AnkaG Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Dziwi mnie, że tak chętnie chcecie skubac do łysa :crazyeye: Poczytajcie na wątkach Sznauceromaniacy i Galeria Sznaucerów. Po co skubanie do łysa. Tego wymagają tylko psy po liniach amerykańskich ze względu na słabą jakośc włosa. Ja płacę w Szczecinie 70 zł od sztuki miniatury (mam cztery). Ale zrobienie psa trwa do 4 godzin. Dziennie fryzjerka robi max dwa psy. Quote
Irviers Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Po co skubanie do łysa. Tego wymagają tylko psy po liniach amerykańskich ze względu na słabą jakośc włosa nie tylko :) wystarczy pooglądac troszkę sznaucerów na wystawach- odrazu widac który skubany a który nie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale w sumie apeluje- NIE SKUBCIE psów :loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: lepiej dla nas :multi::multi: Quote
AnkaG Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 MartaReksKiwi napisał(a):nie tylko :) wystarczy pooglądac troszkę sznaucerów na wystawach- odrazu widac który skubany a który nie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale w sumie apeluje- NIE SKUBCIE psów :loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: lepiej dla nas :multi::multi: Ja nie mówię o tym żeby tylko golić maszynką a o skubaniu całego psa do łysa. Każdy sznupek wymaga trymowania. Znam wiele osob mających sznaucery i wystawiających od lat. I ich psy wygrywają i nie są za każdym razem skubane do łysa. Quote
Irviers Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 a co oznacza " za kazdym razem"? po kazdej wystawie? ja skubie swoje do łysa 2 razy do roku (jedemu zrobilam przerwe i o stanie siersci wole nie mowic... a z amerykanem on ma niewiele wspolnego) i nie narzekam :loveu: Quote
Sharona Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Po co skubanie do łysa. Tego wymagają tylko psy po liniach amerykańskich ze względu na słabą jakośc włosa. Moja sunia nie była trymowana przez 2 lata... :oops: Bardzo jej się przyda doprowadzenie sierści "do porządku" zwłaszcza, że psy o jej maści mają tendencje do słabszego włosa (podobno...:???: :-o ) . :-) Pozatym zastanawiam się nad wystawianiem, a z takim włosem... :shake: Quote
Czarne Gwiazdy Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Ja również poszukuję sparwdzonej osoby, tyle, że w Warszawie i w moim przypadku chodzi przedewszystkim o trymowanie (najlepiej skubanie "na łyso"). Czy możecie mi kogoś polecić? Z góry dziękuje. www.sznaucer.eu Ja płacę w Szczecinie 70 zł od sztuki miniatury (mam cztery). Ale zrobienie psa trwa do 4 godzin. Dziennie fryzjerka robi max dwa psy.Trochu długo, jeszcze nie skubałem psa 4 godzin. Nawet porzadnie zarośniętego olbrzyma :evil_lol: Quote
Agnieszka K. Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']www.sznaucer.eu Trochu długo, jeszcze nie skubałem psa 4 godzin. Nawet porzadnie zarośniętego olbrzyma :evil_lol: A ja swojego i owszem - i tylko skubałam.:razz: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Elitesse Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Czarne Gwiazdy napisał(a): Trochu długo, jeszcze nie skubałem psa 4 godzin. Nawet porzadnie zarośniętego olbrzyma :evil_lol: 4 godz to faktycznie troche dlugo :roll: Quote
AnkaG Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Ja nie mówiłam tylko o skubaniu ale o zrobieniu całego psa. :cool3: Quote
jabuba Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Witajcie, mam niespełna 3-miesięczną sznaucerkę mini cz-s i szukam dobrego fryzjera w Swarzędzu, ew. Poznaniu. Wiem, że jest kilku psich fryzjerów w S-dzu, na pewno wielu w P-niu, ale nie pójdę do pierwszego lepszego. Szkam fryzjera, który naprawdę zna się na pielęgnacji sierści sznaucera (nie zgoli jej maszynką kiedy potrzebne jest trymowanie itp.). Polećcie mi proszę jakiegoś solidnego, który nie zrobi mi ze sznupki yorka :diabloti: Quote
Elizka1979 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Witam serdecznie... Mam sunie - Loone- sznaucerke miniatuirkowa... Wybrac chcemy się na strzyzenie... a raczej trymowanie po raz pierwszy... Prosze o namiary jeśli macie dobre salony fryzjerskie lub weterynarzy strzygacych psy w tych okolicach Piły (wielkopolska) Jak wyglada takie strzyzenie... ile mniej wiecej kosztuje i czy moja sunia to zniesie bo nie ukrywam ze niezly z niej rojber i niespokojna dusza... Pozdrawiam i serdecznie dziekuje za wszystkie dobre porady Quote
karloscube Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Witam. Możecie mi polecić jakiś dobry salon w Gorzowie. Moja miniatura ma 3 m-ce i trzeba się powolutku rozglądać. Z góry dzięki :) Quote
Recommended Posts