Yorija Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Zapraszam do mnie na kawę również i na zrobienie kilku fotek moijej Dusi. A Huk niech nie siedzi na kawce tylko domku szuka. Quote
Hala Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Opowiem troszkęo Huku. Wygląda w pewnym sensie paskudnie. Jest obcięty chyba przez kogoś kto nie ma żadnego pojecia o strzyżeniu. Myślałam, że obcięto mu to futro po tym, jak psy go pogryzły. Jednak nie... jak sięokazuje, Huk został tak obięty w schronisku, wykąpany i dopiero potem psy go pogryzły. Ponoć, żeby nie natychmiastowa interwencja wolonatriuszy, Huk by już nie żył. Zaraz po tym zdarzeniu, Huk otrzymał pomoc weterynarza i swój boks, gdzie mógł dojść do siebie. Niestety, pewnie w związku z wiekiem i rozległoscią uszkodzeń, Hukowi się nie polepszało. Leżał (nie wiem czy w budzie czy przed) i nie dawał oznak życia. Wtedy to zobaczyła go Hania. I postanowiła zabrać do siebie. Jeśli ma umrzeć, to przy człowieku w ciepłym domku. Huk od razu pojechał do weterynarza w Poznaniu już. Ten nieco musiał mu wygolić futra do skóry, aby dostać się do licznych ran. Huk co prawda wygląda dziwnie, ale zdrowieje. A co najważniejsze, przestał gryźć. Na początku robił to namietnie. W końcu ponoć Hania zdenerwowała sie i dała mu rękę ze słowami..a gryźć sobie paskudo. I rzeczywiście dziabnął jąkilka razy i stwierdził, że ona sie go nie boi. Od tamtego czasu ma spokój. Natomiast Huk przemienił się w przylepę. przytula się do nie, człapie za nią, wodzi za nią wzrokiem. Zakochał się w swojej pani. Rozkoszne to było, patrzeć jak za nią z trudem idzie, a to do kuchni, a to do salonu.. wszędzie. Ja mogłam go głaskać tylko wtedy, gdy Hania była obok. Miał ją na oku, więc niech ta obca też pomizia. Jednak jak tylko Hanka się ruszała...on z anią. Moim zdaniem to będzie świetny psiak dla starszej osoby. Mniej aktywnej, która z checia się z nim pomizia. On jej odda swoje serduszko. Quote
anula1959 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 O Boże drogi , taki biduś ............Ale śliczny jest , Huczku koniecznie musisz znaleźć nowy domeczek. Quote
Hala Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Że się wyraże..kawał cholery z niego było. Jak ktoś chciał dotknąć, to dziabał. Jednak to pewnie wynikało ze scghroniskwej rzeczywistości. U Hani się uspokoił i sam kładł mi psio do głaskania. Quote
Yorija Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Huk huknął byś na jakiegoś człeka w sprawie domu. Siup do góry. Quote
Hala Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Mi się wydaje, że Hukowi spodobalo się u Hanki ;). Tylko, że ona nie może go zatrzymać Mieszka na 3 piętrze, a Huk to starszy pan. Quote
Yorija Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Może może może to on ją sobie wybrał? Quote
Yorija Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 gdzie jest jakis Hukowy banerek? Własnie się trudze nad robieniem podpisu banerkowego. Quote
Hala Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Nie wiem dlaczego, ale zawsze jak chcę napisać PW do LUPe to mi cośtam pisze, ze nie mogę tego uczynić. A ponieważ nie znam angielskiego..to nie wiem o co dokładnie chodzi.... :( LUPE, gdzie jesteś.... Quote
Yorija Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Jakie nie ma szans - no nie zwątpij w niego Ciotka. Quote
AMIGA Posted September 14, 2007 Posted September 14, 2007 Huczek, tylko musisz obiecać, że już nie będziesz nikogo gryzł, bo powystraszasz wszystkich i co będzie? :p Quote
Yorija Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Najpierw kogoś rozkochaj a a potem mozesz go nawet capnąć to Ci wszystko wybaczy. Quote
Yorija Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 I na banerek - ale i tak spróbuj szczęścia i hopaj do góry. Quote
Yorija Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A kto umie robić allego? Mnie jeszcze się nie zdarzyło robić. Hala masz jakieś doświadczenie? Quote
Yorija Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Chyba zajęty za bardzo. Może trza sprawę w swoje ręce brać? Tylko skad instrukcja obsługi :-( Quote
anula1959 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ja mu zrobię allegro tylko dajcie jakiś tekścik:lol:! Quote
Yorija Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Domek potrzebny - ewentualnie banerek, allegro, wyciskacz łez no co kolwiek co mu domek przyspoży. Quote
mancza Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Witam Jestem "nowa":) na dogomanii. Czekam na swoją sunie, którą tu wypatrzyłam. Mam nadzieję, że niedługo juz u mnie będzie. Z chęcia zrobię banerek na Huka tylko potrzebuję wymiary i jakis tekścik. Dla innych psiaków też oczywiście. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts