Kajan Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 A co z tym domkiem są chętni? Jam mam wyrzuty sumienia ze nie mogę do Uciechowa podjechać a sama wam strupka na głowie zostawiłam. Ale cały tydzień tak kijowo pracuję od 9.00 do 18-20. Quote
justynavege Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Kajanowa prawdopodobnie jutro malec jedzie do domu............ Quote
rotek_ Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 i powiem ze pani która bierze małego jest przesympatyczną osobą:loveu: naprawdę bardzo rzadko spotyka się takich ludzi.... i już nie musimy myśleć o kontroli bo ręczę za nią głową:eviltong: Quote
rotek_ Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 wątek psa który mieszkał obok blackiego.... założony dzisiaj;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8066106#post8066106 Quote
yewcia1 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 czyli wieści rewelacyjne:multi:Maluszek ma dom:loveu: Quote
rotek_ Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 a do tego pani obiecała regularne relacje z domku..... więc cierpliwie czekamy na zdjęcia blackiego:loveu: Quote
Kajan Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 supcio że blacki znalazł tak szybko domek. Daleko jest od Uciechowa. Nie powiem że mi łza po policzku nie spływa za nim bo gdyby Kajan był inny to pewnie udobruchałabym męża i byłyby dwa. Zazdroszczę tej Pani tego czarnego malca. A jak się teraz nazywa? Quote
justynavege Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Panstwo postanowili zostawić imię byłam przy adopcji :lol: Wspanial ludzie a malec szczesliwy odjechał machając nam łapką :evil_lol: Pani śmiga po dogomanii ( z tego co zrozumialam to od niedawan chyba ) wiec moze bedziemy tu mieli relację :lol: Malec prosto z Uciechowa pojechal do weta zaszczepić się kompletnie :) Quote
yewcia1 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Więc czekamy cierpliwie na wieści z nowego domku:loveu: Quote
kaja30 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Witamy:) Z tej strony Blacki ( a raczej Dzeki moja najmłodsza pociecha z Blackiego zrobiła Dzeki i tak zostało gdyż psiulek nawet zaczyna już reagowac na swoje imię wiem że mial być Blacki ale najważniejsze jest to żeby było mu u nas dobrze ) i jego nowi własciciele .Właśnie dojechaliśmy do domku i postanowiliśmy się przypomnieć :)Dzeki jest super psiulem , dobrze ułożonym .Na łóżko wchodzi dopiero po pozwoleniu , nie brudzi w domu , nic nie niszczy .W samochodzie jeżdzi rewelacyjnie :)Prosto z Uciechowa pojechaliśmy do weta aby go zaszczepić .Miałam wyrzuty że mu na dzien dobry zafundowałam takiego stresa ale jest ok już mi wybaczył :lol: W głowie mi sie nie miesci co takiego to cudo mogło zrobić że ktoś w tak okrutny sposób pozbył sie go z domu :placz:Mam nadzieję że zapomni u nas co go spotkało :lol:A chciałam jeszcze dodać że to bardzo dobry stróż obszczekuje każdego kto chce wejść do domu :lol:.Na koniec wklejam zdjęcia nie wiem czy dobrze pewnie wyskoczą tylko linki ale inaczej nie potrafię pierwsze u mojej babci reszta u nas w domu .Narazie nie było okazji do konkretnej sesji zdjęciowej ale będziemy dodawać nowe na bierząco .A tymczasem pozdrawiamy :multi:Do usłyszenia http://www.planetuploads.com/home/viewimg.php?image=fghar8bJ_ja+152.jpg http://www.planetuploads.com/home/viewimg.php?image=jMGYntJX_ja+160.jpg http://www.planetuploads.com/home/viewimg.php?image=Jxz0t8gz_ja+161.jpg http://www.planetuploads.com/home/viewimg.php?image=W1iIyUoM_ja+163.jpg Quote
kaja30 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 a zapomniałam dodac że mamy smyczkę z Uciechowa i chcielibyśmy ją zwrócić tam napewno się przyda :)Wysłac ją pocztą ??A i jeszcze Dzeki tak naprawdę ma piękny kolor gorzkiej czekolady a nie czarny normalnie taki jak najlepsza farba Loreala piękny :eviltong: ten nasz psiulek :lol: Quote
justynavege Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Kaja :multi: witamy na dogo :loveu: tzn ja witam dopiero teraz bo dopiero teraz się tu spotykamy dzięki Dzekiemu ;) uj postaraj sie wstawiac zmniejszone nieco foty bo mod sciga a te chyba sa ciut zbyt duze :lol: uciechowską smycz przy jakiejs tam okazji oddacie :) moze zechcecie nas odwiedzić z Dzekim :) i co mowilam ze to fantastyczny psiak prawda ;) Quote
kaja30 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Ale zato super widać :lol:Oczywiście jeśli coś można z nimi zrobić to poprosimy .Faktycznie psiulek :loveu: jest naprawdę super .Teraz słodko śpi z jedną z moich córek :lol:Oczywiście cichaczem wzieły go do łóżka .Chyba będzie musiał nauczyć się chodzić po drabinie bo druga tez chce z nim spać a to łóżko piętrowe :p Quote
justynavege Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Kaja mysle ze ktoras z dziewczyn podpowie jak wstawiać lekko zmniejszone zdjecia :) ( ja zapomnialam bo ze wzgl na b słąby internet radiowy nie mogę ) ależ psiakowi się cudownie trafiło :multi: proszę go ode mnie wyglakać :lol: Quote
kaja30 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Jasne ze wygłaskamy tylko troszkę póżniej bo teraz śpi :lol: Niech odpoczywa bo tyle zmian co go spotkało napewno go wymęczyło .Do domu przyjechaliśmy pociągiem więc kolejna atrakcja .Cała drogę przesiedział mi na kolanach tylko troszkę pokrzyczał na konduktora :evil_lol: chyba nie lubi mundurowych :lol: Nie już wiem on doskonale dba o swoją rodzinkę i broni ja poprostu przed obcymi :lol:My tez mamy wielkie szczęście że go mamy :loveu:.Pozdrawiamy odezwiemy się jutro , teraz do spania:multi: Quote
Kajan Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Witam. Dziekuję Pani bardzo za opiekię nad Dzekim. Jak go znalazłam był u nas z 3 godziny, ale niestety Kajan (nasz wilczurek tez z Uciechowa) nie zgodził się. Cały czas musiałam malca trzymać albo na rękach albo Kajana zamykać w pokoju. Pierwsze było niewygodne bo w domu też są obowiązki a drugie nie humanitarne dla psa po przejściach (który chyba był zamykany w małych pomieszczeniach, bo sie tego panicznie boi). Gdyby Kajan polubił kumpla to bym go nikomu nie oddała. Z jednej strony bardzo się cieszę ze przytulasty psiaczek znalazł przytulastą rodzinkę i wierzę ze będzie mu dobrze nie ważne jakie mając imie, a z drugiej strony bardzo mi smutno ze nie jest ze mna. Ale cóż nie można mieć wszystkiego. Wierzę że bedzie dobrze. Acha nie reaguje zabardzo na małe pieski wiec nie jest szkodliwy. :loveu: Quote
rotek_ Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 witaj kasiu:loveu: widzę ze blacki ma się dobrze.... a miałam dzisiaj dzwonić zeby sie upewnić jak sie miewa mały... wpadłam tylko dać instrukcję wstawiania zdjęć http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259 to strona z której sama też kiedyś pobierałam nauki;) ogromnie cieszę się ze blacki...przepraszam, dzeki;) trafił na tak wspaniałą osobę jak ty.... oj załuję ze nie mieszkasz bliej uciechowa.....:evil_lol: kasiu mam także ogromną prośbę... nasz zaprzyjaźniony Koci Świat startuje w konkursie... prosze powysyłaj tą wiadomość do wszyskich psiarzy jakich znasz KOCHANI DOGOMANIACY! Fundacja Azylu Koci Świat została zgłoszona do październikowego konkursu organizowanego przez sklep internetowy Krakvet. Zwycięstwo w tym konkursie to karma o wartości 2-3 tys. Sytuacja w Fundacji jest bardzo zła, więc taka nagroda byłaby darem z niebios. BARDZO PROSIMY O GŁOSY! INSTRUKCJA DLA TYCH, CO JUŻ KIEDYŚ GŁOSOWALI I SĄ ZALOGOWANI: Wchodzisz na stronę www.krakvet.pl, dalej na Forum, klikasz link "zaloguj się, by sprawdzić wiadomości" - wpisujesz nazwę użytkownika i hasło. Dalej klikasz na "Forum www.krakvet.pl Strona Główna". Dalej wybierasz najwyższej położony www.krakvet.pl i temat "głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - październik 2007". Wtedy "wyskoczy" ankieta z nazwami schronisk, fundacji. Zaznaczasz Fundacja Azyl Koci Świat Kasi Strzeleckiej i klikasz pod ankietą wyślij. INSTRUKCJA DLA NOWYCH: 1. wchodzisz na stronę www.krakvet.pl 2. wciskasz link Forum 3. wciskasz link Rejestracja 4. wyskakuje opis, a Ty wciskasz „zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat” 5. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz „wyślij”; 6. dostajesz na maila, którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link; 7. znowu wchodzisz na Forum Krakvetu i wciskasz „Zaloguj się by sprawdzić wiadomości” 8. logujesz się wpisując nazwę użytkownika i hasło; 9. przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości 10. wciskasz „Forum www.krakvet.pl Strona Główna” 11. na forum wybierasz Forum www. Krakvet.pl (to najwyżej); 12. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-październik 2007” 13. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Fundacja Azyl Koci Świat Kasi Strzeleckiej i klikasz pod ankietą „wyślij”. PAMIĘTAJ – musisz koniecznie odhaczyć fundację w ankiecie – nie wystarczy głos na forum Azyl Koci Świat Kasi Strzeleckiej położony jest we wsi Kątne k/Nasielska, woj. mazowieckie, 60 km od Warszawy. Jego mieszkańcy to 190 kotów, 24 psy, 2 kozy, Kasia i jej pomocnicy. Obejmuje 4 hektary gruntu na uboczu wsi……. Trafiają tu zwierzaczki uratowane po różnych wypadkach, często schorowane, stare i kalekie. Kilka razy Kasia przyjmowała większą ilość kotów w nagłej potrzebie, jak po tragicznie zmarłej opiekunce kotów pod Węgrowem zimą 2004 r. Także ze schronisk w Legionowie, Konstancinie i Na Paluchu. Strona fundacji: http://www.kociswiat.org.pl/index.htm :kociak::Dog_run::dog: każdy głos jest ważny Quote
yewcia1 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Cudowne wieści:loveu: i dziewczyny zadowolone , ze w domu taki kochany czworonożny przyjaciel:loveu: I takie ma śliczne czerwone szelunie:lol: Quote
kaja30 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Dzeki wita wszystkich :lol::Dog_run: Minął właśnie kolejny dzionek w naszym domku .Dziś dowiedzieliśmy sie że nasz Dzeki to niezły kawaler :p strasznie ciągnie go do "babek" .Oczywiście zawarł kilka nowych psich znajomości, wrogów żadnych sobie nie narobił , bo niemożliwościa jest aby taki słodziak nie dał się lubić :loveu: .Obszczekuje wszystkich odwiedzających , i jednego domownika tatuśka ale to normalne (dwóch panciów w jednym domu :lol:)minie pewnie jutro .Martwi mnie tylko jedno mianowicie jedzonko czy on naprawdę tak mało je (wiem ze jest malutki)czy moze mu nie smakuje ?:roll:Doradzcie proszę nam jakiś smakołyk wiem że każda psinka lubi co innego ale może Dzekiemu też posmakuje ;) ps. Kajan niema zaco psiulina jest warta każdej miłości cieszę się ogromnie że własnie my ją mozemy mu dać .To raczej ja powinnam dziękowac Pani bo gdyby nie Pani nie wiadomo co by się z nim stało i czy trafiłby własnie do nas :lol:a tak DZIĘKUJEMY :Rose: do Sylwi @ powysyłałam .dzięki za instruktaż i jeszcze raz za Dzekiego:Rose: :Dog_run: Quote
kaja30 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Szelunie troszkę za duze (choć już są bardziej dopasowane )ale zato maja takie śliczne czarne łapki .A obróżka obowiązkowa bo ;"mamuś a jakby tak cos mu sie stało to każdy musi wiedzieć że on jest nasz i gdzie go oddać ,a do szeleczek gdzie przyczepimy ??"Powiedzcie czyż nie pasuje do niego ten kolor ? :Dog_run:Czerwień modna tej jesieni , więc nasz kawaler jest jak najbardziej modny :loveu: Quote
justynavege Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Kaja ta okruszynka w Uciechowie jadla sucha karmę taką jaką dostawał :) a w domku jak to w domku pewnie poczul ze mozna powybrzydzać ;) za jakiś czas odkryjecie co lubi najbardziej moze np ryż z odrobiną oliwy? a miesko jada? tzn czy chce? sa rozne fajne smakołyki w sklepach z karmą ale to juz jakie komu smakują zalezy od osobistych psich preferencji :) a maluszek duzo jedzonka nie potrzebuje :lol: Quote
kaja30 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Chyba panikuje ale nie chce aby był głodny .Mięsko lubi najlepiej to szyneczkę taką skubaną i do tego jeszcze z rączki żebyście widzieli jaki to inteligent i jak delikatnie siega po te kawałeczki normalnie pancio pierwsza klasa :loveu:.Kupiłam mu sucha karmę Purina ale kurcze nie pamiętam co to jest chyba baranina albo zmyślam i z tej samej firmy tylko bodajże wołowinka i tej już tak chętnie nieje.Z tymi chrupciami jak to mówią moje córki jest niezły ubaw bo dzeki uwielbia jak się mu je rzuca on je odnosi więc my rzucamy mu jeszcze raz on je łapie zwiewa gdzies w kącik zjada i przylatuje po następną:lol:. Dużo czasu przed nami więc pewnie poznamy jego upodobania kulinarne . Quote
kaja30 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 A tak własnie teraz sobie śpimy :lol::Dog_run: Quote
Recommended Posts