fizia Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 W schronisku koło Częstochowy czekają 2 smutne i przestraszone boksery- prawdopodobnie mama z synkiem. Trafiły do schroniska 8 września tego roku. "Czarek z mamą błąkały się po lesie,zauważyli je grzybiarze i okoliczni mieszkańcy,zgłosili sprawę do schroniska ale nie chcieli psów tam zostawiać żeby same czekały na samochód schroniska wiec odrazu je przywieźli do nas. Najprawdopodobniej ktoś je wyrzucił w lesie." Sunia - ma 4 lata, numer 595 - MA DOM!!! CZAREK ma 10 miesięcy, numer 596 - ZNALAZŁ DOM!! Schronisko dla Zwierząt "As" Jamrozowizna 1 42-270 Kłomnice Tel. (0-34) 3215987 Tel. Adopcyjny: (+48 ) 515716553 www.schronisko.klomnice.pl wątek zbiorowy http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68576 Quote
fizia Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Narazie mają ogłoszenia na kupiepsa.pl http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=17945 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=17943 Quote
BasiaD Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Ojejku jakie śłicznoty! Hopajcie na górę po domek! Quote
fizia Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 To już musiałby się wypowiedzieć znawca rasy. Wg. mnie tak...:oops: W każdym razie bardzo mocno w typie tej rasy. Zostały zgłoszone na Boksery w potrzebie Quote
truskawa144 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [LEFT]Dla mnie bokserami w 100% są te które mają rodowód. Czarek i jego mama na pewno są wymieszane ale jako,że ogólnie przypominają boksery dlatego "reklamujemy" je jako boksery. Dobrze by było żeby znalazły dom przed zimą a najlepiej 2 różne domy bo Czarek jest psem dominującym i to on rządzi swoją mamą,nie robi jej krzywdy ale pokazuje jej,że on jest ważniejszy. Czarek jest psem bardzo kontaktowym,bardzo cieszy go obecność człowieka. Mama jest raczej nieśmiała ale da się ją pogłaskać itd. [/LEFT] Quote
malagos Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Jejku, jejku, ale sliczne! Szukamy domku, bo zima w budzie to nie dla bokserów :shake: Quote
fizia Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Dodałam je jeszcze na eOferty.com.pl Quote
ewajanka Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Aż mi włosy dęba stają jak pomyślę o zimie. Czy wiadomo coś o ich przeszłości? Quote
truskawa144 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [LEFT]Coś mi tam kierownik mówiła ale szczerze mówiąc nie pamiętam:oops: Zapytam jak będę w schronisku. [/LEFT] Quote
ewajanka Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 No to hop na pierwszą, może ktoś potrzebuje bokserka! Quote
truskawa144 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [LEFT]Czarek z mamą błąkały się po lesie,zauważyli je grzybiarze i okoliczni mieszkańcy,zgłosili sprawę do schroniska ale nie chcieli psów tam zostawiać żeby same czekały na samochód schroniska wiec odrazu je przywieźli do nas. Najprawdopodobniej ktoś je wyrzucił w lesie. [/LEFT] Quote
ewajanka Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 A może komuś uciekły i się zgubiły.......ehh naiwna jestem. Komu, bokserka komu do wyboru do koloru. Quote
fizia Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Oj obawiam się, że to nie zguby... Quote
Aarionne Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ten Czarek to wygląda raczej jak buldog amerykański... Albo jakaś krzyżówka z dogiem argentyńskim... Jest cudny! A jak ktoś chce czynniej pomóc bokserom to zapraszam na bazarek! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=90721 Quote
malagos Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Czy boksereczka ma ciety ogon? w jakim stopniu przypomina boksera? to znaczy fenotypowo :cool1: Quote
Aarionne Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 A jak się Czarus zachowuje? Jaki ma charakter? A jego mamusia? Ułatwijmy ludziom podjęcie decyzji - ktos cos wie o tych Pysiach? Quote
truskawa144 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [LEFT]Czarek ogon ma ,matka z tego co pamiętam też. Nie jestem w stanie stwierdzić czy i w jakim stopniu są to boksery,dla mnie wyglądają jak boksery wiec tak są "reklamowane". Nie znam się na psach rasowych bo nigdy takiego nie posiadałam i posiadać nie będę, a w schronisku 90% psów to bardzo kundelkowate kundelki. Pies rasowy = rodowodowy. One rasowe nie są a że przypominają boksery (szczególnie mama) to tak są opisywane. Jak już pisałam Czarek ma charakter dominujacy,on rządzi właściwie swoją mamą,ona jest spokojniejsza. Oba są aktywne,szczekliwe,lubią się bawić (szczególnie Czarek). Grzecznie jechały samochodem więc myślę,że to dla nich nie nowości. Wyglądają i zachowują się jak psy domowe. [/LEFT] Quote
Recommended Posts