Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gmail7']Witam:)
Jestem tu nowa i z góry mam do was prosbę.
Wymyslcie mi nazwę dla hodowli SIBRIAN HUSKy..
Potrzebuje conajmniej 4nazwy bez zadnych polskich znaków (ż,ł)
Mam już swoje 3 ale troche tego brakuje;)

z góry dzieki za pomoc;))):lol:;)[/quote]
Tak na szybko przyszło mi do głowy:
Duchy Północy
Włóczęgi Północy
Snowflake (Snowflakes)
Whiter Shade Of Snow

Jak pomyślę, to może wymyślę coś ciekawszego.

Guest Karmel
Posted

[size=3]afirmacja[/size]
[size=3]argentium[/size]
[size=3]nausicaa[/size]
[size=3]silver velley[/size]
[size=3]z doliny srebra[/size]

• 2 weeks later...
Posted

Byłam ostatnio sprawdzać w zk, ale jeszcze nie ma... i na stronce fci.be też nie pojawilo sie nic z moich propozycji.... ale wg pani z oddziału jeszcze mam ze 2 miesiace czekania wiec poczekam... a gdyby nic z tego nie wyszlo to zdam sie na proporycje z dogo :lol: bo sama juz nic nie wymysle:lol:

Posted

Ja poprosze 4przydomki bez polskich znakow na hodowle schipperke.Moje pomysly:
"In sorte diabolo"
"Fast and Furious"
"Black Devils"
(tylko prosze o niewykorzystywanie moich pomyslow do swoich celow ;))

ale moze ktos jest bardziej kreatywny?Co myslicie o tych przydomkach?

Guest Karmel
Posted

[quote name='McDzik']Byłam ostatnio sprawdzać w zk, ale jeszcze nie ma... i na stronce fci.be też nie pojawilo sie nic z moich propozycji.... ale wg pani z oddziału jeszcze mam ze 2 miesiace czekania wiec poczekam... a gdyby nic z tego nie wyszlo to zdam sie na proporycje z dogo :lol: bo sama juz nic nie wymysle:lol:[/quote]

Ja na swoj przydomek czekalem 5 miesiecy... jakies trzy miesiace przed tym jak dostalem list z potwierdzeniem rejestracji widnial juz na stronie FCI

Posted

mam już przydomek:) moja hodowla będzie się nazywała "z yorkowego raju". teraz zleciłam stronę internetową, i niedługo będę się już mogła nią pochwalić:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='pa-ttti']mam już przydomek:) moja hodowla będzie się nazywała "z yorkowego raju". teraz zleciłam stronę internetową, i niedługo będę się już mogła nią pochwalić:)[/quote]
:multi::multi:Gratuluję i życzę sukcesów w hodowli a przydomek piękny:multi::multi:

Posted

czy ja również moge prosić o pomoc? od dłuższego czasu myslimy nad przydomkiem ale cięzko nam idzie, nie mozemy sie zdecydowac... nasz pierwszy piesek ma na imie Cheplin i to od jego imienia badz jakiejs cechy charakteru (jest bardzo grzeczny, taki inteligent i delikates, wrażliwy i ostrożny :p )chcielibysmy miec przydomek jednoczłonowy, może byc polski ale nie musi. Może to też byc wariacja na temat jego imienia (przestawienie sylab itp nie musi nic znaczyć;)), szukalam tez w filmografii Charliego Chaplina jeden tytul bardzo pasowal (Sunnyside) ale niestety zajęty... będe baaaaaaaaaaardzo wdzieczna za wszelką pomoc!

Posted

[quote name='karolina lis']czy ja również moge prosić o pomoc? od dłuższego czasu myslimy nad przydomkiem ale cięzko nam idzie, nie mozemy sie zdecydowac... nasz pierwszy piesek ma na imie Cheplin i to od jego imienia badz jakiejs cechy charakteru (jest bardzo grzeczny, taki inteligent i delikates, wrażliwy i ostrożny :p )chcielibysmy miec przydomek jednoczłonowy, może byc polski ale nie musi. Może to też byc wariacja na temat jego imienia (przestawienie sylab itp nie musi nic znaczyć;)), szukalam tez w filmografii Charliego Chaplina jeden tytul bardzo pasowal (Sunnyside) ale niestety zajęty... będe baaaaaaaaaaardzo wdzieczna za wszelką pomoc![/quote]

Brzdące ;)
GoldRush; Vegabond -> to z filmów Chaplinowych

rarytasy, frykasy, coś z subtelnością, roztropniaki

Subtelin (Chelplin + subtelność) :D Charlietas (Charlie i rarytas:P)

Posted

[CENTER]JUPIIII !!!!! Na stronie fci.be pojawił się mój przydomek i to nr1 z listy !!!!

[B][SIZE="6"][COLOR="Magenta"]:loveu: LIVOLLY :loveu:[/CENTER][/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='grrrond']gratuluje :D
bardzo sympatyczna i prosta nazwa :D taka jakie lubie :loveu:[/QUOTE]

Dziękuję :loveu: tez takie lubie i wlasnie czegos takiego szukalam.

jakby ktos jeszcze chcial to sie czestowac z mojej listy tym co nie dostalo przyjete, nr 2 i 3 czyli:

Lilivon, Livello.

Posted

My byliśmy ostatnio rejestrować hodowlę, z takimi propozycjami:
1. Suncity
2. Sensitive
3. Furcy
4. Silence
Okazało się, niestety, że 1. i 3. propozycja są zajęte :-(. Będą więc wybierać spomiędzy dwóch pozostałych (nam bardziej zależy na Sensitive :razz:).
Wszystko okazać ma się za 2-3 miesiące :-). Trzymajcie kciuki :razz:!

Posted

Bardzo prosiłabym twórcze Panie o pomoc. Byłabym wdzięczna za nazwę przydomka o takich cechach:
- jednoczłonowa
- niepolskojęzyczna ( najlepiej jap., łac.)
- dla boksera
Pięknie dziękuję za propozycje ;)

Posted

[quote name='aneczka23']Bardzo prosiłabym twórcze Panie o pomoc. Byłabym wdzięczna za nazwę przydomka o takich cechach:
- jednoczłonowa
- dla boksera
Pięknie dziękuję za propozycje ;)[/quote]
A może jednak coś dokładniej?
Jakaś cecha charakteru? Wyglądu? No jakaś podpowiedź co by Ci bardziej odpowiadało... :roll:

Posted

[quote name='grrrond']Brzdące ;)
GoldRush; Vegabond -> to z filmów Chaplinowych

rarytasy, frykasy, coś z subtelnością, roztropniaki

Subtelin (Chelplin + subtelność) :D Charlietas (Charlie i rarytas:P)[/quote]
dziękuje! napewno coś wybiore z tych propozycji ;) a moze coś jeszcze? :roll:

Posted

[quote name='aneczka23']Bardzo prosiłabym twórcze Panie o pomoc. Byłabym wdzięczna za nazwę przydomka o takich cechach:
- jednoczłonowa
- dla boksera
Pięknie dziękuję za propozycje ;)[/QUOTE]

może coś ala to:
jasutisu -- sprawiedliwośc
jemusutoun -- klejnot, kamień szlachetny
jicchoku -- uczciwy, szczery
jihatsu -- spontaniczny
bikutaa - zwycięski
binsoku - szybkość
bougu - opiekun, obrońca
chakkari - bystry
eichi -- mądrość
eikan -- wrażliwość
eimei -- sława, reputacja
eisai -- niezwykły talent
kireina -- piękny
faitaa -- wojownik

nie wiem co się jeszcze może kojarzyć z bokserem... :eviltong:

Posted

[quote name='karolina lis']dziękuje! napewno coś wybiore z tych propozycji ;) a moze coś jeszcze? :roll:[/quote]

jak mnie wena najdzie to może jeszcze coś pomyślę :D ciesze się, że cokolwiek pasuje :D narazie jestem wyprana psychicznie po pracy :p

Posted

- jednoczłonowa
- dla boksera
Pięknie dziękuję za propozycje ;)[/quote]

a może coś niemieckojęzycznego? bo japoński to od razu widze jakiegoś czina, akity itp :) pierwsza rzecz jaka kojarzy mi sie z Boxerem to Rocky Balboa, ale hodowla Balboa na pewno gdzies już istnieje :cool3:

Posted

W sumie bokser niemiecki, ale jakoś ten język do mnie nie przemawia :p
Jeśli chodzi o cechę, to fajnie, żeby brzmiała dumnie (np. Nostrum Bokser Kennel). Język bez znaczenia (byle nie polski), ale nazwa szlachetnie i potężnie brzmiąca. Dla przykładu ja to widzę tak "Supervisor DZIKIE SADŁO" :cool3:, żeby imię było polskie potem i zabawne.

Posted

[quote name='aneczka23']
Jeśli chodzi o cechę, to fajnie, żeby brzmiała dumnie (np. Nostrum Bokser Kennel).[/quote]
to na 100% nie przejdzie, jedna hodowla Nostrum już w Polsce jest :evil_lol:

Posted

Wydaje mi się, że niemiecki może jednak zaproponować coś ciekawego ;)

Może akurat niekoniecznie dumny :evil_lol:
stolz - dumny

Ale może coś innego:
anerkannt - uznany
charmant - ujmujący, szarmancki
Charme - urok, powab
Degen - szpada
erstklassig - pierwszorzędny
Edelmut - szlachetność
Edelstein - szlachetny kamień
Sonnenschein - blask słońca
Trumpf - atut
Weltwunder - cud świata
wertvoll - wartościowy, cenny
wunderbar - cudowny, niezwykły

Miało być po japońsku:
arigatai - błogosławiony, wdzięczny
erai - wielki, znakomity
hokori-takai - dumny
meisei - sława
shiawase - szczęście
subarashii - wspaniały, znakomity

I po łacinie:
bellitudoo - elegancja, piękno
caelestis - niebiański
fulgor - błyskawica, sława, chwała
gravis - ważny, dostojny
latrator - szczekający
potestas - siła, moc, władza
robur - siła, moc
superbia - hardość, duma

Posted

[quote name='boksiedwa']to na 100% nie przejdzie, jedna hodowla Nostrum już w Polsce jest :evil_lol:[/quote]

No właśnie wiem i bardzo mi się podoba (nawiasem P. Bogucka nas nawet sędziowała).

Najbardziej Weltwunder mi się spodobał :loveu: na fci jest już Weltwunderargentina:cool1: