katya Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Luka, Ciaputek robi to dla innych psów, którym będzie mogła pomóc - takie ma big serce! A Lala pójdzie tylko do najwspanialszego domku na świecie ;) Nikomu się nie śpieszy :) Quote
szajbus Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 najwspanialszy domku, gdzie jesteś??? Lala cię potrzebuje! Quote
Renata_ Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Dziewczyny,nie przekręcajcie faktów,sama chciałam zaadoptować pudelkę ,prosiłam o rozważenie dowiezienia jej do Kielc razem z dokumentami adopcyjnymi,ale jasno napisałam w mailu że zapłacę za transport,więc nie rozumiem skąd ten sarkazm.Mam wrażenie że żaden domek dla Lali nie będzie w Waszym mniemaniu zbyt dobry.Przepraszam ale nie rozumiem Waszych komentarzy,czyżby WYGLĄD psa miał tak wielkie znaczenie dla człowieka który chce pomagać wszystkim psom?Czy mozna ze względu na wygląd i wiek psa, domy dzielić na najwspanialsze,dobre lub wystarczające? Quote
ciapuś Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Renata nie byłaś jedyną osobą ,która chciała adoptować Lalę i której nie pozwalała na to odległość ,ja niestety nie mam czasu dowieźć Lali do Kielc(nie mam też auta) a psy które mam na tymczasie wydaje jedynie do rąk przyszłego właściciela ,więc nie bierz wszystkiego tak bardzo do Siebie.A dla Lali tak jak dla wszystkich psów, które miałam u siebie będę szukać domu najlepszego jaki się da. Quote
szajbus Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Renato. potwierdzam, że Lalą było zainteresowanych kilka domów spoza Łodzi i faktycznie nie bierz tego tak do siebie - to po pierwsze. Po drugie nie osadzaj zbyt pochopnie ostrożności wolontariuszek, bo miałasmy przypadek "cudownej" adopcji Wacusie i wszyscy wiemy jak to sie skończyło. Odsyłam cie do jego wątku. Tak , masz racje, dla psa w potrzebie każdy domek powinien byc bardzo dobry i nigdy nie mamy pewności czy jest wystarczająco dobry. Patrz także watek Reksa. Chcesz więcej takich przykładów? Renato, ostrożności nigdy za wiele. Jestesmy coraz bardziej wyczulone- to fakt. Quote
katya Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Renata_ napisał(a):Dziewczyny,nie przekręcajcie faktów,sama chciałam zaadoptować pudelkę ,prosiłam o rozważenie dowiezienia jej do Kielc razem z dokumentami adopcyjnymi,ale jasno napisałam w mailu że zapłacę za transport,więc nie rozumiem skąd ten sarkazm.Mam wrażenie że żaden domek dla Lali nie będzie w Waszym mniemaniu zbyt dobry.Przepraszam ale nie rozumiem Waszych komentarzy,czyżby WYGLĄD psa miał tak wielkie znaczenie dla człowieka który chce pomagać wszystkim psom?Czy mozna ze względu na wygląd i wiek psa, domy dzielić na najwspanialsze,dobre lub wystarczające? Renato, piszesz o wyglądzie psa... To chyba dla Ciebie on ma ogromne znaczenie, skoro pofatygowałaś się, żeby zalogować się tutaj, by wyrazić swoje pretensje. Psów w potrzebie jest masa, jeśli dla Ciebie wygląd nie ma znaczenia, weź kundelka ze schroniska w swoim mieście. Dla nas wygląd nie ma znaczenia, wszystkie nasze "tymczasy" zawsze szukają najwspanialszych, sprawdzonych domków. Poczytaj inne wątki. Sytuacja normalna w przypadku rasowych szczeniąt - masa chętnych. A my musimy być tym bardziej ostrożne, bo Lala jest smakowitym "kąskiem", po którym byłyby piękne szczenięta... :mad: Renato Ty nie możesz przyjechać po Lalę, a masz żal, że Ciapuś nie może jechać? Dziwne do prawdy. Quote
Renata_ Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Nie mam do nikogo żalu,czekałam na maila z odpowiedzią i go nie otrzymałam natomiast przeczytałam post,który odebrałam jako sarkazm w stosunku do mojego zapytania(jak się okazało nie tylko ja prosiłam o transport)Wiem że jest wielu pseudohodowców,jestem zdeklarowanym wrogiem tego procederu,i pies może trafić w nieodpowiednie ręce ale 100%pewności nigdy się nie ma.Pies trafia do pięknego domu,super rodziny i nagle okazuje się że trzeba go oddać bo jest "głupi",ludzie sobie nie radzą bo pies nie wie o co im chodzi.Pies trafia do schronu lub na ulicę.Wierzcie mi wiem o czym mówię,codziennie się przekonuję że nie ma głupich psów,są głupi właściciele którzy nie rozumieją nowego członka rodziny. Co do wyglądu to nie mam sobie nic do zarzucenia,ja nie napisalam ogłoszenia:szukam pudla.Po prostu spośród wielu ogłoszen znalazłam Lalę. Zwrócilam na nią uwagę bo przede wszystkim jest młoda i nie chciałam żeby wylądowała w schronisku lub przechodzila z domu do domu. No i ostatnia sprawa,w mojej okolicy nie ma schroniska ale wiem że są plany zbudowania schroniska w Nowym Sączu,50 km od mojej miejscowości,napewno będę tam jeździła i pomagała. Quote
katya Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 To na pewno nie było stricte do Ciebie, tylko ogólnie, bo jak na razie, to każdy życzy sobie "dostawę". A Lala nie trafi już do schroniska, nie po to z niego wyszła, będzie u Ciapusia do czasu znalezienia nowego domu. Quote
Renata_ Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Mam nadzieję że trafi do rozumnych i wrażliwych ludzi,widocznie nie mnie ona pisana,a bardzo żałuję:placz:.Życzę jej dużo szczęścia. Quote
baffi2 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 jest kilka chętnych na sunie a ona nadal na tymczasie...? transport można zorganizować, a jak przyszły właściciel może zapłacić to chyba niepowinno być problemów.... Quote
szajbus Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Nocny spacerek na pierwsza stronkę, dla tych, którzy spać nie mogą. Quote
ciapuś Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Zdaję sobie sprawę ,że nigdy oddając psa nie ma 100% pewności ,że dobrze się wybrało,ale mam nadzieję ,że i tym razem(a nie jest to moja pierwsza adopcja ale już -nasta)uda mi się wybrać najlepszy domek. Quote
ciapuś Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 [quote name='baffi2']jest kilka chętnych na sunie a ona nadal na tymczasie...? transport można zorganizować, a jak przyszły właściciel może zapłacić to chyba niepowinno być problemów.... Może to głupie ale ja psy które są u mnie traktuje jak członków rodziny i nigdy nie wydaję osobie której nie poznałam osobiście ,a tym razem niestety a może i stety wolę jechać do Warszawy ze slepnącym Lubkiem( zapraszam na wątek i liczę na pomoc http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94311) niż wieźć psa który i tak znajdzie dom Quote
Szyszka Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Laleczka szuka najcudowniejszego domku na ziemi. Quote
Renata_ Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 U mnie miałaby naprawdę bardzo dobry dom,kocham wszystkie zwierzęta,mam charta angielskiego whippeta i jest traktowany jak pełnoprawny członek rodziny.Codziennie mam doczynienia z właścicielami psów(takich na wsi źle żywionych też)i doradzam jak bez przemocy wychować psa i jak go karmić,a robię to ze względu na dobro wszystkich psów,nawet tych których nie znam osobiście i co ważne udaje mi się przekonać właścicieli do lepszego traktowania naszych braci mniejszych(oczywiście robię to zupełnie za darmo).Bardzo dużo osób zna mnie z totalnego zakręcenia w stosunku do psów,a co ważne nawet całkiem obce i niedotykalskie psy lgną do mnie,nadaję na tych samych falach co one. No ale cóż jak się nie da to się nie da.Ja po prostu nie wjadę do Łodzi bo raz w życiu przejeżdżałam przez to miasto i wiem że na pewno się zapętlę,a poza tym w sobotę wystawiam w Kielcach psa i mam do przejechania w jedną stronę ok.300km,zanim będzie ocena to będzie po południu,a jeszcze dojechać do Łodzi i wrócić .....niestety to ponad moje siły. Bardzo żałuję Ciapuś że nie dasz rady dowieźć Lali,no i że nie poznamy się osobiście,bo naprawdę uważam że u mnie miałaby bardzo dobrze. Quote
ciapuś Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 hopamy i domku najjjjjjjjlepszego szukamy Mam nadzieję RENATO że znajdziesz podobnego i tak samo miłego pieska jak Lala bliżej Siebie Trzymam kciuki Quote
szajbus Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Witamy Lalę i zapraszamy na pierwsza stronkę. Cioteczko jak tam jej ogłoszenia? Quote
ciapuś Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Lalunia ma już wspaniały domek w Łodzi Quote
szajbus Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Super cioteczko. Wiem,że tam będzie na pewno szczęśliwa. Bardzo się cieszę. Quote
rita60 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ciapuś napisał(a):Lalunia ma już wspaniały domek w Łodzi :multi::multi::multi::multi::multi:badz szczesliwa sliczna Laluniu. Quote
pusia2405 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Wow, ale super!!:multi::multi: I troszeczkę zazdroszczę:oops:, bo moja Rudzia z podpisu do tej pory nic nie ma a czas się kurczy:placz:. No ale mam nadzieję, że Lala trafiła w bardzo dobre ręce:loveu:. Quote
Recommended Posts