Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już od dłuższego czasu widuję małego w okolicznym parku- wracając ze szkoły, chodząc tam z moimi psami- do dzisiaj myślałam, że jest czyjś, nie wyglądał źle. Nie jest też brudny. Ale jak dzisiaj zobaczyłam go w śmietniku, to się załamałam. Nakarmiłam, napoiłam, a on szedł za mną do domu. I co ja miałam zrobić? Wziąć go do siebie nie mogę, bo rodzice się nie zgadzają na kolejnego psa. :placz:
Potem poszłam drugi raz, sypnąć jeszcze jedzonka. Dzieciaki rzucały w niego kamieniami /chyba kamieniami, nie widziałam/. :placz: Tak się we mnie zagotowało, że myślałam, że pozabijam, jak Boga kocham! Podrostek uważał że to zabawa i przynosił im kamyki pod nogi :placz: Dobrze, że te gnoje nie miały jako takiego cela i trafiły psa tylko kilka razy. A jaka to była dla nich zabawa! Pomyślałam sobie, że jako starsza, powinnam dawać im przykład i grzecznie wytłumaczyć, że tak nie wolno. Ale jak usłyszałam ich komentarze dotyczące brodacza, nie szczędziłam sobie słów! Puściłam im taką wiązankę, że uciekli w try miga! :placz: A maluch taki pocieszny, brzuszek ma dzisiaj chyba pełny, na dodatek nakarmiony Britem ! :cool3:
Proszę Was o pomoc, bo ja serca nie mam go tak zostawiać!
Choćby DT płatne, proszę...
On wygląda na sporego, ale to pozory. A pozory mylą, oj mylą!
Ma dłuższe łapki, ale jest tak drobny, że nie waży więcej niż 10-12 kg.
Proszę Was nie pozwólmy mu spędzić zimy w parku ! :placz:
Zdjęcia Brodacza:

Posted

ale on jest śliczny o kurcze :loveu: mam nadzieję, ze będzie dobrze i znajdzie domek... ja niestety już wziac psiaka na tymczas nie mogę... z resztą pewnie i tak nikt mi by nie powierzył żadnego psiaka... trzymam za niego kciuki bo jest naprawdę cudowny

Posted

anula1959 napisał(a):
No i co Aneczko? Ogłoszonka jakieś by się biedakowi przydały :cool3:? Będziesz go doglądać w tym parku?

Będę, będę. Jutro do niego pójdę od razu po szkole, no i na spacerze z Zuzą. Zobaczymy. Porozklejam jutro plakaty, choćby na drzewach. Nakarmię go.
Cerber napisał(a):
może się rzeczywiście zgubił i nieszczęśliwi właściciele go szukają... oby tak było... on naprawdę jest cudowny

Jest cudowny, to prawda. Na zaniedbanego też nie wygląda, chociaż nie należy do grubych psów.
Rybka_39 napisał(a):
U mnie gnoje psa kopały:angryy:
A może na jakis czas powinien trafić do schronu dla bezpieczeństwa?

Kurczę, ale ja za Chiny go tam nie zawiozę.
basia0607 napisał(a):
Ojej Rybo ! następna tragedia !

Niestety Basiu...

Posted

Rybc!a napisał(a):

Jest cudowny, to prawda. Na zaniedbanego też nie wygląda, chociaż nie należy do grubych psów.

Wiesz... mój pies też do grubych nie należy, ale nie oznacza to, ze go głodzę :D może po prostu też jest takiej postury?:roll:

Posted

desdemona napisał(a):
a gdzie rodzice bachorow, ktorzy rzucaja w psa kamieniami? nie widza, co wyrabiaja ich dzieci?

Nie widzą, a może nie chcą widzieć ? :placz:

Posted

do góry piękny, miejmy nadzieję, ze znajdzie Ci sie domek, a jeśli domku nie masz to dogomaniacy zrobią wszystko, zebyś dostał nowy, najlepszy na świecie ;)

Posted

Oby się okazało że właściciel go znalazł... I oby te dzieciaki nie miały nic wspólnego z jego zaginieńciem...:angryy: Bo naprawdę ekstra psiak:)

Posted

o kurcze, a to mi nowina... też mam andzieję, ze okazało się, że jest czyiś i jego właściciele zabrali go do domku, no i że te dzieci nie mają nic z tym wspólnego...

Posted

Sprawa się wyjaśniła, cały park obwieszony w plakatach zadziałał- znalazł się właściciel psa ;) Ponoć szczyl uciekł, a oni go szukali ;) Dostałam miłego SMS z podziękowaniami za troskę o szczeniaka!

Posted

Rybc!a napisał(a):
Sprawa się wyjaśniła, cały park obwieszony w plakatach zadziałał- znalazł się właściciel psa ;) Ponoć szczyl uciekł, a oni go szukali ;) Dostałam miłego SMS z podziękowaniami za troskę o szczeniaka!

o kurcze ale super wiadomosć :multi: ekstra po prostu, a miaałam przeczucie, ze ma właścicieli... jak zwykle kobiecy instynkt mnie nie zawiódł... Cieszę się Rybcia, ze dzięki Tobie znalazł się dobek... brawa dla Ciebie ;)