Rybc!a Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Już od dłuższego czasu widuję małego w okolicznym parku- wracając ze szkoły, chodząc tam z moimi psami- do dzisiaj myślałam, że jest czyjś, nie wyglądał źle. Nie jest też brudny. Ale jak dzisiaj zobaczyłam go w śmietniku, to się załamałam. Nakarmiłam, napoiłam, a on szedł za mną do domu. I co ja miałam zrobić? Wziąć go do siebie nie mogę, bo rodzice się nie zgadzają na kolejnego psa. :placz: Potem poszłam drugi raz, sypnąć jeszcze jedzonka. Dzieciaki rzucały w niego kamieniami /chyba kamieniami, nie widziałam/. :placz: Tak się we mnie zagotowało, że myślałam, że pozabijam, jak Boga kocham! Podrostek uważał że to zabawa i przynosił im kamyki pod nogi :placz: Dobrze, że te gnoje nie miały jako takiego cela i trafiły psa tylko kilka razy. A jaka to była dla nich zabawa! Pomyślałam sobie, że jako starsza, powinnam dawać im przykład i grzecznie wytłumaczyć, że tak nie wolno. Ale jak usłyszałam ich komentarze dotyczące brodacza, nie szczędziłam sobie słów! Puściłam im taką wiązankę, że uciekli w try miga! :placz: A maluch taki pocieszny, brzuszek ma dzisiaj chyba pełny, na dodatek nakarmiony Britem ! :cool3: Proszę Was o pomoc, bo ja serca nie mam go tak zostawiać! Choćby DT płatne, proszę... On wygląda na sporego, ale to pozory. A pozory mylą, oj mylą! Ma dłuższe łapki, ale jest tak drobny, że nie waży więcej niż 10-12 kg. Proszę Was nie pozwólmy mu spędzić zimy w parku ! :placz: Zdjęcia Brodacza: Quote
Cerber Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 ale on jest śliczny o kurcze :loveu: mam nadzieję, ze będzie dobrze i znajdzie domek... ja niestety już wziac psiaka na tymczas nie mogę... z resztą pewnie i tak nikt mi by nie powierzył żadnego psiaka... trzymam za niego kciuki bo jest naprawdę cudowny Quote
madzia828 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 śliczny brodacz:loveu::loveu: domek potrzebny Quote
Rybc!a Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Jutro porozwieszam plakaty o nim, może jest czyjś... ? Quote
anula1959 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 No i co Aneczko? Ogłoszonka jakieś by się biedakowi przydały :cool3:? Będziesz go doglądać w tym parku? Quote
Cerber Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 może się rzeczywiście zgubił i nieszczęśliwi właściciele go szukają... oby tak było... on naprawdę jest cudowny Quote
Rybka_39 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 U mnie gnoje psa kopały:angryy: A może na jakis czas powinien trafić do schronu dla bezpieczeństwa? Quote
Rybc!a Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 anula1959 napisał(a):No i co Aneczko? Ogłoszonka jakieś by się biedakowi przydały :cool3:? Będziesz go doglądać w tym parku? Będę, będę. Jutro do niego pójdę od razu po szkole, no i na spacerze z Zuzą. Zobaczymy. Porozklejam jutro plakaty, choćby na drzewach. Nakarmię go. Cerber napisał(a):może się rzeczywiście zgubił i nieszczęśliwi właściciele go szukają... oby tak było... on naprawdę jest cudowny Jest cudowny, to prawda. Na zaniedbanego też nie wygląda, chociaż nie należy do grubych psów. Rybka_39 napisał(a):U mnie gnoje psa kopały:angryy: A może na jakis czas powinien trafić do schronu dla bezpieczeństwa? Kurczę, ale ja za Chiny go tam nie zawiozę. basia0607 napisał(a):Ojej Rybo ! następna tragedia ! Niestety Basiu... Quote
Cerber Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Rybc!a napisał(a): Jest cudowny, to prawda. Na zaniedbanego też nie wygląda, chociaż nie należy do grubych psów. Wiesz... mój pies też do grubych nie należy, ale nie oznacza to, ze go głodzę :D może po prostu też jest takiej postury?:roll: Quote
Rybc!a Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 wydrukowałam sobie 35 plakatów i jutro poobklejam okolice ! Quote
desdemona Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 a gdzie rodzice bachorow, ktorzy rzucaja w psa kamieniami? nie widza, co wyrabiaja ich dzieci? Quote
Rybc!a Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 desdemona napisał(a):a gdzie rodzice bachorow, ktorzy rzucaja w psa kamieniami? nie widza, co wyrabiaja ich dzieci? Nie widzą, a może nie chcą widzieć ? :placz: Quote
Cerber Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 do góry piękny, miejmy nadzieję, ze znajdzie Ci sie domek, a jeśli domku nie masz to dogomaniacy zrobią wszystko, zebyś dostał nowy, najlepszy na świecie ;) Quote
Rybc!a Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Byłam dzisiaj w parku dwa razy: z Zuzą, ok. 14/15 i potem, ok. 18. A psa jak kamień w wodę, nie ma! Quote
zonia Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Oby się okazało że właściciel go znalazł... I oby te dzieciaki nie miały nic wspólnego z jego zaginieńciem...:angryy: Bo naprawdę ekstra psiak:) Quote
Cerber Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 o kurcze, a to mi nowina... też mam andzieję, ze okazało się, że jest czyiś i jego właściciele zabrali go do domku, no i że te dzieci nie mają nic z tym wspólnego... Quote
desdemona Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 i co? psiak sie znalazl? nikt nic nie wie? Quote
Rybka_39 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 I jak jest ten psiak??:roll:Czy może ktoś go zabrał... Quote
Rybc!a Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Sprawa się wyjaśniła, cały park obwieszony w plakatach zadziałał- znalazł się właściciel psa ;) Ponoć szczyl uciekł, a oni go szukali ;) Dostałam miłego SMS z podziękowaniami za troskę o szczeniaka! Quote
desdemona Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 super@ dobrze wiedziec, ze psiak w koncu w swoim domku! Quote
Cerber Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Rybc!a napisał(a):Sprawa się wyjaśniła, cały park obwieszony w plakatach zadziałał- znalazł się właściciel psa ;) Ponoć szczyl uciekł, a oni go szukali ;) Dostałam miłego SMS z podziękowaniami za troskę o szczeniaka! o kurcze ale super wiadomosć :multi: ekstra po prostu, a miaałam przeczucie, ze ma właścicieli... jak zwykle kobiecy instynkt mnie nie zawiódł... Cieszę się Rybcia, ze dzięki Tobie znalazł się dobek... brawa dla Ciebie ;) Quote
Recommended Posts