Jump to content
Dogomania

Bezdomnosc, starosc, padaczka... MAK W DOMKU!!! prosimy o przeniesienie

Recommended Posts

Posted

Kielce

Kopiuje z miau:

"Bezdomny kocurek...nic w tym nadzwyczajnego. Na osiedlach jest całe mnóstwo bezdomnych kotów.
Nie było tak tragicznie... kocurek mieszkał w śmietniku miał tam domek z kartomu zawsze dostawał michę... Do wczoraj wydawało mi się, ze nie jet tak źle...niestety.
Wieczorem wyszłam wyrzucic śmieci...kiniu nie przybiegł na kolację. Zaczekałam chwilkę, rozejrzałam się wokół... zauważyłam go niedaleko smietnika na trawniku. Nawet się ucieszyłam kiedy zobaczyłam jak tarza się w trawie...zakiciałam do niego i nic...ciągle się tarzał...zakiciałam znów...nic. Podeszłam do niego i dopireo zobaczyłam, że om dostał ataku... Biegiem do lekarza...zanim dobiegłam padaczka już ustępowała. Kitek dostał jakiś zastrzyk i wrócił pod śmietnik... On musi dostawać leki i być pod stała opieką...
Zupełnie nie mamy go gdzie umieściĆ...ON BARDZO POTRZEBUJE DOMKU !!!

Jest starszym kocurkiem, miziastym, oswojonym- widać, ze z domu ktoś go wywalił. Lubi się przytulac...czarny z małą białą plamką...

Domek to dla niego jedyna szansa.
Ja nie pójdę go uśpic chociaż tak zasugerował lekarz ponieważ bezdomny kot z padaczką nie ma większych szans...

Nie mówię już o wolno biegających psach...

CZY MA KTOŚ MOŻLIWOŚĆ, WARUNKI ZEBY MU POMÓC ???

(...)

Kocurek wczoraj był taki jakiś dziwny... Wydaje mi się, że był albo po ataku albo przed.
Siedział sobie na trawniku, w ogóle nie reagował na wołanie...tak jakby oguchł. Ani jeść ani pić tylko tak siedział. Czekałam dość długo bałam się go samego zostawic.... Posiedział tak bez ruchu jeszcze troche a potem zaczął odwracać się do tyłu (nie wiem jak to opisać) i tak jakby warczał na swój ogon...
W ogóle nie reagował na otoczenie. Tak jakby zamknął się gdzieś w swoim świecie...
Tak strasznie mi żal tego staruszka... nigdy wcześniej nie zauważyłam u niego takich zachowań. Możliwe, że zachorował na podaczkę tak szybko ?"
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66508&postdays=0&postorder=asc&start=0

Kochani pomozcie!!!
on nie ma tam szans na przezycie! Jesli nie zabije go padaczka to cos go po prostu napadnie w czasie ataku!

Pilnie poszukiwany jest dom tymczasowy, ktory przyjmie kocurka i bedzie w stanie zapewnic mu leczenie i odpowiednia opieke. Wszelkie zabiegi weterynaryjne sfinansuje ja czyli dt musi sie liczyc jedynie z kosztami wyzywienia a i w tym postaram sie pomoc.
Kocio jest miziasty i z cala pewnosci byl domowy. Ma okolo 10-12 lat.:placz:

Posted

Dziś rano kiedy biegłam na Parade Zwierząt, konio znów się pokazał. Siedział pod balkonem...pyzior lekko uchylony, biedak strasznie sie slinił.
Dziś na paradzie rozmawiałam z wetką, doradziła tak na już aby podać mu magnaz i wit B6. Rzeczywiście jest podejrzenie, ze skoro ataki nastąpiły tak nagle może to być spowodowane jakimś urazem...jutro wieczorem wybieramy się z min do weta...zobaczymy co powiedzą. Mam nadzieję, ze zostanie w szpitaliku.

Posted

masienko, napisz może inny tytuł (ten jest ciekawy ale chodzi o czas, to bardzo pilne), np. bezdomny starszy kot z padaczką-bezradny-zagrożony-Pilnie DOM TYMCZASOWY
(nie wiem czy to się zmieści)

Posted

fiona napisała na miau, ze spróbuje dzisiaj wziąć kota do transporterka
i do mieszkania a jutro gem zawiezie ją z kotem do weta

dom tymczasowy pilnie potrzebny !!!

• 3 weeks later...
Posted

w gore kochanie, pokaz sie wszystkim... moze ktos sie zlituje nad staruszkiem?
ataki nie pojawily sie odkad Mak trafil do domu tymczasowego. Jest niesamowitym miziakiem i przytulakiem.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Początkowo tez były podejrzenia, ze mogą być wynikiem np niedożywienia lub infekcji.
Nie znam sie na padaczkach...
Ale teraz maluch odżywiony, zadbany... i atak był tylko jeden bardzo krótki

Posted

ja mialam sunke z padaczka, troche jestem na to za wrazliwa, ale zyla u mnie tak dlugo jak sie dalo. byla kochana. makus tez jest super, widzialam go juz na watku kotkow kieleckich, gdzie ten domek...???

• 2 weeks later...