tigrunia Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Witamy , witamy w galerii Panny Jessi :loveu: Dawno jej fotek nie było, ale niedługo postaramy się to nadrobic :razz: Quote
tigrunia Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Oooo .. a skond ów dziadek wiedział, żeś ty ładna dziołcha ? :razz: Ja jusz po work .. ba- nawet po zakupach.. aaaa pizzzzaaaaa mojaaaa sie pali Quote
tigrunia Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Po części ją uratowałam .. nie spaliła sie ino troche wysuszyła. No więc o zakupach chaiałam .. czy są tu jakieś gospodynie ? :cool3: D-E, Kasia? Macie jakieś pojęcie odnośnie kwoty wydawanej na jedzenie ? Musiałabym to sobie jakoś policzyć dokładniej, ale wychodzi mi, że mniej więcej kupując produkty żywieniowe dla 2-ch osób w tym jakieś ciastka, chipsy też wydaję jakieś 100 zł/ tydzień. To dużo ? Kupiłam Jess denta - stix. Ojj jaką ona ma frajde i radość, że może to podziamdziać :loveu::loveu: Quote
Pegaza Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Cze Beata:p w koncu dotarlam na galeryjke Twoją ale nadrabiac bede za chwile.. to zalezy od zakupow bo ja np duze kwote zostawiam w marketach a tu w sklepikach to potem jakies drobnostki kupuje i u mnie jest o jedną osobe więcej i 2 psy wiecej... przejrzalam wsio foty piękne :) aaa ja proponuje Malediwy na przyszly rok heheh Quote
tigrunia Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 OOO łał .. D-E szalejesz :razz: Aż sobie poszłam sprawdzić ile takie malediwy kosztują no i niestety ... wyszło by mnie to tyle ile w Eg za 2 osoby zapłaciłam razem z wydatkami na miejscu :-o Quote
Kasia Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Cze Beatrycze :loveu: Co do wydawania kasy to nie do mnie bo ja wydaje każdą kwotę jaką mam - nie potrafię gospodarować ani żyć oszczędnie. :cool1: Ale na jedzenie idzie bardzo dużo, i to też zależy co jesz i jak jesz... Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Cze dziołchy! :multi: Właśnie .. jesio Agunia gospodyni jest :loveu: I akurat dwójka was tam siedzi :cool3: Kupiłam krzesła do kuchni :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Kasia Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 A nie kupowałaś juz kiedyś krzeseł czy wtedy tylko sam stół? :roll: Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Kupowałam sam stół. Za krzesłami jeżdżę od 2-ch tyg. Znalazłam takie jakie mi sie podobały w realu i to za rozsądną cenę 85 zł no ale było tylko jedno i cały czas jeździłam i czekałam aż dołożą i doopa .. dziś wypatrzyłam w ulotce makro no i mam :loveu: Pokaże potem :loveu: Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 No to lecim dalej .. tamte ostatnie fotki to były piramidy w Sakkarze (15 km od Kairu).To tyż jest w tej Sakkarze: Mówili, że to taxi :roll: Na tarasie widokowym :evil_lol: Taaakkkk wysoko sobie wszedł :-o Tutaj nie widać, ale temn filar miał z 4 m wysokości i nie wiem jak ten pies tam wszedł :shake::-o Koniec dnia 9. Nocleg tranzytowy w tragicznym hotelu w miejscowości Minia i rano wyruszamy dalej. Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 :loveu: Dzień 10 :loveu: Śniadanie było przy wschodzie słońca na tarasie hotelu :loveu: No i jazdaa dalej .. Pierwszy postój w miejscowości Assiut. Żebyśmy my mogli sobie pół godziny odpocząć musieli zamknąć główną drogę w tej miejsowości, łódź patrolowa pływała a z drugiej strony stało pełno żołnieży z karabinami :-o Tak nas pilnowali! No i dotarliśmy do świątyni w Abybdos: Quote
AmiX Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Beacia ale miałaś udany urlaop :) mam nadzieje ze mój też będzie :p Fotki :cool2: Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Aniu a kiedy jedziecie ? Zdecydowałaś się w końcu na Turcję ? Quote
AmiX Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 tigrunia napisał(a):Aniu a kiedy jedziecie ? Zdecydowałaś się w końcu na Turcję ? Tak na Turcję :) byłam w biurze do piątku mam sie zastanowić i przyjść zapłacić. Bo zastanawiam sie gdzie jechać Side czy Alanya.... no i nie wiem :lol: chce odpocząc ale też wieczorami gdzieś wyskoczyć. Hotel w Seide jest 1km od centrum ale aż 800m od plaży:crazyeye: Adam mówi ze przesadzam że to nie daleko:roll:Ale hotel mi sie bardziej podoba niz ten w Alany:p ale znowu tamten jest w centrum i 150m od plaży Kleopatra :) nie wiem czy tam da sie odpocząć ale wieczory napewno nie będą nudne:evil_lol: wyjazd 23 albo 30.07 Trudna sprawa:lol: Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Aniu ja Ci dobrze radze- ty bierz hotel , który jest najbliżej wszystkigo!! Tam jest teraz potworny upał. Ja byłam w Alanyi od 20 lipca i myślałam, że nie przeżyje :shake: Pot leje się z człowieka strumieniami, żeby iść na miasto wychodziłyśmy o 7 rano albo po 21 a i tak był ukrop potworny. Cały czas tylko na plaży siedziałyśmy a popołudniami spałyśmy w hotelu bo na zewnątrz nie szło wytrzymać :-o Żadnych wycieczek tam nie kupowałyśmy, ale są fajne wycieczki statkami i można zobaczyć pelikany, żółwie :loveu: W Alanyi na wzgorzu jest zamek. Warto się tam wybrać bo widoki są niezapomniane :loveu: Jak lubicie dużo chodzić to można sobie zejść pieszo stamtąd a dojeżdza się busikami lub taxi. Mówisz KALE i cie wiezie. W side nie byłam, ale naprawdę jeśli miałabym jechać jeszcze raz to na pewno do Alanyi. A jak sie hotel nazywa w Alanyi? Plaża Kleopatry jest o nieboo lepsza od tej po drugiej stronie zamku. My byliśmy jakieś 1,5 km od zamku i tam plaża była superr a im bliżej zamku tym podobno więcej kamieni. Warto wziąść buty do wody ;) My nie miałyśmy i jako żyjemy ale piasek był potwornie gorący i dojście do wody z leżaka było nei lada wyczynem. Co do wody to jest tak gorąca, że ochłodzić się nie da :shake: Ale sie rozpisałam <szok> Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Dodam jeszcze, że my do plaży mieliśmy tylko przez ulicę wiec bardzo bardzo bliziutko. Na nk jest zdjęcie - zobacz sobie ;) Nasz hotel nazywał sie Kleopatra Dreams Beach. Trochę daleko do centrum było, ale busiki dojeżdżały ;) A na KALE (jeśli się zdecydujecie na Alanyię) pojedzcie sobie nawet dwa razy. Raz w dzień a raz pod wieczór na zachód słońca :loveu: Quote
AmiX Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 No co ty aż tak :crazyeye: mój Adam boi się upałów ostatnio wymyślił że jeszcze musi pogadać z kobietą o klimacie bo on sie nie chce męczyć:roll: jego zdaniem chce jechać w najgorszy upał;) Hotel w Side Carna Garden Alanya hotel Hotel Kleopatra Golden Sun ale oszusta u katalogu jest napisane że 700m do centrum:angryy: Quote
Kasia Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 2Be, znów te piękne fotki :loveu: Obyś duzo ich jeszcze miała...:lol: Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 AmiX napisał(a):No co ty aż tak :crazyeye: mój Adam boi się upałów ostatnio wymyślił że jeszcze musi pogadać z kobietą o klimacie bo on sie nie chce męczyć:roll: jego zdaniem chce jechać w najgorszy upał;) Hotel w Side Carna Garden Alanya hotel Hotel Kleopatra Golden Sun ale oszusta u katalogu jest napisane że 700m do centrum:angryy: Upał jest tam potworny Aniu. Klimat bardzo wilgotny co daje się we znaki Mój hotel to Kleopatra Dreams Beach więc nie ten sam co wasz. Wejdź Aniu na forum.gazeta.pl w dział turystyka i tam jest ranking hoteli , mozesz tez wejść w wątek Turcji i sobie poczytać ;) Jest dużo opinii Kasia napisał(a):2Be, znów te piękne fotki :loveu: Obyś duzo ich jeszcze miała...:lol: Kasiu jesio 4 dni :loveu::loveu:= No to lecim z widoczkami Quote
nane Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [FONT=Courier New]byłam :cool3: ...... zobaczyłam :icon_roc: ...... zostawiłam po sobie ślad :bluepaw: ...... i poszłam :scared:[/FONT] Quote
tigrunia Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 nane napisał(a):[FONT=Courier New]byłam :cool3:[/FONT] [FONT=Courier New]......[/FONT] [FONT=Courier New]zobaczyłam :icon_roc:[/FONT] [FONT=Courier New]......[/FONT] [FONT=Courier New]zostawiłam po sobie ślad :bluepaw:[/FONT] [FONT=Courier New]......[/FONT] [FONT=Courier New]i poszłam :scared:[/FONT] :sweetCyb: :B-fly: :sweetCyb: :candle: Quote
Recommended Posts