przyżąd to zwiewała:diabloti::evil_lol:

No Babunia na pewno nie chciała w Ciebie:loveu:albo może Ci się należało:diabloti:;):evil_lol:

Posted

Brońcie baBuni - dobre cioteczki :evil_lol:

Powiem Wam że siedzę w pracy w fatalnym nastroju mimo że tydzień 4 dniowy. Od wczoraj wieczorem Bunia jest jakaś dziwna... tak się na mnie dziwnie patrzy, ciężko oddycha, sapie, kładzie się z trudem... :roll: Wiecie jak to jest, każdy z nas zna swojego psa i są takie momenty że ta bliskość aż boli... Rano zachowywała się inaczej, jakby nie było z nią świadomego kontaktu, nie mogła trafić do miski, musiałam pokazać, później leżała w przedpokoju, ja szłam do pokoju, a Bunia jakby mnie nie poznała i przestraszona uciekła do pokoju :roll: Nie wiem czy znów nie miała jakiegoś małego wylewu...:shake: tak stoi, ziapie i patrzy tymi oczami a ja sobie myślę że może chce mi coś powiedzieć... Zesikała się pół godz. po spacerze, nadal krwawi co też pewnie ją osłabia...
Bardzo dzisiaj wierzę w słowa: "Starość jest dziwką. I to taką bez odrobiny godności"

Posted

Dziękuję...
Przyszło mi do głowy że może to reakcja na ten Propalin... doczytałam teraz że:

[SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]Ostrzeżenia specjalne dotyczące stosowania:[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fenylpropanolamina, lek sympatykomimetyczny, może wpływać na układ sercowo-naczyniowy, zwłaszcza na ciśnienie krwi i częstość pracy serca,
i powinien być stosowany z ostrożnością u zwierząt ze schorzeniami
sercowo-naczyniowymi.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]A Bunia z racji wieku taka całkiem wydolna nie jest... ehh żeby już iść do domu![/FONT][/SIZE]

Posted

Witaj Weszko z tęczową nogą:loveu:
Wybacz, że nie czytałam wszystkiego dokładnie, ale sama rozumiesz...:razz:
Jak się ma chore psy, to nic się nie chce:-(
Współczuję Ci z całego serca - ta niepewność - ja przynajmniej wiem, że moje wyzdrowieją, a Ty bidulo musisz się bić z myślami o Buni w tej pracy.
Ale ja jestem dobrej myśli i mocno zaciskam kciuki za dziepsinkę starowinkę:loveu::loveu::loveu: :calus: :bigok::bigok: :calus:

Posted

Kochane dziękuję Wam za ciepłe słowa :loveu:
Niedawno wróciłyśmy od wetki. I w sumie nic nie wiadomo :shake: Silna reakcja bólowa stąd ta "dziwność", ciężki oddech, sapanie, odciążanie. Teorie są dwie - 1. albo od kręgosłupa albo 2. coś się dzieje w środku. Na USG nic nie widać złego ale to może jajnik który nie pokazuje się na USG, a może promeniować bólowo. Dostała antybiotyk, zastrzyk p.bólowy, ma pobraną krew. Okaże się jutro jak będą wyniki.
Ale jeśli się uspokoi i zaśnie teraz to raczej wersja nr 1.
Teraz leży na boku i ziapie :shake:

straszna taka niepewność :placz: