KamaG Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 tymczas i na wsi ale nie wiem czy płatny:oops: Quote
Majaa Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 BożenaG napisał(a):Kurcze tyle potrzeb!!! Nie ma pieniędzy ,nie ma ludzi do pomocy,nie ma domków tymczasowych i prawie żadnych adopcji i jak sprawy będą przybierały taki obrót, jak w tej chwili, to będzie jeszcze gorzej ..... Tymczas nie jest płatny na szczęście, ale warunki hmmmmm .... takie sobie .......... Quote
Majaa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Wiksa dzisiaj wysterylizowana ! Kilka dni będzie u Rajmunda, potem wraca do DT! Quote
saga_86 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 A może by tak z tej okazji zrobić jej kilka domowych świeżutkich zdjątek?:cool3: Quote
klusek04 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Więc podnoszę Wiksę , może ktoś ją wypatzry na pierwszej stronie. Quote
Majaa Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 saga_86 napisał(a):A może by tak z tej okazji zrobić jej kilka domowych świeżutkich zdjątek?:cool3: Trochę podobno zrobionych Aparat jest u Rajmunda, ale baterie padły w międzyczasie Ładuję baterie na jutro ! Quote
BożenaG Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Coś wiem:cool3:.Ale o tym pewnie napisze Maja lub Rajmund. Quote
Majaa Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Już piszę .... Wiksę mieliśmy dzisiaj odwieźć z powrotem do DT ale wcześniej pojechaliśmy ją zaszczepić i na wizytę posterylkową i wet powiedział nam, że dzisiaj ktoś Mu mowił, że będzie chciał małego psa do domu. Od słowa do słowa i mniej więcej wskazał nam, który to dom ... na mojej wsi :cool3: Ludzie faktycznie chcieli psa, ale myśleli o tym, żeby za jakiś czas wziąść psiaka. Ale kiedy powiedziałam Im, że przyjechaliśmy pokazać suńkę, bo nie bardzo chcemy ją wykąpaną, oswojoną, wywieźć z powrotem do tego kojca, w którym mieszkała (w tym wypadku mogłam sobie pozwolić na takie stwierdzenia) , to właściwie się nie zastanawiali, a wręcz próbowali przekonać (zdecydowaną zresztą od początku) córkę do adopcji Wiksy, argumentami typu: "temu psu trzeba pomóc, a nie kupować pekińczyka niewiadomo skąd". Oczywiście to, co napisałam może brzmieć, jak całkowicie nieodpowiedzialna adopcja z naszej strony, ale uwierzcie mi ... jadąc tam nie wiedzieliśmy, do kogo jedziemy, a potem okazało się, że w myśl starego porzekadła "góra z górą się nie zejdzie, ale człowiek z człowiekiem zawsze" ... W skrócie powiem tak: członkowie tej rodziny pomagali wielu psom (wiem z relacji Rajmunda z czasów, kiedy kazdy z nas działał na własną rękę), a i ze mną mieli styczność pośrednio, bo mieli "zasługi" w wielu ustaleniach w zakresie podrzuconego do mnie husky'ego (o ile, ktoś go pamięta jeszcze) Domek uważam za bardzo fajny i mam nadzieję, że żadne okoliczności nie spowodują, że stanie się inaczej i Wiksa będzie mogła tam być do końca swych dni! Quote
klusek04 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Majaa Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 A ja sie wybieram w odwiedziny do Wiksy w ten weekend .... Quote
Majaa Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 ... no i byłam ............ Oni Wiksę podmienili ! Napewno! :cool3: Bo to kompletnie nie ten sam pies ! Na smyczce juz chodzi! W domku czystość zachowuje ! Bardzo szybko uczy się wszystkiego ... Ma jeszcze trochę lęków - w sytuacjach domowych opowiadane było mi wiele o tym - nie sposób przelać tego na forum Dzisiaj się sama przekonałam jednak, że to jednak nie ten sam pies. Suczka mnie zawsze kojarzyła z wetem, wyjazdem w nieznane itp. ... bała się mnie, ale po paru minutach sama podeszła do mnie ... wystawiając mnie na próby ..... Po kolejnych paru chwilach .... zachowywala się tak, jakby dziękowała (nigdy do mnie wcześniej, ani też podobno do nowych opiekunów się tak nie zachowywała) zalizanie, wyrażanie potrzby akceptacji, mizianka itp . Łezka mi sie kręciła w oku Cieszę się,ze jest szczęsliwa i wnosi szczęście i radość nowym opiekunom w Ich życie! Quote
saga_86 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Jak dobrze czytać takie wiadomości:loveu: Aż łezka wzruszenia kręci sie w oku........ Quote
klusek04 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts