Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL]http://images26.fotosik.pl/122/bf1f29108adb1ed6.jpg[/URL]
:loveu::loveu::loveu:

Rzeczywiscie malo brudu widac ;) Nie to co na mojej :roll:
Chociaz moja glatkowłosa to chyba lepiej wyczyscic ;)

• Replies 13.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eria']nie widać na fotach żeby brudna była :lol: za to widać że jest śliczniasta:cool3::loveu:[/quote]

była tak ufafluniona że wyglądała jak kula błotnista:roll:

[quote name='Paulinaaa'][URL]http://images26.fotosik.pl/122/bf1f29108adb1ed6.jpg[/URL]
:loveu::loveu::loveu:

Rzeczywiscie malo brudu widac ;) Nie to co na mojej :roll:
Chociaz moja glatkowłosa to chyba lepiej wyczyscic ;)[/quote]

Jak na żywo się patrzy to maskrycznie wygląda.:roll:a najlepsze jest to że ona wcale nie lubi być umorusana,a prawie z każdego spaceru taka wraca.

Muszę Wam cioteczki powiedzieć,że Gasska wchodzi chyba w okres buntu.Już 2 dzień ma akcje(żadko,ale ma)udaje,że mnie nie słyszy.
Poza tym jak kazałam jej usiąść i miała długie wachanie no to ja dość głośno westchnełam i machnełam ręką tak się przestraszyła,wyglądała jak pies który jest bity:crazyeye:,a ja nigdy nawet klapsa jej nie dałam:shake:.
To chyba będzie okres duchów:placz:

Posted

heheh a Kreon ma chyba menopauze, strasznie nieposłuszny jest na porannym spacerze, przy zabawie, ucieka daleko żeby zrobić siq z piłką w pysku, przyjdzie po 5 minutach bez piłki, po piłke muszę wysyłać Foxi i w ogóle 10 światów :evil_lol::evil_lol: On tak zawsze miał że musiał se kilka razy odbiec z piłką siq zrobić, ale nie z taką częstotliwością :shake::evil_lol: nie miała baba kłopotów -sprawiła se sznaucera hihihi , i tak go kocham !

Posted

[URL]http://images26.fotosik.pl/122/bf1f29108adb1ed6.jpg[/URL] czyściutka tu jest przecież:loveu: Mojego po spacerze nie widziałaś:evil_lol:

[quote name='gassira']
Muszę Wam cioteczki powiedzieć,że Gasska wchodzi chyba w okres buntu.Już 2 dzień ma akcje(żadko,ale ma)udaje,że mnie nie słyszy.
Poza tym jak kazałam jej usiąść i miała długie wachanie no to ja dość głośno westchnełam i machnełam ręką tak się przestraszyła,wyglądała jak pies który jest bity:crazyeye:,a ja nigdy nawet klapsa jej nie dałam:shake:.
To chyba będzie okres duchów:placz:[/quote]
No... przygotuj się na ciężkie czasy:diabloti: Zastanawiam się, kiedy Drakkar się zacznie buntować, bo pojutrze kończy 8 miesięcy i ciągle jest normalny:cool3:

Posted

Witam :)
z Gassiry juz pannica sie robi. Może faktycznie okres buntu. Mój z kolei w tym okresie sobie czasem przedłużał spacer i urządzał wieczorne obchody po osiedlu, a Ty sobie gwizdaj, wołaj ;)

Posted

witam w mikolajki
no okres buntu ciezka rzecz powodzenia
i misianko dla Gassi

ona nie jest taka brudna musze zrobic hakerowi jak jest na stajni :diabloti:
to dopiero brud

Posted

[quote name='Miga']Witam :)
z Gassiry juz pannica sie robi. Może faktycznie okres buntu. Mój z kolei w tym okresie sobie czasem przedłużał spacer i urządzał wieczorne obchody po osiedlu, a Ty sobie gwizdaj, wołaj ;)[/quote]

Narazie jest grzeczna i przychodzi!raz mnie tylko olała ale czuje,że się zaczyna:eviltong:

[quote name='ewka i haker']witam w mikolajki
no okres buntu ciezka rzecz powodzenia
i misianko dla Gassi

ona nie jest taka brudna musze zrobic hakerowi jak jest na stajni :diabloti:
to dopiero brud[/quote]

bo po pomniejszeniu fotki tak tego nie widać:eviltong:
ale masz ładny nowy banerek:lol:

[quote name='AnkaG']Średniaki sa najtrudniejsze do ułozenia ze wszystkich sznupków.

A ja widzę że ufaflunina na fotce. :evil_lol:[/quote]

Podobno najtrudniejsze,ale naszczęście mnie przeszkody motywują:eviltong:

Posted

[quote name='Doginka']Ja też widzę piękną brudaskę:diabloti::crazyeye::loveu:
A to prezencik:evil_lol:
[URL]http://www.zyczonka.ovh.org/gdzie-moj-prezent.html[/URL][/quote]

hahahha,uśmiałam się:eviltong:

Posted

moj zaczal sie buntowac jak mial 2 i pol roku...sunie szybciej wchodz aw okres buntu, kolo roku juz zaczynaja:)
a moj Tim to po prostu gluchl...moglam sobie gardlo zedrzec a on i tak nie slyszal, nawet nie patrzyl...kompletnie zero reakcji...za to jak moja siostra cos mowila to on robil dokladnie odwrotnie (czyli jednal slyszal co ona mowi)...
wiec bylo tak: ona "siad" to on lezec
ona "do nogi" to on odbiegal
ona "przynies" to on wypluwal i przychodzil bez
ona "wroc" to on sie dupa odwracal i szedl w przeciwnym kierunku
wychodzila na spacer z psem a wracala bez psa....pies wracal pozniej...chyba dla zasady zeby z nia nie wrocic...paranoja byla totalna:)

Posted

[quote name='Ewa_17']Gassira jest sliczniasta, nie moge sie napatrzec :loveu:

apropo, czy Twoja psica lubi wytarzac sie czasami w jakims koopsku? pytam tak profilaktycznie ;)[/quote]

Dziękujemy:loveu:
Tarzać się lubi tylko w zielonej czyściutkiej trawie:eviltong:ale też robi to bardzo żadko;)
ale lubi końskie kupy:roll::angryy:(nie wszystkie)ale lubi!Jak jesteśmy na działce na wsi to żadnych nie rusza,ale jak pojedziemy gdzieś pod Warszawę
to wtedy staje się smakoszem:roll:Nie wiem co to za zależność.

[quote name='Rinuś'][I][B]ooo jaki śliczny profil :loveu::loveu:[/B][/I][/quote]

:loveu:
[quote name='eria']noooo taka dobranocka na dzień dobry to jak najbardziej mile widziana:evil_lol::loveu::loveu:[/quote]

postaram się częściej ale zapasów fotkowych to ja już nie mam:shake:
a pogoda focić nie pozwala:angryy:

Posted

[quote name='Niki-lidka']moj zaczal sie buntowac jak mial 2 i pol roku...sunie szybciej wchodz aw okres buntu, kolo roku juz zaczynaja:)
a moj Tim to po prostu gluchl...moglam sobie gardlo zedrzec a on i tak nie slyszal, nawet nie patrzyl...kompletnie zero reakcji...za to jak moja siostra cos mowila to on robil dokladnie odwrotnie (czyli jednal slyszal co ona mowi)...
wiec bylo tak: ona "siad" to on lezec
ona "do nogi" to on odbiegal
ona "przynies" to on wypluwal i przychodzil bez
ona "wroc" to on sie dupa odwracal i szedl w przeciwnym kierunku
wychodzila na spacer z psem a wracala bez psa....pies wracal pozniej...chyba dla zasady zeby z nia nie wrocic...paranoja byla totalna:)[/quote]

To mnie pocieszyłaś:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja mam nadzieję,że to tylko gorsze dni były,bo dziś jest jak aniołek!!!!
Komendy wykonuje bez chwili zawachania i widze,że sprawia jej to przyjemność.Więc wszystko wróciło do normy:eviltong:
Ale jakby to był taki 2 dniowy bunt i już nie wrócił,ale byłabym przeszczęśliwa:loveu::evil_lol:

Posted

a ile ona ma?
kazdy pies przechodzi przez taki okres buntu...pojawia sie troszke w innym wieku, trwa roznie...ale to jak szybko przejdzie zalezy od charakteru psa i od reakcji wlasciciela...spokoj, stanowczosc i cierpliwosc a pies zrozumie, ze i tak mu sie nie uda i w koncu sie podda:):):)
ona moze miec teraz cos takiego, ze co jakis czas beda sie jej takie dni przytrafiac hihi cierpliwosci przejdzie jej:)

Posted

[quote name='Niki-lidka']a ile ona ma?
kazdy pies przechodzi przez taki okres buntu...pojawia sie troszke w innym wieku, trwa roznie...ale to jak szybko przejdzie zalezy od charakteru psa i od reakcji wlasciciela...spokoj, stanowczosc i cierpliwosc a pies zrozumie, ze i tak mu sie nie uda i w koncu sie podda:):):)
ona moze miec teraz cos takiego, ze co jakis czas beda sie jej takie dni przytrafiac hihi cierpliwosci przejdzie jej:)[/quote]

Wiem,wiem.Tak sobie tylko gadam bo i tak nie widziałam grzeczniejszego psa w tym wieku 6 miesięcy(może 1:eviltong:),ale wiem ,że takowe są!
W przedszkolu ona poprostu się nudziła,bo jak tam poszłyśmy to ona większość komend już umiała i wykonywała bez zastanowienia.Oczywiście pobyt tam pozwolił nam doszlifować niedoskonałości(moje błędy).
A teraz ćwiczymy same,jak bunt będzie duży to zapisze się na szkolenie i może wtedy łatwiej będzie nam przez to przejść:evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='gassira']Dziękujemy:loveu:
Tarzać się lubi tylko w zielonej czyściutkiej trawie:eviltong:ale też robi to bardzo żadko;)
ale lubi końskie kupy:roll::angryy:(nie wszystkie)ale lubi!Jak jesteśmy na działce na wsi to żadnych nie rusza,ale jak pojedziemy gdzieś pod Warszawę
to wtedy staje się smakoszem:roll:Nie wiem co to za zależność.
[/quote]

napisz mi jeszcze kochana, czy Gassira to awanturnica i czy jazgocze w domu bardzo? :eviltong:

Posted

[quote name='Ewa_17']napisz mi jeszcze kochana, czy Gassira to awanturnica i czy jazgocze w domu bardzo? :eviltong:[/quote]

a więc tak::eviltong:
Gasska jest bardzo tolerancyjna i sama nie wszczyna żadnych awantur,ale jeśli ma jakiegoś upierdliwaca który ją podgryza bezustannie to przepędza ze złością.Raz miała spięcie z labradorką(tylko trochę starszą)ale wiadomo labek 30kg a ona 13.Ale nie odpuściła,trzeba było je rozdzielić i poprostu jak będą starsze to mogą mieć problem z wzajemną tolerancją,no ale ludzie też nie wszyscy się lubią;)(zapomniała bym dodać,że później się razem bawiły):eviltong:

Jedyne czego broni zawzięcie i ze złością odpędza psy to patyk.Większym mocnieszym psom oddaje,ale już z owczarkami niemieckim zadziera;).Ale psy w większości rozumieją,że patyk to rzecz święta i jak nie moje to nie ruszać.Ona z resztą też tak ma jak inny psiak takie drewienko smakowite obgryza;)

Ona prawie w ogóle nie szczeka w domu,chyba że ktoś stanie pod samymi drzwiami(mieszkam w bloku).Ale wieczorem się uaktywnia na spacerach i broni mnie przed innymi psami i ludzmi(tylko obcymi)a objawia się to takim mocnym szczekaniem-denerwujące w każdym razie to nie jest,bo tylko niektórych traktuje jak potencjalne zagrożenie.
No i jak byliśmy na działce to sporo szczekała,bo za płotem kury,kaczki, psy,krowy i inne stworzonka,a tu przecież taki wielki teren do pilnowania t o za wczasu trzeba ostrzegać kto tu rządzi:lol:

Posted

[quote name='monita']Znowu nie mogę, wdrążyć się do rozmowy ... idę :cool1:[/quote]

Przyznaj się,czytać Ci się nie chce:evil_lol::diabloti: