Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzisiaj bylam z sunia na dluuuugim spacerku-poszlismy do takiego malego lasku.Sunia grzecznie szla na smyczy-nie wyrywala sie,nie "panikowała" .Najpierw szla troche niepewnie oczywiscie ogonek podkulony ale pozniej to juz ogon do gory i hasala sobie chciala nawet pobiegac ale wolalam jej nie puszczac bo jakby ja cos przestraszylo i by uciekla to bym jej pewnie nie dogonila a i nawet siku zrobila :multi:
W niedziele przyjezdza pani obejrzec sunie i oczywiscie porozmawiac ale niewiem jeszcze nic co z tego bedzie,musi oczywiscie zgodzic sie na warunki adopcji no i ja musze "zobaczyc " co to za pani. :roll:
Mam nadzieje ze intuicja mnie nie zawiedzie i bede wiedziala czy to odpowiednia osoba bo jak pomysle ze moge sie pomylic to az mnie cos bierze :shake:

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A umowę adopcyjną chcesz, żeby przyszły właściciel podpisał .. ?

Najgorsi są zupełnie nieodpowiedzialni ludzie, no i 'rozmnażacze'.. Ale jeśli powiesz jej, że psinka wymaga wiele cierpliwości itd. to po reakcji zobaczysz, czy pani chce tylko maskotki, czy myśli o suni poważnie. I może zapytaj ją o wizytę poadopcyjną? Nawet jeśli takowa się nie odbędzie, to samo zareagowanie pani na taki pomysł dużo Ci o niej powie. No i rozmowa o poprzednich psach..
Tak mi się wydaje przynajmniej .. Oby to był TEN domek :)

Posted

zmierzchnica napisał(a):
A umowę adopcyjną chcesz, żeby przyszły właściciel podpisał .. ?

Najgorsi są zupełnie nieodpowiedzialni ludzie, no i 'rozmnażacze'.. Ale jeśli powiesz jej, że psinka wymaga wiele cierpliwości itd. to po reakcji zobaczysz, czy pani chce tylko maskotki, czy myśli o suni poważnie. I może zapytaj ją o wizytę poadopcyjną? Nawet jeśli takowa się nie odbędzie, to samo zareagowanie pani na taki pomysł dużo Ci o niej powie. No i rozmowa o poprzednich psach..
Tak mi się wydaje przynajmniej .. Oby to był TEN domek :)

umowa jak najbardziej-obowiazkowo ;) A co do wizyty poadopcyjnej to musze ja zapytac bo mam zamiar taka odbyc chyba bym nie przezyla gdybym nie wiedziala co sie dzieje z sunia tymbardziej ze wlasnie jak piszesz wymaga duuuzo cierpliwosci a nie kazdy ja ma i nie kazdy sobie zdaje sprawe z tego ze psom tez trzeba ja poswiecac.
zobaczymy co bedzie w niedziele tylko jak mam jej powiedziec jesli wyda mi sie nieodpowiednia??:shake:

Posted

ufff mam nadzieje ze sie nie pomyle albo co bedzie jak sie rozmysle przed samym oddaniem jej?? jak mam tej pani powiedziec jezeli uznam ze nie jest odpowiednia??
W zyciu nie mialam takiej sytuacji jeszcze nie musialam wybierac-a jezeli choc troche sie zawacham nie oddam jej!!!!
Gorzej jak pani bedzie odpowiednia a ja sie rozkleje i nie oddam-tak juz ja pokochalam ze masakra ale maz by mnie chyba powiesil :diabloti:

Posted

Folen napisał(a):
I co, była już ta pani, która miała przyjść?

nie ale rozmawialam z jakas pania na gg normalnie chyba miala 10 lat-niewiem czy mozna bo bym wkleila ta rozmowe tutaj-napewno bym jej suni nie oddala.Uciela rozmowe tak poprostu wylaczyla sie ?? z gg i juz :shake:

Posted

A może miała 10 lat? ;) Choć czasami dorośli ludzie piszą w taki sposób, jakby mieli tych lat o parę dziesiątek mniej..

A co do odmowy - dobro psiaka jest najważniejsze, powtarzaj to sobie ;) I powiedz pani w razie czego, że się zastanowisz, że zadzwonisz. I jak coś możesz zadzwonić i powiedzieć, że znalazłaś lepszy dom lub że szukasz czegoś innego... Powinna to zrozumieć, jeśli pojmuje jak ciężka jest odpowiedzialność za czyjeś (psinki) życie ;)

Posted

wlasciwie to chyba jako opiekun suni mam pelne prawo do decyzji i wyboru opiekuna;)
A co do tej pani z ktora dzisiaj rozmawialam to jedyne co mnie zszokowalo to to iz po mojej wypowiedzi ze sunia jeszcze troche boi sie pewnych rzeczy,ze trzeba cierpliwosci no i ze warunkiem jest podpisanie umowy pani napisala tak:
zobacze jeszcze bo mam jednego pieska tez takiego samego tylko ciemniejszego
dzis kupiłam w katowicach u takiej starszej pani
i wogole pani stwierdzila ze z Bytomia do Będzina jest za daleko-no to jezeli 14 km. to duzo to ja nie wiem skad ta pani by chciala pieska,od sasiadki??:shake:

Posted

narazie nie dawalam jej imienia bo bylam przekonana ze szybko znajdzie domek i ze przyszly wlasciciel sam jej je nada :shake:
Pani ktora sie ze mna umowila nie przyjechala :shake:

Prosimy o domek dla suni

Posted

imię? wygląda mi Soniowato- Lenowato- Toskowato :lol: śliczna psiulka :) ale fakt Martynko- jest malutka- to właściciel powinien nadać jej imię

Posted

Martynka- kokietko! hahaha!
ja zakochałam sie wirtualnie- to jednak możliwe ;)... mam obawy, ale w niedzielę jadę zmierzyć się z nimi :) a raczej z NIĄ - więcej sza :D ... ale jeśli coś pójdzie nie tak... (choc mam szczerą nadzieję, ze bedzie ok )

Posted

no i znowu pod górke :angryy: 08.11. konczy mi sie zwolnienie-wracam do pracy-sunia musi do tego czasu znalesc domek bo nie bedzie mogla byc caly dzien sama w domu :placz:
Prosze o domek dla suni :modla:

Posted

Wklejam kilka ogłoszeń z internetu, w których ludzie szukają ONków...

ze strony www.viva.org.pl

Pragne przygarnać mlodego (szczeniak) pieska najlepiej owczarka niemieckiego lub podhalanskiego, płec malo istotna, zapewniam, ze trafi w dobre rece a domek jednorodzinny na obrzezach miasta z duzym ogrodem bedzie dla niego istnym rajem.
Moje GG 5463636, sprawa jest pilna!! licze na zainteresowanie mieszkanców: Żary,Żagań,Zielona Góra i okolice
woj. lubuskie

Zaadoptuję owczarka niemieckiego, wiek okoła 1-2 lat.Zapewnię mu normalne życie!!! Tel. 0-503 526 517
woj. łódzkie

ze strony www.4lapy.pl

przyjmę szczeniaczka, jestem z śląska. wszelkie oferty proszę kierować na adres [email protected]

przygarne psiaka (owczarek niemiecki lub kaukaski) najlepiej zeby lubiał dzieci i tolerował inne zwierzeta :) [email protected], tel. 510-087-242

ze strony www.ojej.pl

przygarnę psa bernardyna,kaukaza,labladora(lub innego wielkoluda)
Mam dom z ogromnym ogrodem i dużo milości bardzo chętnie przygarnę psiaka lub suczke tej rasy lub innej (chodzi mi o ogromnego miśka)ponieważ uwielbiam te psy niedawno zdechla moja ukochana suczka nowofunlanda i chcę przygarnąć nowego psiaka może to być bernardyn, owczarek podhalański bernański pies pasterski,lablador,golden retriver lub inny wielkolud. Z góry dziękuję. Najlepiej żeby psiak byl ze Śląska. tel.512-078-063

Posted

Ja szukam właśnie suczki owczarka niemieckiego dla moich rodziców. W sierpniu odeszła ich suczka i w domu została straszna pustka. Jestem z Bielska wiec daleko nie mam. Suczka zamieszkała by w Niemczech, miała by do dyspozycji ogród, spacery do lasu i nad rzekę. Jednak nie mam pojęcia jak to jest z przewiezieniem takiego szczylka przez granicę.

Posted

Byłoby super-wazne zeby sunia dobrze trafila :roll:
ja tez niewiem jak to jest jak sie bierze psa za granice ale napewno ktos sie zaraz tu wypowie kto sie orientuje
;) jest taki watek chyba na poczatku psow w potrzebie to zaraz tam poczytam