MartynaP Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Niewiem nic z tego :shake: niemam pojecia jak to wyglada,jak sie to zalatwia i wogole :shake: Quote
magia Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Nooo u moich rodziców miała by dobrze :) bardzo lubią spacerować a teraz za bardzo nie mają z kim. Suczka ma już 4 miesiące wiec zaszczepić na wściekliznę ją można za czipować pewnie też więc nie sądzę żeby były jakieś większe problemy. Rodzice w niedziele wracają do Niemiec, więc mogli byśmy się umówić jakoś w tym tygodniu na spotkanie. Ale ostateczną decyzję dam jak wrócę z pracy i pokaże sunię rodzicom :) Quote
MartynaP Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Jak pozniej wyglada taka adopcja?? czy ja bede mogla miec jakis kontakt zeby wiedziec co u suni?? Jestem poprostu zielona bo wiadomo tutaj to sobie podjade i zobacze jak sie miewa a jak to jest za granica?? Chyba zostaje kontakt mailowy i tel. o ile to mozliwe. Co do szczepien to sunia ma tylko zaswiadczeniue ze byla szczepiona i odrobaczona staram sie teraz zdobyc dokladny rozpis dat i nazw szczepionek zeby wiedziec co i jak Mam nadzieje ze ktos doswiadczony w adopcjach za granice Polski sie niedlugo tu wypowie ;) i pomoze nam choc troche rozwiac watpliwosci ;) Quote
GrubbaRybba Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 To znalazłam odnośnie wyjazdu z psem za granicę. Każdy pies musi mieć chip (lub tatuaż) i paszport. A oto pismo w tej sprawie: "Zarząd Główny informuje, że w dniu 25 marca br. w Departamencie Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii Ministerstwa Rolnictwa odbyło się spotkanie z udziałem przedstawicieli Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, Warszawskiej Izby Weterynaryjnej, Związku Felinologicznego oraz Związku Kynologicznego w osobie Anny Boguckiej. Przedstawiciele Ministerstwa poinformowali uczestników spotkania o obowiązującym od 3 lipca 2004 roku rozporządzeniu na mocy którego psy, koty oraz fretki przewożone w celach niehandlowych na terenie państw Unii Europejskiej muszą być oznakowane (tatuaż lub chip) oraz zaopatrzone w zunifikowany paszport. Zaprezentowany został wzór tego dokumentu, który praktycznie jest odpowiednikiem dotychczasowych książeczek zdrowia i z czasem ma je zastąpić. Członkowie Związku planujący podróż zagraniczną ze swoimi psami po 3 lipca 2004 roku powinni zaopatrzyć się w wymagany dokument, który zgodnie z deklaracją przedstawicieli Ministerstwa będzie dostępny od maja w większości gabinetów i klinik weterynaryjnych. O szczegółach rozporządzenia Związek Kynologiczny ma zostać poinformowany oficjalnym pismem." Quote
MartynaP Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 No czyli wg.mnie to sunia musi miec paszport,chip-tatuaz no i napewno ksiazeczke zdrowia(ale to oczywiste,nawet jadac z psem na wakacje musimy ja miec) i tyle? Tylko czy wet zalozy jej ksiazeczke jak dostanie tylko rozpis nazw i dat podanych szczepionek? bo ona nie ma ksiazeczki a szczepiona byla tylko wlasnie musze ten dokladny opis miec bo mam tylko zaswiadczenie a wiadomo ze musza byc nazwy i daty Quote
MartynaP Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 brazowa1 dzieki-czyli wszystko juz jasne-jak dla mnie ;) Czekam na info od magia co postanowili jej rodzice,miala dac mi znac dzisiaj wieczorem :roll: Czekam na to info z niecierpliwoscia bo dzis juz mialam kilka telefonow w sprawie suni jest nawet dziewczyna z Chorzowa po rozmowie mysle ze bylaby odpowiednia tylko jeszcze sprawdzenie domku ale narazie nic nie wiem bo czekam na decyzje magii bo przeciez nie moge sie z kilkoma osobami umawiac bo sunia jest tylko jedna :eviltong: Takze mam nadzieje ze magia sie odezwie w miare szybko-choc wiem decyzja tez musi wymagac czasu ;) Quote
magia Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Moi rodzice jednak skłaniają się w stronę suki z rodowodem. Będzie mniej problemów z zarejestrowaniem jej w Niemczech. Przykro mi bardzo, ale nie pozostaje mi nic innego jak tylko ich zrozumieć. Mam nadzieje że suczka szybko znajdzie nowy domek. Pisze dopiero dziś bo wczoraj siedzieliśmy do później nocy starając się podjąć jakąś decyzję. Quote
MartynaP Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 magia napisał(a):Moi rodzice jednak skłaniają się w stronę suki z rodowodem. Będzie mniej problemów z zarejestrowaniem jej w Niemczech. Przykro mi bardzo, ale nie pozostaje mi nic innego jak tylko ich zrozumieć. Mam nadzieje że suczka szybko znajdzie nowy domek. Pisze dopiero dziś bo wczoraj siedzieliśmy do później nocy starając się podjąć jakąś decyzję. no trudno-ale kazdy ma prawo wyboru. Mam domek do sprawdzenia w Chorzowie-kto pomoze?? Quote
MartynaP Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Podnosze ;) czy ktos z Chorzowa pomoglby sprawdzic domek dla suni?? Ja niemam jak dojechac-auto u mechanika :angryy: to po poierwsze,niemam z kim zostawic syna to po drugie i wogole nie znam tamtych okolic wiec pewnie bym sie zgubila :evil_lol: Bardzo prosze o pomoc bo sunia ma szanse na domek :razz: Quote
zmierzchnica Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Podnoszę, potrzeba kogoś do sprawdzenia domku :) Quote
MartynaP Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 wstepnie jest juz Natussiaa ale to jeszcze trzeba dograc tak na 100% Quote
Folen Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 To ja 3mam kciuki za pozytywne dogranie wszystkiego..Może to właśnie TEN domek.. Quote
brazowa1 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 magia napisał(a):Moi rodzice jednak skłaniają się w stronę suki z rodowodem. Będzie mniej problemów z zarejestrowaniem jej w Niemczech. . a tak z czystej ciekawosci-dlaczego maja byc problemy z zarejestrowaniem suki nierodowodowej?:crazyeye: Quote
MartynaP Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 domek sprawdzony-sunia pojedzie do nowego domku do Chorzowa :multi: Quote
Kotti Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 HURA!!! bosko- i koniecznie napisz jakie jej dali imię ;) Quote
MartynaP Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 napisze napisze ciesze sie bardzo bo domek blisko mnie Quote
Recommended Posts