Jump to content
Dogomania

Dwa serduszka..Panna Jessi - Yorkowa księżniczka oraz Buffy - domowy postrach :D

Recommended Posts

Posted

[quote name='karkakarka']Be zrób zdjęcie choinki - może w końcu zacznę rozróżniać te drzewka ;)[/QUOTE]
Tera nie zrobię bo stoi zwinięta w rogu, zafoliowana. Jutro Ł ma ją wydostać z siatki co by się trochę rozprostowała to cyknę ;) Ona jest taka od spodu srebrzysta a igły ma pomiędzy świerkiem a jodłą co do grubości :cool3:
[quote name='Pegaza']Tez chce choinke juz zywa miec..:placz:.
jak tak dalej pojdzie to chyba m przyniesie z piwnicy sztuczna :roll:[/QUOTE]
Idź z rana na rynek i przytaśtaj - albo Somę weź i sanki :loveu::evil_lol:

• Replies 13.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tigrunia

4442

• Pegaza

1351

• Aga76

1160

• Kasia

748

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='tigrunia']O widzisz.. kłopot się sam rozwiązał :eviltong:

Ja tylko w kuchni sobie okno przystroiłam, wyciągnęłam też lampki ale jedne na balkon nie palą wcale (sople) a w zeszłym roku tylko parę sopli nie paliło :angryy: a drugie na balustradę palą co drugie :placz:

U mnie od tygodnia stoi tylko mikołaj z choinką na podgrzewacze :eviltong:[/QUOTE]

U mnie też się tak po zimie z soplami stało wystarczy żę w jednym sznurku spali się jedna żarówka i cały nie świeci tak wiec zrobiłam tak kupiłam w sklepie zwykłe lampki choinkowe i powyciągałam z nich żarówki rozłożyłam sople na ziemi i kolejno sprawdzałam która z żarówek jest spalona można to też sprawdzić w taki sposób że wyciągasz jedną żarówkę z sopli i podmieniasz do zwykłych światełek jak nie pali to znaczy że spalona i trzeba wymienić :) Zeszło mi nad tym trochę ale cóż czego się nie robi dla pięknych balkonów:)

Posted

Be u nas nie ma rynku...
i nie ma zywych choinek musze po nia jechac do odleglego miasta..a czasu brak...
facet w czwartek stal u nas na takim duzym targowisku ale jak sama mialam ją wziasc..

Posted

[quote name='Doti1986']U mnie też się tak po zimie z soplami stało wystarczy żę w jednym sznurku spali się jedna żarówka i cały nie świeci tak wiec zrobiłam tak kupiłam w sklepie zwykłe lampki choinkowe i powyciągałam z nich żarówki rozłożyłam sople na ziemi i kolejno sprawdzałam która z żarówek jest spalona można to też sprawdzić w taki sposób że wyciągasz jedną żarówkę z sopli i podmieniasz do zwykłych światełek jak nie pali to znaczy że spalona i trzeba wymienić :) Zeszło mi nad tym trochę ale cóż czego się nie robi dla pięknych balkonów:)[/QUOTE]
O kurcze :crazyeye: Mówisz, ze to takie czasochłonne? Ale mi w zeszłym roku co któryś sopel nie działał a teraz już w ogóle żadna żarówka nie pali :-(
[quote name='karkakarka']No Soma to by chyba dała radę na sankach przytaszczyć :evil_lol:[/QUOTE]
No ba! :evil_lol:

Posted

[quote name='Pegaza']Be u nas nie ma rynku...
i nie ma zywych choinek musze po nia jechac do odleglego miasta..a czasu brak...
facet w czwartek stal u nas na takim duzym targowisku ale jak sama mialam ją wziasc..[/QUOTE]
Jak nie ma rynku? :roll:
Ja swoją właśnie na rynku dziś kupiłam - stali jeszcze jak o 21 przejeżdżałam ... 2 tiry z choinkami :crazyeye: Byłam też koło Carrefoura ale jodły po 140 mieli :crazyeye: A koło Kauflanda po 130 :roll:

Posted

[quote name='karkakarka']Drogie te żywe choinki
Nigdy nie kupowałam więc nie bardzo się na ich cenach znam :roll:[/QUOTE]
No drogie.. w zeszłym roku płaciłam 100 zł za jodłę :roll:

Posted

No ja też nie kupowałam żywych bo dopiero od roku mieszkam samodzielnie więc to nasze pierwsze święta:evil_lol: A mąż się uparł na żywą ale jak sobie pomyślę jak się igły z niej będą sypać to mnie ciarki przechodzą:shake: Może w przyszłym roku mi jakąś z lasu mąż przyniesie ( bo ma swój ) a w tym roku zadecydowałam że będzie sztuczna:evil_lol:

Posted

[quote name='tigrunia']Buff siada na tyłku jak jej nogi za bardzo zmarzną i stara się jakoś tylne w powietrzu trzymać :evil_lol:

Cześć Klaudia :multi:
Kurde aleś wygodnicka :evil_lol: Dobrze, że ja jeszcze na taki pomysł nie wpadłam, żeby podkład rozłożyć :eviltong:[/QUOTE]

A mój Ivo wczoraj to chyba zaprzeczył wszelakim prawom fizyki. Najpierw z zimna podkulił jedną łapkę, za chwilę drugą, a potem próbował następną:crazyeye: Postanowiłam przeprosić się z podkładami. Ale to nie takie proste, bo on wcale nie chce z nich korzystać:shake:. Dobrze, że robi się cieplej....
Cześć Wam! Pozdrawiamy słonecznie w południe!

Posted

[quote name='Viky i Ja']Miałam kiedyś syberyjski i stał bardzo długo prawie wcale się nie sypiąc :)[/QUOTE]
Dobre wieści :multi: My też kiedyś mieliśmy coś syberyjskiego.. może to to samo nawet :roll: Pikne drzewo było :loveu: A moje jeszcze nawet nie rozpakowane :roll:
[quote name='*kleo*']A moja choinka ma szyszki, o!! :eviltong:[/QUOTE]
Gadasz :crazyeye: Nie trza bombek dawać :loveu: :evil_lol:
[quote name='karkakarka']A moja nie ma szyszek [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/eviltongue.gif[/IMG] i jest sztuczna hihi[/QUOTE]
Ale pewnie też piękna i świecąca :loveu:
[quote name='Truska34']A mój Ivo wczoraj to chyba zaprzeczył wszelakim prawom fizyki. Najpierw z zimna podkulił jedną łapkę, za chwilę drugą, a potem próbował następną:crazyeye: Postanowiłam przeprosić się z podkładami. Ale to nie takie proste, bo on wcale nie chce z nich korzystać:shake:. Dobrze, że robi się cieplej....
Cześć Wam! Pozdrawiamy słonecznie w południe![/QUOTE]
O kurcze - na jednej nodze to ja jeszcze psa nie widziałam :evil_lol:

Zrobiłam galat :loveu: Mój pierwszy w życiu - ciekawe co z niego wyjdzie.. :roll: 2 godziny robiłam tak na luzaku więc chyba nie jest źle , co? :roll:

Idę spać..

Posted

[quote name='tigrunia']Gadasz :crazyeye: Nie trza bombek dawać :loveu: :evil_lol:[/QUOTE]
Trza, już wiszą z resztą, i cała reszta też :)
Czym jest galat? :confused:

Posted

[quote name='Princess_York']cześć wieczorem, a my dziś kupiliśmy i ubieramy ją teraz . MAmy małego świerka ;) .[/QUOTE]
Ty to masz zdrowie.. ja już padam na twarz ..
[quote name='*kleo*']Trza, już wiszą z resztą, i cała reszta też :)
Czym jest galat? :confused:[/QUOTE]
Nie wiem jak to się inaczej nazywa ale wiem, że "galat" to mało znana nazwa . Daria w zeszłym roku też pytała :eviltong:
To takie mięsko w galaretce z jajkiem, marchewką i groszkiem najczęściej :cool3: Kapiszi?

Posted

[quote name='tigrunia']Nie wiem jak to się inaczej nazywa ale wiem, że "galat" to mało znana nazwa . Daria w zeszłym roku też pytała :eviltong:
To takie mięsko w galaretce z jajkiem, marchewką i groszkiem najczęściej :cool3: Kapiszi?[/QUOTE]
Tera jooo :evil_lol: mniej więcej ;)

Posted

[quote name='tigrunia']No to jak to się po "waszemu" nazywa? :P

idę z piesami jeszcze i zaraz wracam na momencik ..[/QUOTE]
Nie wiem jak się nazywa, w sumie wszyscy zawsze mówią galaretka, a co kto do niej wrzuca oprócz mięsa to raczej kwestia gustu :eviltong:

Posted

[quote name='*kleo*']Nie wiem jak się nazywa, w sumie wszyscy zawsze mówią galaretka, a co kto do niej wrzuca oprócz mięsa to raczej kwestia gustu :eviltong:[/QUOTE]
Dziwne.. jak potrawa może nie mieć nazwy? :evil_lol: Galaretka to galaretka ale z mięsem i dodatkami to już jakoś się nazywać powinno.. :eviltong:

Posted

[quote name='tigrunia']Dziwne.. jak potrawa może nie mieć nazwy? :evil_lol: Galaretka to galaretka ale z mięsem i dodatkami to już jakoś się nazywać powinno.. :eviltong:[/QUOTE]
Galaretka z bonusem :evil_lol: