Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nashka, gdyby taka apatia trwała jeszcze dzień, dwa, ruszaj do weta. To jest pies z schroniska i trzeba wszystko sprawdzić. Możliwe, że ma swoje "przemyślenia". Ale tylko możliwe.
A jak ze szczepieniami?
Że nie je, nie przejmuj się, psy czasem same robia sobie głodówkę w celu "oczyszczenia", najwazniejsze żeby pił wodę, bo jak tego nie robi, to nie ma na co czekać.
Sierścią się nie przejmuj, tak ma być, to jest naturalne. Po pierwsze to szczeniak więc zmienia sierść na dorosłą, po drugie zbliża się zima, wymienia na zimową (trochę późno, no ale). Szczotkuj go jak najcześciej.

Żeby zamieścieć zdjęcia na dogo, najpierw umieść je na jakimś serwerze np. fotosik.pl ,a później użyj znaczników (w środku link do zdjęcia).
Powodzenia i czekam z niecierpliwością na dobre wieści o Iwanie i jego zdjęcia.

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis Ivan spał na podłodze. Zrobiłam mu juz nie tylko dywanik, ale na tym ma śpiwór rozłożony,żeby miał prawie jak na łóżku tylko ze niżej:)Uważam,że to dobre wyjscie, bo po tej nocy(a udało mu sie ja spędzić na swoim łóżeczku)jest odmiana. jak mieliśmy iśc na spacer to sie cieszył, witał mnie jak wstałam i merdał ogonem. Parskał i te wszystkie inne miłe odgłosy..Łózko, być moze dla niego bardzo miłe i bezpieczne jakos go tak unieruchamia, a spanie na dywaniku raczej popycha w strone jakiegokolwiek działania.Jak jest na podłodze to szarpie sie ze mna o skarpetkę i jest bardziej "interaktywny" Dzis go nikt nie znosił po schodach, siłą, bo musze sie przyznac ściągnęłam go na dól. On zapewne potrzebuje duuużo biegac, z tym tez nie wiem co jescze wymysleć.Do miski zagląda jak przechodzi przed przedpokój i coś tam sobie z niej człapnie..myśle czy miski mu nie postawic w pokoju,ale to chyba bez sensu,bo tak to go skłaniam przynajmniej do maszerowania po całym mieszkaniu..chyba nie moze miec wszystkiego pod nosem??Jutro idziemy na sczepienie na nosówkę i odrobaczyc go.
No i droga Aniu jeżeli to czytasz, czy moge wysłac Tobie pieniążki za szczepienie, obroże i smycz na poczatku listopada??Nie wiem w sumie komu wisze te 20 zł..Pozdrawiam :)

Posted

Dałam fotki na fotosik, daje wstaw zdjęcie, daje adres...i nic. jest ikonka i tyle. A potem tego nie ma,ach...a Ivanek chce juz pokazac swoją Łaciatą mordkę:)

Posted

Nashka, trzeba kliknąć prawym na zdjęcie i właściwoći, skopiować link do zdjęcia i wstawić pomiędzy znaczniki (nie wiem czemu nie mogę napisać jakie, ale jeszcze raz spróbuję - oczywiście wszystko bez spacji) [ img ]tutaj wstawiasz link do zdjęcia [/img ]

Posted

jutro wyśle umowę, to odeślesz mi z akcesoriami i kasą,tylko potrzdenuje jeszcze kod pocztowy;

przeraziłam się tą apatią, ale może to reakcja na szczepienie p/wściekliźnie, pomiędzy szczepieniami powinno się zachowac odstęp ok.2 tyg,więc z nosówką raczej trzeba poczekać,
czekam na zdjęcia łaciatego pyszczydła;)

ja zdjęcia wrzucam tak:
-najpierw kopiuje na puplit
-wchodzę na www.imageshack.us
-z przeglądaj wybieram zdjęcie
-wyznacz rozmiar 640x480, w białym kwadracie wtedy musi być czarny krzyżyk, który zrobisz kliknięciem
-potem "host it"
-ładuje się strona z której kopiujesz ostatni link "direct coś tam"
-w poście :

Posted

Ot co, Iwan pies kanapowy:cool3:
Piękny jest i domyślam się, że ze swoją Pancią?
Już na poprzednich zdjęciach zauważyłam, że jego lewe oko w kąciku jest czerwone. Czy coś jest nie tak, czy taka jego uroda? Nie widać jakie jest drugie, bo ma czarna łatę.

Posted

Na nosówkę Ivana zaszczepię za tydzień. Oczko jest takze moim zdaniem czerwone, wiec tzreba z tym i paluszkiem zrobić porządek. Dzis Ivan był na dłuższym spacerku, z sarego byliśmy na Józefa. Ach, co to była za cięzka droga fragmentami...ale mysle,że trzeba co jakis czas robić mu dalsze spacery..Martwi mnie to, ze Ivanek chyba na serio nie potrafi sie bawić. Oprócz szarpania się ze skarpetką, nic go narazie nie interesuje. Trzeba sprawic zapewne jakies miłe zabawki dla łaciatego:) Ma ktoś jakis pomysł jak zachecac go do zabawy??? Nie chce narazie nic na siłe,ale to nieco smutne że młody piesek,a nie biega za niczym...

Posted

Nie jest nauczony, skoro w poprzednim "domku" dostawał lanie, pewnie nie było wolno hasać.
Jeśli on się trzyma nogi na spacerach, to można spróbować coś rzucić przed siebie i samemu pobiec, wołając na niego, żeby się przyłączył. Jak się przyłaczy, pochwalić. Myślę, że szybko załapie o co chodzi i będzie chciał być pierwszy przy zabawce. Wtedy następny krok, nauczyć oddawać zabawkę, żeby było czym rzucać;).

"Czy Pańcia mnie ugryzie, czy kocha? Całuje!":loveu:

Posted

Osobiście polecam piłeczkę!;) Moja Bona (pies specjalnej troski) mimo, że starsza od Iwanka około roku to również nie wiedziała co to zabawa- nawet na "targanie się" szmatką nie była w stanie zareagować.

Ale kiedy znalazła sobie u mojej babci piłeczkę piszczącą (wielkości dwóch piłek tenisowych) to się z nią nie rozstawała ani na chwilkę!!!

POLECAM WIĘKSZĄ PIŁKĘ, Z MIĘKKIEGO MATERIAŁU NA POCZĄTEK (jak "zje" to kupisz z kauczuku;)) i NA RAZIE NIE PISZCZĄCĄ!
DZIAŁA CUDA!!!:lol:

Posted

a ja wiem...
korzystaj z tego, ze masz grzecznego psa :lol:
z doswiadczenia wiem ze najwieksze aniołki potrafia sie przeistoczyc w potwory bardzo szybko ;)
a na serio, to jak nie byl nauczony, to moze keidys mu sie spdoba - a moze nie, niektore psy, ktore przeszly koszmar w mlodosci, wydaja sie byc bardzo dojrzałe.

Posted

;) Ivanek jako że jest u nas przeszło tydzień zaczął psocić. W nocy pogryzł swój śpiwór na którym spi, znosi z kosza jakies rzeczy...skórke z pomarańczy, nawet rolke papieru przyniósł sobie i poszarpał na strzępy,o bucie jednym nie wspominam, a wszystko to oczywiście dokonane z niewinną miną. :) Dzis kupiłam mu kość denta rask czy coś. Wziął sobie ją pod biurko,rzucam mu ją i czasem ją sobie zabiera z powrotem. Spania włozku nie jestem w stanie go odzwyczaić. Śpi niby na swoim posłanku,ale...wystarczy np. że Damian wstanie złózka i Ivan widzi,ze jest "wolne" miejsce od razu hop!! I jak mówię..."tam idz" "tam jest twoje łóżeczko" to udaje ze nie wie o co chodzi. Zapiera sie nogami i nie da sie go ruszyć. Beznadzieja. Chyba pozostanie psem kanapowym:)