Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 5 letniego pudla miniaturkę(psa). Właściwie co noc załatwia się pod drzwiami (kupa na 100% a siku od czasu do czasu). Jest wyprowadzany późnio wieczorem ok 22, 23 , ale o 4 nad ranem już zawsze jest "niespodzianka" pod drzwiami. To nie jest kwestia niemożliwości dotrzymania do rana, bo czasem, kiedy jestem w domu, nie wychodze z nim 7-8 godzin i nigdy nie narobi.
Do tego jeśli zostanie zostawioony w domu sam od pewnego czasu zaczął sikać i robić kupę na sofę! Mój mąż nerwowo nie wytrzymuje. Zaczęliśmy pilnować psa i sprawdzamy 10 min po wyjściu czy jest narobione i ...jest, czyli znów to nie jest kwestia "nietrzymania". Nie wiem co robić. Pomóżcie, bo mój mąz powiedział, że jescze raz będzie musiał spać po psa sikach, to go odda:(

Posted

proponuję zrobić porządek z mężem :) i to raczej go oddać, najlepiej mamusi :))) a nie tu będzie Cie straszyć, być może pies ma chory pęcherz, mnie tam nie przeszkadza jedno siusiu czy kupka w nocy.

Guest monia3a
Posted

A może jest to próba zwrócenia na siebie uwagi ??

Aby wykluczyć chore zwieracze, przejdź się do weta i przebadaj go.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='monia3a']A może jest to próba zwrócenia na siebie uwagi ??

Aby wykluczyć chore zwieracze, przejdź się do weta i przebadaj go.[/quote]

Byłam u weta, pytałam a on powiedział, że na pewno to nie jest robione na złość, ani nie jest spowodowane chorbą.
Pies zawsze (no, może raz na 2-3 dni) robił siku albo kupe w domu, ale zawsze pod drzwiami. Tymczasem od roku, albo dwóch zaczął robić na dywanik (pozbylam sie wszystkich) a potem na sofę.

Co do oddania męza mamusi, to nie wchodzi w grę, bo on chyba nie chciałby do niej wrócić:)