Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Firma to raczej nie najlepszy pomysł. Lusia musi jechać z kimś kto potrafi zająć się psem w czasie podroży. Idealnie by było gdyby sunieczka pojechała z kimś kto mógłby jej doglądać w czsie podróży, byłaby jedynym psiakiem. Lusia nie nadaje sie do jazdy w kontenerku. Musi jechać luzem.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fortuna napisał(a):
Ja napisalam PW do Erazm poniewaz ona czesto jezdzi do Holandii, ale jeszcze nie mam zadnej odpowiedzi. Mysle, ze najlepsza dla Lusi bylaby podroz samochodem, najmniej stresu, potrzebujemy tylko samochodowa lodowke do insuliny. :loveu:

Czekamy na wiadomości...:lol:

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Firma to raczej nie najlepszy pomysł. Lusia musi jechać z kimś kto potrafi zająć się psem w czasie podroży. Idealnie by było gdyby sunieczka pojechała z kimś kto mógłby jej doglądać w czsie podróży, byłaby jedynym psiakiem. Lusia nie nadaje sie do jazdy w kontenerku. Musi jechać luzem.

tak, ale moze razem z nia moze poejchac przeciez ktos, kto by jej dogladal

Posted

jesli lusia jechalaby jako jedyny pies, to niestety koszta moglyby wynies kolosalna sume, a takiej na pewno nie mamy, ja wysylajac kiedys psa do niemiec zaplacilam 1000zl, nie sadze, aby koszty wynioslyby ponizej, chyba, ze ktos by jechal tam i tak, ale szanse sa na to male

Posted

Ja pojade gdzie bedzie trzeba. Byle to nie bylo gdzies przy granicy z Austria, bo to jakies 1000 km ode mnie . Ja mieszkam na polnocy Holandii.
Czyli Hamburg, Hannover, Bremen, Dortmund, Koln i okolice bylyby super. To jakies 300 do 400 km ode mnie.

Posted

danka1234 napisał(a):
Dawno nie zagladałam a tu widze że jest domek dla Lusi w Holandii.
Przypytam TZeta czy kto nie jedzie w tamte strony.

oki, dzieki, bedziemey czekac, z watku transportowego nit sie nie zglasza

Posted

Na razie nic nie wiadomo o transporcie,bo do 20 pazdziernika duzo czasu,to trudno komukolwiek się okreslić,chyba że ma zaplanowany wyjazd akurat na ten czas.
Bedę pamiętać i napisze jesli bedzie jakis transport w którym Lusia bedzie mogła liczyc na odpowiednia opiekę bo takiego transportu przecież potrzeba.

Posted

patch75 napisał(a):
znalazl sie transport do holandii za darmo, ale ...9 wrzesnia:shake:

Nie wiem, musze porozmawiac z Marieke. To juz we wtorek. A czy to ktos kto bedzie umial podac jej insuline ? Potrzebujemy tez lodowki.

Posted

i tak nie liczylam na nic, wiec odpada, ale wlasnie otzrymalam od marzeny prywa, ze pomylila wtorki i ze jedzie 16, nie 9. Jej TZ moglby ja moze nawet prztrzymac (miesiac oczywiscie nie wchodzi w rachube), ale napisalam, ze jest to sunia z cukrzyca i ze musialby robic jej zastrzyki z insuliny

Posted

otzrymalam kolejna wiadomosc, ze Marzena moze przetrzymac psiaka z TZ nawet meisiac i ze zajelaby sie zastrzykami, nie ma doswiadczenia w zastrzykach, ale gdzis tu juz bylo chyba napisane, ze to nie probelm. Napisze, ze sunka moze posikiwac:shake:

Posted

Patch daj znać kiedy dokładnie Lusia miałaby opuścić schronisko. Ostatnio Lusieńka czuła się troszkę gorzej nie chciała jeść. Na szczęście wszystko wraca do normy. Sunia przed wyjazdem musi mieć jeszcze jedne badania. Trzeba ja przygodować. Zapas insuliny itp.

Posted

ile czasu zajma badania? bo paszport to jeden dzien. jesli dadza sobie rade z jej posikiwaniem, co moze sie zdazac, to ustale date.no i ta lodowka jeszcze. a co jej bylo?

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi: maja ogrodek, gdzie sunia mzoe sobie latac:multi::multi::multi: i lodowke wbudowana w samochodzoe:multi::multi::multi: w jakiej temperaturze przetrzymuje sie insuline? a w domu dywany moga zwinac w razie co;);););)