Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze, rzeczywiscie z tymi kastracjami/sterylkami nieciekawie :shake:
ja bym tego boksia z zyciu bez kastracji nei wydala :mad: jest tak piekny, ze na pewno skkusilby psedo jakis tam hodoffcow :angryy:

Beciu, czy ten boksio ma szczepienia ? Tzn. czy ten lysol, co go oddal, zostawil jakas ksiazeczke czy chociaz zaswiadczenie ? watpie w to, jesli pies nie mial nawet obrozy, ale zapytam na wszelki w.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kurcze, rzeczywiscie z tymi kastracjami/sterylkami nieciekawie :shake:
ja bym tego boksia z zyciu bez kastracji nei wydala :mad: jest tak piekny, ze na pewno skkusilby psedo jakis tam hodoffcow :angryy:

Dokładnie.
Dlatego jak cos dokładam się do zabiegu. Tylko plisssss, spróbujcie cos wykombinować.

Posted

napisane W sprawie adopcji suni[SIZE=2]
nie chcę, żeby wyszło, ze sie czepiam, ale chyba ten pies nie jest pod Twoja bezpośrednia opieką.... czy będziesz miała wpływ na to komu schronisko go wyda?
[SIZE=2]

Posted

precyzuję, jeśli wolontariuszka ma wpływ na to komu wydadzą boksia to super :)
bałabym się, że rozkręcisz akcję, a pies pójdzie do byle kogo, ale przepraszam, widzę, że wiesz co robisz, moje obiekcje są nieaktualne

Posted

żywa napisał(a):
precyzuję, jeśli wolontariuszka ma wpływ na to komu wydadzą boksia to super :)
bałabym się, że rozkręcisz akcję, a pies pójdzie do byle kogo, ale przepraszam, widzę, że wiesz co robisz, moje obiekcje są nieaktualne

Nawet jeśli akcja sie rozkręci a boksio jakiś cudem pójdzie do domuX :angryy: , to i tak w kolejce po dom stoi zawsze cała masa innych psów (czyt. bokserów), które można podesłać w zamian ;) . A nuż, któryś wpadnie w oko...

Posted

[quote name='żywa']cytat:

"A nuż, któryś wpadnie w oko..."

to stanowczo za mało.... dom musi byc sprawdzony i odpowiedzialny

Ale ja wcale nie stwierdziłam, że każdy kto sie zgłosi adoptuje psa :roll: .
BŁĄD. Tylko w schroniskach można wejść, pokazać dowód osobisty i wyjść z psem. Adopcje przez dogo są kontrolowane. A domy zawsze sprawdzane.

A to czy dom będzie odpowiedzialny...cóż, żadna z nas wróżką nie jest.
Samo sprawdzenie domu przed i często również po adpcji nie zagwarantuje, że po pół roku pies nie wróci do schronu. Życie :shake: ...

Posted

mamy już dwa boksie na koncie w nowych domach i wszystko jest Ok, prosiłam specjalnie o pomoc Atik, która zna się na tym najlepiej i ostatnio bardzo nam pomogła więc żywa możesz być spokojna. O tym gdzie pójdzie zadecyduje kilka osób bardzo przytomnych i odpowiedzialnych, ale tak jak napisałaReno wróżki na etacie nie mamy ...

Posted

albiemu napisał(a):
mamy już dwa boksie na koncie w nowych domach i wszystko jest Ok, prosiłam specjalnie o pomoc Atik, która zna się na tym najlepiej i ostatnio bardzo nam pomogła więc żywa możesz być spokojna. O tym gdzie pójdzie zadecyduje kilka osób bardzo przytomnych i odpowiedzialnych, ale tak jak napisałaReno wróżki na etacie nie mamy ...
;)i tak trzymać ....a tymczasem na 1.....

Posted

albiemu napisał(a):

super :lol: a swoja droga wiecie bardzo by sie taka wróżka przydała, albo wykrywacz kłamstw, może ktoś załatwić? :evil_lol:

Posted

albiemu napisał(a):
boskio jest od 22 sierpnia w schronie więc możemy go zabrac w środę 4 września

czy w przypadku gdy przyprowadzil go wlasciciel, tez konieczna jest kwarantanna?

Posted

Dharma napisał(a):
czy w przypadku gdy przyprowadzil go wlasciciel, tez konieczna jest kwarantanna?

Now łaśnie tak się zastanawiałam, bo u nas w Łodzi tak jest. Zrzeknięcie się praw do psa = pies bez kwarantanny na boksy ogólne.