Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 13.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magda25'][URL]http://i38.tinypic.com/ndm07b.gif[/URL] - łoooooooooo Świetne.[/QUOTE]

:diabloti::diabloti::diabloti:

[quote name='malawaszka']:crazyeye:wow!!!! jak prawdziwe!!!!!![/QUOTE]

ma się ten talent:evil_lol:;)

[quote name='eria']Hihihi talent Cię męczy Ariss czy to wszystko programik Od-Nówki ? :evil_lol:[/QUOTE]

Od cioteczki to wyszła tylko Gass w postawie:eviltong:

[IMG]http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/noc.jpg[/IMG]

miałam dziś jechać pofocić mgłę:loveu:a tu od rana leje:angryy:

EDIT:

Co to ma być ten napis :[B] Dogaholic:crazyeye:[/B]

[B]że powinnam się leczyc???:evil_lol:[/B]

Posted

Super te przeróbki!
A maliniaki wspaniałe - są niesamowite, jakby nie miały wcale kości i nic nie ważyły. To taki niepozorny pies a może być i bestią i świetnym sportowcem i normalnym fajnym psem. To jeden z moich faworytów wśród ras potencjalnie do posiadania ;)

Ja nie jestem dogaholic i nie wiem czy to dobrze czy źle hihi

Posted

[quote name='Unbelievable']ja też mam :stupid:[/QUOTE]

to że jesteśmy :stupid:czy wygrałyśmy jakieś superowe nagrody:diabloti:

[quote name='eria']kurde ja nie mam - i nie chcę!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/QUOTE]

ja też nie chce:roll:

[quote name='weszka']Super te przeróbki!
A maliniaki wspaniałe - są niesamowite, jakby nie miały wcale kości i nic nie ważyły. To taki niepozorny pies a może być i bestią i świetnym sportowcem i normalnym fajnym psem. To jeden z moich faworytów wśród ras potencjalnie do posiadania ;)

Ja nie jestem dogaholic i nie wiem czy to dobrze czy źle hihi[/QUOTE]

Ja zostaje wierna jednej rasie, nie dojrzałam na zmiany:evil_lol:

ale na filmie są rzeczywiście niesamowite:loveu:

Posted

Ja też zostaję wierna sznupom:diabloti:
Ale przeróbeczki fajne:loveu:, mam nadzieję, że powiesz na GG jak to zrobiłaś:p:eviltong:;), a jak nie powiesz, to poszczuję Raperem:mad::evil_lol:

Posted

[quote name='ariss']

Ja zostaje wierna jednej rasie, nie dojrzałam na zmiany:evil_lol:

[/QUOTE]

Ja również :cool1: Ale mam taką osobistą listę, że gdyby kiedyś nastały warunki (czyt. dom z ogrodem i duuużo kasy :oops::roll:) to może do stada sznaucerów mógłby dołączyć przedstawiciel innej rasy. Lista to: wilczak, border, maliniak, a z dziwnych to pies faraona i na stare lata jak już sił do dużych psów nie starczy buldożek francuski i grzywka :eviltong:

Posted

[quote name='Doginka']Ja też zostaję wierna sznupom:diabloti:
Ale przeróbeczki fajne:loveu:, mam nadzieję, że powiesz na GG jak to zrobiłaś:p:eviltong:;), a jak nie powiesz, to poszczuję Raperem:mad::evil_lol:[/QUOTE]

pewnie, że powiem, jak zasłużysz:diabloti::evil_lol:

[quote name='weszka']Ja również :cool1: Ale mam taką osobistą listę, że gdyby kiedyś nastały warunki (czyt. dom z ogrodem i duuużo kasy :oops::roll:) to może do stada sznaucerów mógłby dołączyć przedstawiciel innej rasy. Lista to: wilczak, border, maliniak, a z dziwnych to pies faraona i na stare lata jak już sił do dużych psów nie starczy buldożek francuski i grzywka :eviltong:[/QUOTE]

[B]Lista to: wilczak, border, maliniak, a z dziwnych to pies faraona[/B]

ukradłaś moją listę:mdleje::mdleje::mdleje:

[B]buldożek francuski i grzywka[/B] : a te dodałaś po pijaku:roflt::roflt:

Mi się jeszcze podobają Seter Gordon, Pointer, Springer Spaniel(ale jakos one chyba nie dla mnie:shake:)

Posted

[quote name='ariss']

[B]Lista to: wilczak, border, maliniak, a z dziwnych to pies faraona[/B]

ukradłaś moją listę:mdleje::mdleje::mdleje:

[B]buldożek francuski i grzywka[/B] : a te dodałaś po pijaku:roflt::roflt:

Mi się jeszcze podobają Seter Gordon, Pointer, Springer Spaniel(ale jakos one chyba nie dla mnie:shake:)[/QUOTE]

Widać te od sznaucerów mają podobne gusta :cool1:
Dla wyjaśnienia jestem trzeźwa!!!.... jeszcze :eviltong:

Te co dodałaś podobają mi się jako psy ale chcieć to nie :shake:
Podoba mi się wiele innych jeszcze tylko nie dla mnie :eviltong:

Posted

hyhyh to jak lista to moja taka: CTR, bearded collie, boston terier, spinone italiano/bardziej bracco italiano :loveu: i pewnie wiele innych ale w tej chwili takie :evil_lol: koleknosć oprócz CTR przypadkowa

Posted

to ja swoją listę też podam :loveu: : sznaucer olbrzym,bearded collie,nowofundland. Podejrzewam,że braknie mi życia na tego ostatniego i na soft coated wheaten terriera,który też szalenie mi się podoba i z wyglądu i z charakteru :loveu:.
Ale birdołka nie odpuszczę!

Posted

[quote name='malawaszka']hyhyh to jak lista to moja taka: CTR, bearded collie, boston terier, spinone italiano/bardziej bracco italiano :loveu: i pewnie wiele innych ale w tej chwili takie :evil_lol: koleknosć oprócz CTR przypadkowa[/QUOTE]

ta Twoja końcówka na liście to ja nawet nie wiem jak wygląda:oops::evil_lol:
CTR zdecydowanie do Ciebie pasuje:loveu:i najwyższa pora sobie takiego sprawić:cool3:

[quote name='weszka']Widać te od sznaucerów mają podobne gusta :cool1:
Dla wyjaśnienia jestem trzeźwa!!!.... jeszcze :eviltong:

Te co dodałaś podobają mi się jako psy ale chcieć to nie :shake:
Podoba mi się wiele innych jeszcze tylko nie dla mnie :eviltong:[/QUOTE]

no włąśnie najcudowniejsze są sznaucery i kropka:loveu:

[quote name='eria']to ja swoją listę też podam :loveu: : sznaucer olbrzym,bearded collie,nowofundland. Podejrzewam,że braknie mi życia na tego ostatniego i na soft coated wheaten terriera,który też szalenie mi się podoba i z wyglądu i z charakteru :loveu:.
Ale birdołka nie odpuszczę![/QUOTE]

sznaucer nie podlega klasyfikacji, bo zawsze jest na pierwszym miejscu:evil_lol:

Posted

[quote name='ariss']to że jesteśmy :stupid:czy wygrałyśmy jakieś superowe nagrody:diabloti::[/QUOTE]
chyba nici z nagród, bo już nic nie mamy :placz:

a co do ras... na pewno będę miala parson russell terriera:loveu: ale najpierw jakiegoś łowczarka, pyrka, mudi, aussie, coś w ten deseń, sama nie wiem :evil_lol: ale to raczej jak szczurzy będzie już stary i nudny : P bo po co mi nowy pies jak stary jest fajny :evil_lol: poza tym chciałabym mieć jeszcze staffika, ale to dopiero po łofczarku, tudzież jeszcze po russellu;) to na dzień dzisiejszy

Posted

[quote name='ariss']
[B]buldożek francuski i grzywka[/B] : a te dodałaś po pijaku:roflt::roflt:[/QUOTE]

ekhem :diabloti:

ja mam trochę ideał psa, więc u mnie ciut inaczej :
zawsze i wszędzie buldożki franc.
na pierwszym miejscu marzeń : bullterrier, potem staffik, buldog angielski,może mopsik no i sznaucer olbrzym (całkiem świeże marzenie, na dogo się zauroczyłam sznupami,tylko nie wiem czy się nadają dla mnie :))

Posted

[quote name='Paulina.']ekhem :diabloti:
... sznaucer olbrzym (całkiem świeże marzenie, na dogo się zauroczyłam sznupami,tylko nie wiem czy się nadają dla mnie :))[/QUOTE]
Wydaje mi się, że to pies dla każdego, kto potrafi się nim zająć, będzie z nim gadał, będzie go szkolił, nie da się psu nudzić:diabloti:Ale UWAGA! Wszystkie sznaucery kradną serca nie zależnie od rodzaju -minik czy olbrzym, całkowicie uzależniają :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='ariss']
CTR zdecydowanie do Ciebie pasuje:loveu:i najwyższa pora sobie takiego sprawić:cool3:

[B][COLOR=Red]też takie grubaski nie? :evil_lol:[/COLOR][/B]

sznaucer nie podlega klasyfikacji, bo zawsze jest na pierwszym miejscu:evil_lol:[/QUOTE]

nooo dokładnie - nie pisałam w liście, ale sznupy zawsze - tamte to jako nr dwa :loveu::evil_lol:

Posted

[quote name='ewka i haker']

a grzywek weszka to chyba na stare lata sie nie nadaje :D[/QUOTE]

Ależ ja planuję być dziarską staruszką :cool1:

Kończąc temat listy to mogłabym dodać jeszcze wilczarza ale to jedynie w ramach podziwu - niestety przerażałaby mnie wizja że tak krótko żyją :shake:
A że sznaucer jest debeściak to wiadomo :loveu: One już zawsze będą ze mną - nie wyobrażam sobie inaczej :loveu: skoro już od 24 lat takie brodziate koło mnie drepczą :p

Posted

[quote name='weszka']!A maliniaki wspaniałe - są niesamowite, jakby nie miały wcale kości i nic nie ważyły. To taki niepozorny pies a może być i bestią i świetnym sportowcem i normalnym fajnym psem. To jeden z moich faworytów wśród ras potencjalnie do posiadania ;)[/QUOTE]

Maliniaki są psami rewelacyjnymi, ale dla kogoś kto takiego psa potrafi odpowiednio poprowadzić. I nie mówię tu o standardowym prowadzeniu, bo wiadomo, że takiego potrzebuje każdy pies..
Nie wiem czy byłabym w stanie sprostać wymaganiom tej rasy. Czytałam bardzo namiętnie forum belgowe i trochę od tej myśli odeszłam. Nie wiem czy byłabym w stanie wytrzymać to wieczne spojrzenie 'co porobimy?', a takie są przecież owczarki. Wybiegasz go wydawałoby się na maxa, pies po spacerze kładzie się, ale zrobisz jakiś gwałtowniejszy ruch po mieszkaniu i już jest cąły zwarty i gotowy. Bez niemal ciągłej pracy jest nieszczęśliwy.. Świetnie sprawdza się w policji, w straży, na jakichś wielkich fermach - jako pies pilnujący, zaganiacz.
I powiecie mi, że sznaucer też taki jest - wiecznie gotowy, zaangażowany, nastawiony na pracę z człowiekiem, że trzeba odpowiednio go poprowadzić.. ja temu jakoś sprostałam - malinie chyba nie dałabym rady.
mówią, że trzeba trochę poprzebywać z tą rasą aby zroumieć o co chodzi. w czym tkwi ich fenomen, ale też ogromne wymagania jakie stawiają.

[quote name='ariss']Justa to Tobie się ta rasa chyba podoba(albo mi się coś pomieszało:evil_lol:)[/QUOTE]

Ah Ewcia, jak Ty mnie dobrze znasz :loveu:
Uwielbiam je obserwować - za zwinność, szybkość, za myśl 'mogę zrobić wszystko', za wygląd powiedzmy sobie szczerze - mieszańca. Są przepiękne, przeudowne i przemądre, ale dziekuję - ja popatrzę.

Do kompletu brakuje mi sznaucera średniego.

Tyle chciałam.. ;)

Ewcia, rozmawiałaś w sprawie zielonej z GC? :diabloti:

Posted

[quote name='Justa']
Ewcia, rozmawiałaś w sprawie zielonej z GC? :diabloti:[/QUOTE]

ja to ją chyba nawet wybrałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

na pewno bardziej podobała mi się niz pomarąńczowa i już jutro chyba będzie w stolicy:razz:chyba że mi się piątki pomyliły:diabloti:

Posted

[quote name='ariss']ja to ją chyba nawet wybrałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

na pewno bardziej podobała mi się niz pomarąńczowa i już jutro chyba będzie w stolicy:razz:chyba że mi się piątki pomyliły:diabloti:[/QUOTE]

Mnie również bardziej się podobała, aczkolwiek ten ogon :placz:

Coś mi Ania pisała, że w jakiś czwartek jadą, ale ja ostatnio nieprzytomna chodzę więc nie wiem czy to już ten tydzień..