Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziwi mnie, że tak chętnie chcecie skubac do łysa :crazyeye: Poczytajcie na wątkach Sznauceromaniacy i Galeria Sznaucerów.

Po co skubanie do łysa. Tego wymagają tylko psy po liniach amerykańskich ze względu na słabą jakośc włosa.

Ja płacę w Szczecinie 70 zł od sztuki miniatury (mam cztery). Ale zrobienie psa trwa do 4 godzin. Dziennie fryzjerka robi max dwa psy.

Posted

Po co skubanie do łysa. Tego wymagają tylko psy po liniach amerykańskich ze względu na słabą jakośc włosa

nie tylko :)
wystarczy pooglądac troszkę sznaucerów na wystawach- odrazu widac który skubany a który nie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ale w sumie apeluje- NIE SKUBCIE psów :loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: lepiej dla nas :multi::multi:

Posted

MartaReksKiwi napisał(a):
nie tylko :)
wystarczy pooglądac troszkę sznaucerów na wystawach- odrazu widac który skubany a który nie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ale w sumie apeluje- NIE SKUBCIE psów :loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: lepiej dla nas :multi::multi:

Ja nie mówię o tym żeby tylko golić maszynką a o skubaniu całego psa do łysa. Każdy sznupek wymaga trymowania.
Znam wiele osob mających sznaucery i wystawiających od lat. I ich psy wygrywają i nie są za każdym razem skubane do łysa.

Posted

a co oznacza " za kazdym razem"? po kazdej wystawie?
ja skubie swoje do łysa 2 razy do roku (jedemu zrobilam przerwe i o stanie siersci wole nie mowic... a z amerykanem on ma niewiele wspolnego) i nie narzekam :loveu:

Posted

Po co skubanie do łysa. Tego wymagają tylko psy po liniach amerykańskich ze względu na słabą jakośc włosa.
Moja sunia nie była trymowana przez 2 lata... :oops: Bardzo jej się przyda doprowadzenie sierści "do porządku" zwłaszcza, że psy o jej maści mają tendencje do słabszego włosa (podobno...:???: :-o ) . :-) Pozatym zastanawiam się nad wystawianiem, a z takim włosem... :shake:

Posted

Ja również poszukuję sparwdzonej osoby, tyle, że w Warszawie i w moim przypadku chodzi przedewszystkim o trymowanie (najlepiej skubanie "na łyso").
Czy możecie mi kogoś polecić?
Z góry dziękuje.

www.sznaucer.eu

Ja płacę w Szczecinie 70 zł od sztuki miniatury (mam cztery). Ale zrobienie psa trwa do 4 godzin. Dziennie fryzjerka robi max dwa psy.
Trochu długo, jeszcze nie skubałem psa 4 godzin. Nawet porzadnie zarośniętego olbrzyma :evil_lol:

• 1 year later...
Posted

Witajcie,
mam niespełna 3-miesięczną sznaucerkę mini cz-s i szukam dobrego fryzjera w Swarzędzu, ew. Poznaniu.
Wiem, że jest kilku psich fryzjerów w S-dzu, na pewno wielu w P-niu, ale nie pójdę do pierwszego lepszego. Szkam fryzjera, który naprawdę zna się na pielęgnacji sierści sznaucera (nie zgoli jej maszynką kiedy potrzebne jest trymowanie itp.).
Polećcie mi proszę jakiegoś solidnego, który nie zrobi mi ze sznupki yorka :diabloti:

Posted

Witam serdecznie... Mam sunie - Loone- sznaucerke miniatuirkowa... Wybrac chcemy się na strzyzenie... a raczej trymowanie po raz pierwszy... Prosze o namiary jeśli macie dobre salony fryzjerskie lub weterynarzy strzygacych psy w tych okolicach Piły (wielkopolska) Jak wyglada takie strzyzenie... ile mniej wiecej kosztuje i czy moja sunia to zniesie bo nie ukrywam ze niezly z niej rojber i niespokojna dusza... Pozdrawiam i serdecznie dziekuje za wszystkie dobre porady

• 6 years later...