Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Coś dziewczyna nie ma powodzenia...:-(:-(:-(:-(

A czy nadal ma ten łańcuch (kawałek) na szyi?? Czy ktoś jej już to ściągnął?????????????

1. Był bardzo zaciśnięty (jak widzę na pierwszych zdjęciach)- ZA BARDZO!
2. Teraz są mrozy i taki metal na szyi to KIEPSKI POMYSŁ!

A skoro jeżdzicie tam co tydzień to może nowe fotki mógłby ktoś pstryknąć Bettince?? Lepiej już wygląda- przynajmniej fizycznie??

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Sunia już dawno ma zdjęty łańcuszek, w którym była przywieziona...

Beti tak chciałaby dostać więcej kiełbaski i to w swoim domku...

pod koniec października była odpowiedź więc chyba nie ma.

Posted

Ja się za to nie wezmę, bo zwyczajnie nie umiem. Jedynie do GW Wroclawskiej mogę zanieść dziewuchę.

Ale jak się ktoś znajdzie chętny to będzie trzeba transport kombinować!:evil_lol:

A i nr tel. kontaktowego by się przydał...

Posted

Zgadzam się jak najbardziej z sugestią Matusza ale...Wątek został założony 28.09.07, 1 post mówi, że sunia trafiła do schroniska parę tygodni wstecz od, jak rozumiem, daty stworzenia jej wątku. Prześledziłam całość i nie znajduję tu żadnych informacji, na bazie których można by spróbować stworzyć rozsądne ogłoszenie. Co mam na myśli, już tłumaczę. Póki co jest już styczeń 2008 (!!!) i poza 1 postem, który zawierał wstępne info o suni nie ma tu żadnych dodatkowych informacji, które miałyby ułatwić komukolwiek decyzję o adopcji. Przecież czymś trzeba przykuć uwagę czytających. Owszem, jestem pewna, że informacja z 1 postu chwyci niejednego za serce i zaraz ten ktoś będzie miał masę pytań, czemu bym się nie dziwiła. Czy naprawdę przez ten szmat czasu od pojawienia się suni w schronie nie zostały poczynione jakiekolwiek obserwacje??? Jej zachowanie !!! Czy nadal jest tak nieufna (jeśli nie, jakie poczyniła postępy) !? Czy zauważono, jaki jest jej stosunek do innych psów !? Co z jej zdrówkiem !? Przecież to, o czym teraz piszę to swego rodzaju informacyjne oczywistości!

Posted

tak jest nieufna...
siedzi w oddzielnym boksie...sama, bez innych psów, więc nie wiem, jak na nie reaguje... na ludzi reaguje tak:
jak się do niej podchodzi- szczeka, wydaje się agresywna,
ale lubi jeść kiełbaskę
i czeka aż się jej coś da...

Posted

Wychodził ktoś z nią kiedykolwiek na spacer? Próbowaliście do niej w jakiś sposób dotrzeć/ podejść? Kończy się na kiełbasce, czy da się pogłaskać, dotknąć?

Posted

Czy nie udałoby się znaleźć wolonatriusza, który wychodziłby z sunią na spacer? Opis jej zachowania wskazuje na strach. Powinno się pomóc jej go pokonać, wtedy łatwiej będzie jej znaleźć dom.

Posted

[quote name='Eruane']Czy nie udałoby się znaleźć wolonatriusza, który wychodziłby z sunią na spacer? Opis jej zachowania wskazuje na strach. Powinno się pomóc jej go pokonać, wtedy łatwiej będzie jej znaleźć dom.[/quote]
Co zostało zrobione w tym kierunku dotąd?

Posted

[quote name='lidka_park']dopiero w sobote bedziemy w schronisku, wtedy postaramy sie cos wykombinować[/quote]
Lidko, jeśli tylko zdołacie to koooooniecznie !!! Tylko wniesienie czegoś do wątku, Waszych spostrzeżeń, a te dadzą podstawę do stworzenia ogłoszeń, da temu psu szansę na znalezienie domku !!! Muszą się znaleźć jakieś punkty zaczepienia !!!

Posted

byłam dzis u naszej dziewczynki...
jest w nowym boksie z jeszcze jedna sunia... poki co sie dogaduja
gdy podeszłam do niej do klatki bardzo sie cieszyła, merdała ogonkiem :)
fotke wstawie pozniej

Posted

Fotek jeszcze mi nie przesłali dlatego musicie uzbroić sie w cierpliwość...
na spacerku nie była, gdyż nie było za bardzo czasu... mamy tylko sobote na spacery i jesteśmy zalezni od liczby wolontariuszy
w kazdym badz razie teraz jest na nowej wiacie, gdzie bedziemy mieli na nia oko ;)

Posted

no cóż... w schronisku tak jak wspominałam jesteśmy tylko w soboty, wiec dopiero jutro zajrzę do suni...
a co zaobserwowałam... w sumie to co pisałam wcześniej, że nie jest tak agresywna jak było powiedziane. Jednak inaczej może sie zachowywać w boksie, a inaczej na zewnątrz.
Na fotki cały czas czekam, jak tylko dostane to obiecuję że wstawię.