Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciocia Bianka , wysmażyłam taki tekst :
Śliczny , młody i mądry …………………….hmmm, no to niech mi ktoś z Państwa powie dlaczego „dobra duszyczka” podrzuciła tego pieska na teren Uniwesytetu Rolniczego we Wrocławiu? Zakładam , że jednak nie miał zostać studentem weterynarii ………….
Jak się Państwo domyślacie zajęto się pieskiem troskliwie. No i rozpoczynamy szukanie mu domu , przecież Kubuś , takie dostał imię, nie może mieszkać na terenie uczelni.
Piesek jest młody , ma mniej więcej 1,5 roku, jest wielkości spaniela, waży około 12 kg, chyba miał sznaucera w rodzinie ,jest bardzo miły i wyjątkowo mądry , przyjaźnie nastawiony do psów i kotów.
Tak pisze o nim lekarz weterynarii , który opiekuje się Kubusiem:
Kubuś /1,5 roku/ to prawdziwy wulkan energii. Ma jej bardzo wiele, o wiele więcej niż 3 studentów i lampa błyskowa w aparacie. Zrobienie mu zdjęcia to prawdziwa sztuka o czym sam się przekonałem. Jest niezwykle ciekawy świata, przyjacielski i wesoły. Choć musi się jeszcze sporo nauczyć /np. chodzić na smyczy/, to jest to piesek bardzo inteligentny, więc nie powinno być z tym problemu
Sami Państwo widzicie , że Kubuś posiada prawie same zalety . Niestety nie może długo zostać na terenie uczelni dlatego zwracamy się do Państwa z gorącym apelem o domek dla Kubusia! W przeciwnym razie czeka go oddanie do schroniska.
BARDZO PROSIMY O DOMEK DLA WSPANIAŁEGO PIESKA!!!!!!!

Moje pytanie brzmi : czy może być oraz czy Pan doktor , lub Pani doktor bedzie go trzymać do czasu znalezienia domku ?

Posted

Hala napisał(a):
Anula, wszyscy o tej godzinie śpią...

Haha, wszyscy oprócz Hali.
Jakby tak się udało uprosić ludzi, którzy się teraz Kubusiem zajmują, żeby jakoś go przechowali aż się znajdzie domek dla niego !!:modla: