Sara_i_Aris Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Cześć Beatko. Widzę kolejnego storczyka do podziwiania :loveu: Quote
tigrunia Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 [quote name='Pegaza']Cze Be:p a co to ?:-onormalnie szok hehe [URL]http://images23.fotosik.pl/218/832aeb356ef46476.jpg[/URL] ale Jesii to nie była.. ta a potem plazowicze na taki piasek sie polożą hehe[/quote] Cze D-E :multi: Nie nie- to tak tylko wygląda ale na plaży kupy sie nie robi :shake::shake: :oops: [quote name='Kasia']Tu też ino cześć rzeknę :loveu: bo zdjęć żadnych nie widzę... 2B zakupiłam kolejnego storczyka :multi: Trafiłam na te w tesco i przy okazji kupiłam mamie na dzisiejsze święto :lol:[/quote] Cze Kasiu :multi::multi: Poki co tylko jedno zdjęcie jest ;) Ja zaraz chyba śmigne do Tesco - ciekawe czy jeszcze będą :roll: [quote name='madziasto4']Cze 2Be :loveu:[/quote] Cze Madzka :multi: [quote name='Sara_i_Aris']Cześć Beatko. Widzę kolejnego storczyka do podziwiania :loveu:[/quote] Cze Saruś :multi: Storczykowi liście jakoś tak klapią dziwnie :placz: Quote
Kasia Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ja już mam 3 - białego, ciemnego różowego i takiego pasiastego jednego :lol: Wątpię aby jeszcze coś było w Tesco. Ja w sobotę sie załapałam na końcówkę samą. Mówili, że to reszta bo troszkę zostawili na sam poniedziałek rano. Niestety cena atrakcyjna przyciągnęła wielu klientów ;) Czyli fotki Jessi z butelką nie będzie...? Quote
tigrunia Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 No niestety storczyka w Tesco nie było już wczoraj :placz: Fotka z butelką być musi !:mad: Cały czas trenujemy :razz: Dobry wszystkim o poranku :multi: Quote
Pegaza Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Cze Be :p trening czyni mistrza więc trenuj..:cool1: Quote
tigrunia Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Cze D-E :multi: Wróce z pracy to coś wykombinuje :mad: Powiedzcie mi tylko co się dzieje z moim storczykiem :placz: Liście ma jakieś takie sflaczałe :placz::placz: Quote
Kasia_zg Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [CENTER][I][COLOR=navy]Cześć Beatko :)[/COLOR][/I] [I][COLOR=navy]Uuuu to nie bardzo że Ci liście flaczeją spojżyj pod liśc czy na spodniej stronie nie pojawiły sie jakieś mikrusie białe robaczki no chyba że go za mocno podlałaś ;)[/COLOR][/I][/CENTER] Quote
Kasia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Dokładnie tak, storczyki nie lubia wody. One przeżyja suszę ale nie nadmiar wody. Tak samo jest z przeciągami. Jak go podlewasz? Quote
tigrunia Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 [quote name='Kasia']Dokładnie tak, storczyki nie lubia wody. One przeżyja suszę ale nie nadmiar wody. Tak samo jest z przeciągami. Jak go podlewasz?[/quote] Podlałam go tylko raz jak kupiłam lekko ale z osłonki zaraz wylałam nadmiar wody Quote
Kasia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 A kiedy go kupiłaś? Moze on juz felerny był jak kupowałaś. Zostaw go, podlewaj raz w tygodniu i moze wyjdą nowe liście a te po prostu opadną. W moim juz 2 liście mi opadły a na ich miejsce wyszły nowe zielone. Quote
AmiX Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Hej :) Z tego co ja wiem to storczyków sie nie podlewa tylko stawia w naczyniu z wodą i nawozem na tak długo aż korzenie z bladych zrobią sie zielone :) I tak robi sie 1 na tydzień lub dwa tygodnie. Quote
Kasia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Ja swoje podlewam raz w tygodniu, wodę która spłynie do podstawki od razu wylewam i póki co storczyki żyją i pięknie kwitną. :lol: Mam je już pół roku i jest ok. Jeden zdążył juz opadnąć, obcięłam i wypuścił nowe kwiaty. Quote
tigrunia Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 Nie pamiętam kiedy :roll: 2 tyg temu? No nic .. pożyjemy, zobaczymy :p Mam fotki z butelką :multi: Tylko tak patrze tera na te wasze i nie wiem czy nie za blisko robiłam :roll: No cóż- niech Madźka oceni w razie co sie zrobi repeat :cool3: Wgrywam na fotosika ... Quote
Pegaza Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Cze Be:p z kwiatem przyszlam bo tu ciągle te storczyki a że twoj przyklapl to nowego niose:Rose: Quote
tigrunia Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Cze D-E :multi: Bardzo bardzo dziekuje :loveu: Quote
Magda Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Hej! Wstawiłaś już zdjęcie butelkowe? Idę zobaczyć do fidlastej:cool3: Nasz storczyk zrobił kaput:cool1: Quote
tigrunia Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 Hey Władka :multi: Fotka wstawiona :loveu: mówią, że sie nadaje :razz: Wczoraj klapecków szukałam dziś już łaże po allegro za butami do wody :roll: Quote
tigrunia Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 Cze Kasiu :multi: Szukałam wczoraj klapecków i nie znalazłam na łalegro :placz: Dziś buty do wody .. no troche ich tam jest ale nie wiem .... chyba do Makro pojade Quote
tigrunia Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Dobry dzień :multi: Ja już z kawka w pracy siedze :p Maj mader znalazła gdzieś w Lidlu storczyki tanieeee no ale mi nie kupiła oczywiście :mad: A ja mam do Lidla strasznieeee nie po drodze :roll: Tzn. czasem jade koło niego do prace ale o 4:0 rano niestety jeszcze zamknięty :roll: Nie wiem czy wszyscy widzieli moje piękne i wspaniałe japońce więc wstawiam i tu :loveu: [url]http://allegro.pl/item372960949_zielone_japonki_z_materialowym_paskiem_rozm_37.html[/url] Chyba u Fidlastych je tyż zostawiłam :roll: A kiecke taką : [url]http://allegro.pl/item369898209_mix_ride_czadowa_spodnica_w_groszki_m.html[/url] Tylko troche inną :evil_lol: Zaczy się inszy kolor - zielone groszki. No .. to miłego dzionka :multi: My dziś z Jessi jedziemy nad jeziorko się opalać :loveu: Quote
Kasia Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Dobry :p My juz też po kawusi :loveu: Ino że opalać nad jeziorko to se nie pójdziemy bo nie mamy gdzie...no chyba, że na działeczke i przy okazji jakiegoś grilla zrobimy :lol: Quote
tigrunia Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Cze Kasiu :multi: Pozbyłam sie paznokci :roll: Jeden mi sie złamał no to wziełam i wszystkie zwaliłam :evil_lol: Quote
Recommended Posts