Mysia_ Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Dołi jako 8 m-czny szczeniak została przywiazana na sznurku do schroniskowego płotu. Na poczatku był troche nieśmiała i wystraszona, ale potem pokazała nam swoje prawdziwe ja.... Szalona, radosna, na spacerach biegał non-stop, bez przerwy, chyba nigdy nie czuła zmęczenia. Dorastała i zaczeła rozumieć zasady rządzące schroniskiem, czyli, żeby przetwać trzeba być silnym. Doszło do tego, że żaden pies jej nie "podskoczył", a w boksach do których trafiała wszyscy czuli przed nią respekt. Pomimo, że była młodą suczką nikt jej nie chciał, pokazywałam ją ludzią, polecałam, niestety nie skutecznie, każdy odchodził :-( W schronisku spędziła prawie 3 lata i nigdy nikt nie zwrócił na nia uwagi, czy jakieś fatum nad nią krążło? Ja zawsze ją podziwiałam, pomimo tego, ze od dzieciństwa tkwiła w schronisku to wciąż żyła pełnią życia, była tak wesoła, a jaka szczęsliwa na spacerach :loveu: Aż 26 września, tak nagle, niespodziewanie.... Leżała w swoim boksie bez ruchu. Zawsze na mój widok skakała radośnie, tak się cieszyła, a teraz nawe nie podniosła głowy, tylko kilka razy machła ogonkiem :placz: Nie potrafiła wstać, położyłam ją na kocyk i zanieśliśmy do auta, pojechała na lecznicę, było już za późno , poprostu umierała.... Nie wiemy co się stało, nie miała żadnych obrażeń zewnętrznych. Objawy były podobno do parwo, ale ona była szczepiona rok w rok :shake: Silna i pełna energii, taką własnie zapamietam Dołi... :placz: Quote
basia bonnie Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 ojej.. :placz: to okropne... :( boże, tak mi przykro :placz: aż słów brakuje... Dołi, biegaj szczęśliwie za TM z innymi pieskami... :( Quote
Iri Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Piekna jestes! badz szczesliwa za TM, cos teraz mozna jeszcze napisac, straszny zal wypelnia serce, brak slow ... Bylas kochana i zawsze bedziesz! <***>Spij spokojnie, dziewczynko... Quote
agusiazet Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Taka śliczna sunieczka. Bądź szczęśliwa tam!!! [*] Quote
sota36 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Takie schroniskowe bidy, kiedy odchodza w samotnosci strasznie mnie przygnebiaja. Ty zrobilas tyle, ile potrafilas dla Niej!! Dziekuje! Quote
Bokserkowy Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Trzymajcie sie, jeden cien w dolinie migieł........... Quote
Mysia_ Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 pamiętam Dołisiu i nigdy nie zapomnę..... :-(:-(:-( Quote
szajbus Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Odeszła niezapomniana. Był jednak na tym świecie ktoś, kto ją kochał. TO TY! Odwzajemniała to uczucie, dlatego witała cię tak radośnie. Teraz radośnie biega z naszymi pieskami po tych bezkresnych, tęczowych łąkach. Dołi, niech to światełko pamięci plonie ci zawsze Quote
Mysia_ Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 [SIZE="4"]i nigdy nie zapomnę :-(:-(:-( to już 2 lata..... Quote
Recommended Posts