megann Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Dzień dobry, czy zna ktoś dobrego weterynarza w Łodzi, który zdiagnozuje (ewentualną) dysplazję? Moja ruda (1 rok) od jakiegoś czasu zaczęła trochę inaczej biegać, w galopie odbija się czsami jak zając i jakiś taki krótki ten galop był w porównaniu z psem, z którym właśnie szalała. Zaniepokoiło mnie to bardzo i chciałabym się poradzić doświadczonego weta. Czy może mi ktoś pomóc? Pozdrawiam. Gośka Quote
Ula_czarnuszka Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Przejrzałam listę lekarzy mających uprawnienia do wpisu HD do rodowodu, bo Ci na pewno potrafią właściwie zinterpretować zdjęcie bioder... Niestety żaden nie jest z Łodzi.:shake: Tu jest wykaz z namiarami Quote
megann Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Może ktoś coś jednak wie? Nikt z dogomaniaków nie leczy swojego psiaka w Łodzi?!! Jutro idziemy do lecznica Sowa, dr. Sopociński, no i zobaczymy. Pozdrawiam G. Quote
Nor(a) Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 megann napisał(a):Może ktoś coś jednak wie? Nikt z dogomaniaków nie leczy swojego psiaka w Łodzi?!! Jutro idziemy do lecznica Sowa, dr. Sopociński, no i zobaczymy. Pozdrawiam G. Radzę jednak skonsultować z kimś innym (niestety mamy b. przykre doświadczenia z tą lecznicą jeśli chodzi o dysplatyczna irlandkę) Quote
megann Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 Kurcze, no a ja właśnie byłam w Sowie, u takiej młodej lekarki (dr Latała) i moje pierwsze wrażenie było dobre. Zaniepokoił mnie Twój mail ogólnie, bo za dwa tygodnie chciałabym iść z Rudą właśnie tam na zabieg usuwania grudek z trzeciej powieki (zabieg w narkozie), jednocześnie chciałabym zrobić rentgen bioder. Lekarka zbadała ją (wyciągnęła nogi itd.), ale nic wiecej nie powiedziała. Mógłbyś napisać, dlaczego odradzałbyś Sowę? Teraz to mi już ręce opadły i boję się o tę operację! Pozdrawiam Gośka Quote
Nor(a) Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 megann napisał(a):Kurcze, no a ja właśnie byłam w Sowie, u takiej młodej lekarki (dr Latała) i moje pierwsze wrażenie było dobre. Zaniepokoił mnie Twój mail ogólnie, bo za dwa tygodnie chciałabym iść z Rudą właśnie tam na zabieg usuwania grudek z trzeciej powieki (zabieg w narkozie), jednocześnie chciałabym zrobić rentgen bioder. Lekarka zbadała ją (wyciągnęła nogi itd.), ale nic wiecej nie powiedziała. Mógłbyś napisać, dlaczego odradzałbyś Sowę? Teraz to mi już ręce opadły i boję się o tę operację! Pozdrawiam Gośka ..a konieczna ta operacja (chodzi o powieki). My u swojego psa zrezygnowaliśmy z tego zabiegu (proponowanego również w Sowie), jak sie okazało nie był potrzebny. Jeśli chodzi o stawy to zasięgnij opinii u dr. Sieradzkiego (Janosika 143), ale tylko u niego. Ja nie miałam z nim akurat do czynienia, ale słyszałam dobre opinie o nim jako o spec. w dziedzinie ortopedii. Reszta na PW. Quote
megann Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi. Mam już taką głowę od myślenia, ale chyba uda mi się zabrać Rudą do Warszawy. Wtedy będę pewna, że zrobiłam wszystko, co możliwe. W Warszawie jest też ponoć bardzo dobry okulista. Z zapaleniem walczymy już parę miesięcy i ciągle wraca. Zostaje chyba kierunek W/wa:). Gośka Quote
vvv Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Polecam dr. Balceraka z kliniki "AS" w Łodzi na ul.Składowej. Quote
Ayia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ja takze polecam Sieradzkiego.. ale tylko do sieradzkiego idz z psem jesli chodzi o dysplazje :roll: podobno dobry lekarz jest z Zgierzu: LECZNICA DLA ZWIERZĄT LEK. WET. JACKA SZULCA Zgierz, ul. T. Kościuszki 22 tel: (042) 716 24 47, 715 28 98 Quote
rene Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 polecam dr Paweł Sieradzki ul. Janosika 143a, czynne 10-18, radzę najpierw skontaktować się telefonicznie, podaje nr 042-679-24-24 i kom:507 015 330 p Pawel bardzo pomógł mojemu psu Quote
Recommended Posts