weszka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Cały spodeczek płatków został przez noc spałaszowany :multi: Obawiam się że czeka mnie inwestycja w nowe terra... to jest nieco ciasne. W końcu miałam mieć 1 szt. a mieszkają dziwnym trafem 4 :diabloti: Quote
supergoga Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Prawdopodobnie we wtorek byłby transport do warszawy. Jedzie psiak, a może dwa psiaki. Czy jest jakiś chętny domek na gloocika. Quote
agata-air Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 JA :) tylko o której transport 15-16.30 mam egzamin na uczelni :oops: Quote
elmira Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='agata-air']JA :) tylko o której transport 15-16.30 mam egzamin na uczelni :oops:[/quote] Ja tez poprosze o jeszcze jednego ślimka do kompletu. Tez proszę o podanie ew. godziny odbioru i miejsca. Quote
supergoga Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Agata- ile ślimków chcesz - 1 czy 2. Pati będzie u nas ok. 15.00 czyli zanim wróci do stolicy bęzie wieczór. A jeszcze spytam czy zabierze? Ale mam nadzieję, że tak. Napiszcie ilości i namiary kontaktowe. Ja podam namiary Pati. Quote
agata-air Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ja tak jak w pw pisałam dwa poproszę. Czy Pati to Pati z dogo? Quote
elmira Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ślimaczki juz u mnie. Od 20.00. Dokonały okupacji spodeczka z płatkami. Siedzą razem w terrarium. Supergoga, a jak Ty to robisz, że one maja takie błyszczące skorupy? Ja swojego futruje wszystkim, zeby dietę miał urozmaiconą, ale jest jaśniejszy i nie ma tak błyszczącej skorupki. Może ma za mało światła? Jutro, jeśli odezwie się do mnie agata-air, 2 slimki pojadą w podróż do swojego docelowego domku :) Wielkie dzieki dla Ciebie supergoga za ślimki i dla pati za transport. Quote
agata-air Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Jutro moja dwójka do mnie przybędzie. Terarium stoi gotowe, mają chyba wszytsko czego potrzebują przygotowane: kryjówka z łupiny kokosa, basen duży kryty ;p, "drzewka marchewkowe i pietruszkowe", naturalną michę na jedzenie w której owe jedzenie już jest, podłoże kokosowe (brykiet+taki jakiś kulkowy suchy ale tego troszke) trochę gruba warstwa mi wyszła. Stoi w średnio zacienionym miejscu, przy róże przez którą leci ciepła woda przez co jest tam ciepło. I mam pytanie czy moje ślimaki są duże czy na razie to jeszcze maleństwa?? :evil_lol: Quote
supergoga Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 No maleństwa to to nie są, choć to dzieci. Dla mnie przy naszym bysiu duże, małe, ale ogólnie - hmmm, ot akurat na patelnię. Tylko ani się waż!!!!:mad: Ja często moje slimki kapię, kochają kąpiele. I głaski lubią. W każdym razie WodoGrzmot mojej Agi. Quote
_ogonek_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Nie żebym coś, ale jak głaskać ślimaki?? :roll: Quote
agata-air Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Na patelnie? to moi przyjaciele będą:evil_lol: Mają już imiona Ach i Atina :) Kiedy mogę się jajek spodziewać?? ;/ W jakim wieku są moję AA (Ach i Atina= AA) Quote
hop! Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Oooo... Miłośników ślimaków przybywa. :eviltong: Quote
_ogonek_ Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Też bym chciała takiego, ale bym wyleciała z domu :evil_lol: Quote
elmira Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='AdaK']Nie żebym coś, ale jak głaskać ślimaki?? :roll:[/quote] Po szyjce lubią, jak je się głaszcze.:evil_lol: Ślimki juz w domach docelowych. Moje biedactwo zostało samo, a tak miał wesoło w gronie rodziny:lol: Quote
_ogonek_ Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 fajnie że ślimkowa gromadka znalazła chałupki :loveu: :multi: Quote
korek221 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 JA TEŻ BYM CHCIAŁA TAKIEGO ŚLIMTOCZKA, ALE DO SZCZYRKU SZMAT DROGI A PRZECIEŻ JEST ZIMA I MOGŁOBY TAKIEMU STWORZONKU ZASZKODZIĆ:shake:, SZKODA... Quote
korek221 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='korek221']JA TEŻ BYM CHCIAŁA TAKIEGO ŚLIMTOCZKA, ALE DO SZCZYRKU SZMAT DROGI A PRZECIEŻ JEST ZIMA I MOGŁOBY TAKIEMU STWORZONKU ZASZKODZIĆ:shake:, SZKODA...[/quote] NO I GUZIK... MĄŻ ZAGROZIŁ, ŻE JAK SPROWADZĘ DO DOMU ŚLIMACZKA TO RAZEM Z NIM WYLĄDUJĘ NA WYCIERACZCE:-( ALBO ŚLIMAK ALBO ON... SADYSTA BUUUUU:placz: Quote
agata-air Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ach i Atina miewaja się świetnie. Tylko Ach.... lub Atina bo jeszcze nie zdecydowałam się które to które jak wlazło do basenu tak już wyjść nie chce (spoko nie utopiło się:eviltong:) Quote
weszka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Miałam ślimaczy sen. Otóż śniło mi się, że jeden z nich tak urósł, że zablokował sie w terrarium przygniótł resztę i nie mogłam go wyjąć :D:diabloti: Nieźle :cool3: To mnie prześladuje bo cały czas myślę nad zmianą terrra bo chyba mają trochę ciasno. Ale niestety teraz mam sporo innych wydatków i odwlekam wymianę lokum. Quote
supergoga Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Prosze tu koszmarami nie straszyć. I ślimaków nie podtapiać. Bo udam się na kontrolę adopcyjną. Co do Szczyrku - może przekonasz męża do lata - ja co roku jestem w Szczyrku na wakacjach - córka jeździ tam konno. :evil_lol: Quote
agata-air Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Supergoga dziękuję Ci bardzo za ślimaki- są wspaniałe. Uwielbiam je po prostu. [IMG]http://upload.miau.pl/3/176786.jpg[/IMG] [IMG]http://upload.miau.pl/3/176788.jpg[/IMG] [IMG]http://upload.miau.pl/3/176790.jpg[/IMG] [IMG]http://upload.miau.pl/3/176792.jpg[/IMG] [IMG]http://upload.miau.pl/3/176794.jpg[/IMG] [IMG]http://upload.miau.pl/3/176796.jpg[/IMG] Quote
agata-air Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Ile jedzą ślimaki? Bo moje chyba mają anoreksje albo źle się u mnie czują. Prawie nic nie zjadły od przyjazdu, wczoraj nic dzis maleński listek pietruszki :oops: Quote
supergoga Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Spróbuj im dać listki rzodkiewki, listek od kalarepy (w sklepie załatwiam) i kawałek zielonego ogórka przekrojonego w poprzek. Zjedzą. Na noc w nakętce od słoika dałam troszkę zaparzonych płatków owsianych - też jedzą. Quote
Recommended Posts