Jump to content
Dogomania

Dwa serduszka..Panna Jessi - Yorkowa księżniczka oraz Buffy - domowy postrach :D

Recommended Posts

• Replies 13.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tigrunia

4442

• Pegaza

1351

• Aga76

1160

• Kasia

748

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Pegaza']Cze Be:p

a co to ?:-onormalnie szok hehe
[URL]http://images23.fotosik.pl/218/832aeb356ef46476.jpg[/URL]
ale Jesii to nie była..
ta a potem plazowicze na taki piasek sie polożą hehe[/quote]
Cze D-E :multi:
Nie nie- to tak tylko wygląda ale na plaży kupy sie nie robi :shake::shake: :oops:
[quote name='Kasia']Tu też ino cześć rzeknę :loveu: bo zdjęć żadnych nie widzę...

2B zakupiłam kolejnego storczyka :multi: Trafiłam na te w tesco i przy okazji kupiłam mamie na dzisiejsze święto :lol:[/quote]
Cze Kasiu :multi::multi:
Poki co tylko jedno zdjęcie jest ;) Ja zaraz chyba śmigne do Tesco - ciekawe czy jeszcze będą :roll:
[quote name='madziasto4']Cze 2Be :loveu:[/quote]
Cze Madzka :multi:
[quote name='Sara_i_Aris']Cześć Beatko.

Widzę kolejnego storczyka do podziwiania :loveu:[/quote]
Cze Saruś :multi:

Storczykowi liście jakoś tak klapią dziwnie :placz:

Posted

Ja już mam 3 - białego, ciemnego różowego i takiego pasiastego jednego :lol:

Wątpię aby jeszcze coś było w Tesco. Ja w sobotę sie załapałam na końcówkę samą. Mówili, że to reszta bo troszkę zostawili na sam poniedziałek rano.
Niestety cena atrakcyjna przyciągnęła wielu klientów ;)

Czyli fotki Jessi z butelką nie będzie...?

Posted

Cze D-E :multi:
Wróce z pracy to coś wykombinuje :mad:

Powiedzcie mi tylko co się dzieje z moim storczykiem :placz: Liście ma jakieś takie sflaczałe :placz::placz:

Posted

[CENTER][I][COLOR=navy]Cześć Beatko :)[/COLOR][/I]
[I][COLOR=navy]Uuuu to nie bardzo że Ci liście flaczeją spojżyj pod liśc czy na spodniej stronie nie pojawiły sie jakieś mikrusie białe robaczki no chyba że go za mocno podlałaś ;)[/COLOR][/I][/CENTER]

Posted

[quote name='Kasia']Dokładnie tak, storczyki nie lubia wody. One przeżyja suszę ale nie nadmiar wody. Tak samo jest z przeciągami.
Jak go podlewasz?[/quote]
Podlałam go tylko raz jak kupiłam lekko ale z osłonki zaraz wylałam nadmiar wody

Posted

A kiedy go kupiłaś?
Moze on juz felerny był jak kupowałaś.
Zostaw go, podlewaj raz w tygodniu i moze wyjdą nowe liście a te po prostu opadną. W moim juz 2 liście mi opadły a na ich miejsce wyszły nowe zielone.

Posted

Hej :)
Z tego co ja wiem to storczyków sie nie podlewa tylko stawia w naczyniu z wodą i nawozem na tak długo aż korzenie z bladych zrobią sie zielone :) I tak robi sie 1 na tydzień lub dwa tygodnie.

Posted

Ja swoje podlewam raz w tygodniu, wodę która spłynie do podstawki od razu wylewam i póki co storczyki żyją i pięknie kwitną. :lol:
Mam je już pół roku i jest ok. Jeden zdążył juz opadnąć, obcięłam i wypuścił nowe kwiaty.

Posted

Nie pamiętam kiedy :roll: 2 tyg temu? No nic .. pożyjemy, zobaczymy :p

Mam fotki z butelką :multi: Tylko tak patrze tera na te wasze i nie wiem czy nie za blisko robiłam :roll: No cóż- niech Madźka oceni w razie co sie zrobi repeat :cool3: Wgrywam na fotosika ...

Posted

Cze Kasiu :multi:

Szukałam wczoraj klapecków i nie znalazłam na łalegro :placz: Dziś buty do wody .. no troche ich tam jest ale nie wiem .... chyba do Makro pojade

Posted

Dobry dzień :multi:

Ja już z kawka w pracy siedze :p
Maj mader znalazła gdzieś w Lidlu storczyki tanieeee no ale mi nie kupiła oczywiście :mad: A ja mam do Lidla strasznieeee nie po drodze :roll: Tzn. czasem jade koło niego do prace ale o 4:0 rano niestety jeszcze zamknięty :roll:
Nie wiem czy wszyscy widzieli moje piękne i wspaniałe japońce więc wstawiam i tu :loveu: [url]http://allegro.pl/item372960949_zielone_japonki_z_materialowym_paskiem_rozm_37.html[/url] Chyba u Fidlastych je tyż zostawiłam :roll:
A kiecke taką : [url]http://allegro.pl/item369898209_mix_ride_czadowa_spodnica_w_groszki_m.html[/url] Tylko troche inną :evil_lol: Zaczy się inszy kolor - zielone groszki.

No .. to miłego dzionka :multi: My dziś z Jessi jedziemy nad jeziorko się opalać :loveu:

Posted

Dobry :p

My juz też po kawusi :loveu:
Ino że opalać nad jeziorko to se nie pójdziemy bo nie mamy gdzie...no chyba, że na działeczke i przy okazji jakiegoś grilla zrobimy :lol: