Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I co z Ruda?

Ma domek?
Czy szukać dalej?

Wysłałam maila i czekam na odpowiedź ale pisze tez tu bo nie wiem gdzie się prędzej dowiem o stan aktualny Rudej...

I proszę umotywować dlaczego nie do bloku?
Niszczy mieszkanie czy jak?
Bo wg. mnie o ile nie niszczy to liczy się tylko duzą ilość spacerow a czy pies bedzie mieszkal w bloku czy w domu z ogrodem (czesto biedne pieski co to inni je uwazaja za szczesliwe, bo mieszkają w domu z ogrodem wcale szczesliwe nie sa, bo poza ten ogród nigdy w zyciu nie wyszly (zwyczajne więzienie, zero nowych bodźców) i nawet wet na szczepienie przyjedzie, żeby psa przypadkiem nie trzeba było przy okazji na spacer zabrać.

Posted

Jutro będę w schronisku więc o wszystkim poinformuję jutro na tym wątku.

Ruda do mieszkania..? Moim zdaniem się nie nadaje, Ruda potrzebuje ogrom przestrzeni do biegania, dowodem tego jest, jej zadowolenie, na wybiegu w schronisku. Biega non-stop.

Sądzę, że mieszkanie to ostatecznosc.

Posted

[quote name='Lorien:)']Jutro będę w schronisku więc o wszystkim poinformuję jutro na tym wątku.

Ruda do mieszkania..? Moim zdaniem się nie nadaje, Ruda potrzebuje ogrom przestrzeni do biegania, dowodem tego jest, jej zadowolenie, na wybiegu w schronisku. Biega non-stop.

Bieganie na wybiegu w schronisku to raczej objaw stresu z powodu zamkniecia. Spokojny, wyspacerowany i zrelaksowany pies nie biega tak. Tak biegają psy uwiezione. Popatrz sobie na film z laboratoriow IMAS (producent m.in. Eukanuby) to samo robia zamkniete w klatkach na amen psy laboratoryjne i listy na futro hodowane w USA tez (oba filmy straszne).
Wiec moim zdaniem to bieganie świadczy akurat o potrzebie ruchu - i lepiej ja zaspokoją 3 spacery dziennie (przynajmniej jeden dluugi) z opiekunem niż bieganie bez celu na wybiegu - nerwowe bardziej niestety :-(

I ile tak na oko ma Ruda w klebie, czy na oko jest wielkosci owczarka niemieckiego, wieksza czy mniejsza?

Uważam, że o ile nie niszczy i umie zostawać sama w domu to nie ma sensu ograniczać jej możliwości adopcyjnych jeśliby miała zapewnioną odpowiednią dawkę ruchu.

Posted

Lorien:) napisał(a):
UWAGA! UWAGA!

Dzisiaj sie dowiedzialam w schronisku, ze Rudziak nasz kochany znalazl tydzien temu nowy domek!:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:

Super :multi: Koniecznie napisz cos wiecej. Czy zostala w miescie czy ktos ja z daleka moze adoptowal. No i wywal z tytulu "Pomoz" (bo pewnie zostalo ze starego tytulu) :-)

No i jeszcze jedna moja osobista prosba. Jak zobaczysz tam jakas akite albo mixa akity w schronie to KONIECZNIE zamelduj do nas OK? To znaczy do Edyty (Kacedy) albo do mnie

Posted

Lorien:) napisał(a):
UWAGA! UWAGA!

Dzisiaj sie dowiedzialam w schronisku, ze Rudziak nasz kochany znalazl tydzien temu nowy domek!:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:

Ogromnie się cieszę!- tym bardziej, że to taka na "pół osobista moja sunia". Z wielką radością zdejmę ją z allegro i z innych ogłoszeń.
Dziewczyny, napiszcie chociaż kilka słów do jakiego domku trafiła, a może jakieś foty z nowymi właścicelami. Strona "Akit w Potrzebie", którą prowadzimy razem z Izis ma też dział "Znalazły dom". Umieszczamy w nim psy, które były u nas na stronie, a udało im się znaleźć dom. Ruda też tam trafi (zapewne już dzisiaj) i fajnie byłoby móc napisać coś więcej o nowym domku.
Bądź Szczęśliwa Beauty :)

Posted

Niestety, danych osobowych nie udziela wolontariuszom, schronisko.

Rozmawiałam z pracowniczką, która przeprowadzała adopcję Rudej, i mówiła, że poszła do bardzo sympatycznej rodzinki.:lol::cool3:

Jedynie możemy liczyć, że nie długo, na stronie schroniska, nowi właściciele Rudej, przyślą jej zdjęcie i opis. (Ale nic nie wiadomo..)

Posted

Absolutnie nie chodziło mi o dane osobowe. Chciałam się ew. dowiedzieć gdzie suńka trafiła (czy domek z ogródkiem, czy blok) i jak się tam zaaklimatyzowała. A gdyby foty i jakieś wieści od nowych Państwa Rudej były możliwe to już byłaby pełnia szczęscia :)
Ciekawa jestem również skąd Państwo dowiedzieli się o Rudej. Czy tak po prostu przyszli do schroniska i ją wybrali, czy z jakiegoś ogłoszenia.

• 5 months later...
Posted

Zdjęcie naszej Rudej z nowego domku!:lol:
kopiuję ze strony schroniska :
" Cześć tu Ruda,nie zmieniłam imienia, pozdrawiam całe schronisko. Od listopada mieszkam na wsi, z czego jestem bardzo zadowolona. Uwielbiam biegać po polach, źle reaguję na ptactwo i odkurzacz. Pozdrawiam z rodziną adopcyjną."