Ziutka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='asiamm']Pani Zyta pytała czy zauważyliście u Rumby 'guzik' w okolicach głowy, chyba gdzieś za szczęką, ale nie jestem pewna.[/quote] Pani Zyta mówiła, że gdzieś na szyjce......okolice ucha....powiedziała, że równie dobrze może nic już nie mieć bo to mogło być ugryzienie przez komara....chyba lewa strona o ile pani Zyta się nie pomyliła. Quote
jayo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Niunia nie ma zadnego guzka. I zdecydowanie za czesto zalega na sofie.. Quote
jayo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Nie wiadomo do konca, ale taka calkiem mala na pewno nie :-) Quote
luka1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Jayo jak nie wiadomo - będzie w samraz :evil_lol: Quote
Ziutka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='jayo']Niunia nie ma zadnego guzka. [/quote] Uff...to dobrze, znaczy się iż to było ugryzienie jak pani Zyta podejrzewała. Quote
Puchatek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='jayo']I druga uwaga: sterylka za wczesnie zrobiona moze skutkowac problemami z trzymaniem moczu w pozniejszym wieku.[/quote] Trochę śledziłem sprawy sterylkowe z racji kłopotów Buni i z tego co zeznają biegli w tej dziedzinie [B]podobno[/B] nie ma żadnych badań potwierdzających tę teorię. Jeśli chodzi o posterylkowe nietrzymanie moczu to jest to nadal sprawa bardzo niejasna. Quote
asiamm Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='ziuta-23']Uff...to dobrze, znaczy się iż to było ugryzienie jak pani Zyta podejrzewała.[/quote] to ja podejrzewałam ugryzienie. a pani Zyta guza :P [quote name='Puchatek']Trochę śledziłem sprawy sterylkowe z racji kłopotów Buni i z tego co zeznają biegli w tej dziedzinie [B]podobno[/B] nie ma żadnych badań potwierdzających tę teorię. Jeśli chodzi o posterylkowe nietrzymanie moczu to jest to nadal sprawa bardzo niejasna.[/quote] pewnie ilu wetów tyle teorii i każdy przekonany o swojej racji... Quote
Marka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='jayo']Jestem w lekkim szoku..... Henryka bynajmniej nie zostawila ani kropelki na podlodze - wytrzymala cala noc :-) Fakt, ze ostatnie wyprowadzanie bylo ok. 1 w nocy, a poranek sie zaczal o 6.30, ale i tak uwazam, ze jest super. [/quote] No patrz, jayo, jakie te sochaczewskie mądre - 4-mies. [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=79201&page=7]Lenka[/url] z nużycą od wczoraj u mnie na DT też ani kropelki w domu nie uroniła (na spacerze o 1-szej w nocy ładnie załatwiła swoje potrzeby na działce, a teraz rano po siódmej siusiu też na trawce :p) [quote name='jayo']Mala ma ok. 4miesiecy - nie wszystkie zeby jeszcze wymienione... :shake: :shake: :shake:[/quote] wszystkie ząbki stałe to ma pies 7-miesięczny, jeśli sunia ma już stałe kiełki - to 5 musi mieć skończone :) Quote
Figa Bez Maku Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Mnożą się i mnożą ważne pytania : czy Hienia znajdzie kogoś do kochania? : czy większa będzie od doga? : czy w eksploatacji nie będzie za droga? : czy ma cztery miesiące czy siedem? :czy sterylka tak wczesna była błędem? A na razie tylko wiadomo, że Hienia na lepsze świat wokół zmienia że grzeczna jest niesłychanie, apetyt ma na śniadanie ( i na obiadek i na kolację...) i..co wzbudziło sensację... (bo Hienia pewnie tego się nie uczyła..) podłoga suchutka była Hienia w pieluchy nie narobiła! Quote
Marka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Figa - Ty jesteś po prostu GENIALNA w tym wierszowaniu :bigok: (mam nadzieję, że ciężką kasę dzięki temu zarabiasz :sg168: bo talent masz niecodzienny, naprawdę :happy1:) Quote
Figa Bez Maku Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Wiem , wiem ciociu Marko że zrobisz minę niedowiarka;) lecz zwierzę Ci się szczerze ciotka Figa za wierszydła kasy nie bierze ;( Quote
AśkaK Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Mnożą się i mnożą ważne pytania : czy Hienia znajdzie kogoś do kochania? : czy większa będzie od doga? : czy w eksploatacji nie będzie za droga? : czy ma cztery miesiące czy siedem? :czy sterylka tak wczesna była błędem? A na razie tylko wiadomo, że Hienia na lepsze świat wokół zmienia że grzeczna jest niesłychanie, apetyt ma na śniadanie ( i na obiadek i na kolację...) i..co wzbudziło sensację... (bo Hienia pewnie tego się nie uczyła..) podłoga suchutka była Hienia w pieluchy nie narobiła![/quote] :lol::loveu:Marka ma rację, rymowanki bomba!:loveu: Quote
Marka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Wiem , wiem ciociu Marko że zrobisz minę niedowiarka;) lecz zwierzę Ci się szczerze ciotka Figa za wierszydła kasy nie bierze ;([/quote] No i błąd - bo powinnaś pisać wierszowane bajki dla dzieci (najlepiej o zwierzakach :D) - miałabyś szansę przebić panią Rowling ;) :lol: PS. jayo - przepraszamy za offowanie :oops: ;) Quote
jayo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Marka']No i błąd - bo powinnaś pisać wierszowane bajki dla dzieci (najlepiej o zwierzakach :D) - miałabyś szansę przebić panią Rowling ;) :lol: PS. jayo - przepraszamy za offowanie :oops: ;)[/quote] Zgadzam sie przedmowczynia :-) I offowanie jak najbardziej na miejscu - wierszyki sa genialne :p A kielki wygladaja na mleczne.. Co do teorii dotyczacych sterylek - pewnie racja, ze weci rozne wyznaja. Ale mamy do naszej jakos duze zaufanie, bo i sterylizowala juz duza mnogosc zwierzat i z praktyki raczej zdanie pochodzi. Pracowala tez w schronie dluzszy czas. Czas pokaze, nie ma co gdybac. Z trudnych do przyjecia faktow, Mala podgryza piety i nogawki od spodni :mad: Quote
Marka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='jayo'] A kielki wygladaja na mleczne.. [/quote] :crazyeye: no to faktycznie wysterylizowali psie dziecko.. mimo różnych teorii - to chyba jednak przesada.... :shake: Quote
Puchatek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Marka']No i błąd - bo powinnaś pisać wierszowane bajki dla dzieci (najlepiej o zwierzakach :D) - miałabyś szansę przebić panią Rowling ;) :lol:[/quote] No i to jest dobra rada Brać za wiersze się wypada Pisać wielką epopeję By zwierzętom dać nadzieję Że ich dziejów opisanie Wzbudzi ludzi zatroskanie I podsunie pomysł komu By zwierzaka wziąć do domu. PS. Odsuwając w bok wierszyki Wolę RUMBĘ od Henryki Quote
Ziutka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Puchatek']No i to jest dobra rada Brać za wiersze się wypada Pisać wielką epopeję By zwierzętom dać nadzieję Że ich dziejów opisanie Wzbudzi ludzi zatroskanie I podsunie pomysł komu By zwierzaka wziąć do domu.[/quote] No proszę..........kolejny poeta :loveu: Teraz już będzie wiadomo kogo prosić o piękne teksty na allegro dla psiaków :cool3:..........cioteczka [B]Figa Bez Maku [/B]i wujek[B] Puchatek[/B] ;) Quote
Puchatek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='ziuta-23']No proszę..........kolejna poetka :loveu: Teraz już będzie wiadomo kogo prosić o piękne teksty na allegro dla psiaków :cool3:..........cioteczka [B]Figa Bez Maku [/B]i[B] Puchatek[/B] ;)[/quote] Puchatek jak nick wskazuje, bynajmniej nie jest kobietą :oops: I nawet jest z tego zadowolony i nie ma wyrzutów sumienia :evil_lol: Quote
Ziutka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Puchatek']Puchatek jak nick wskazuje, bynajmniej nie jest kobietą :oops: I nawet jest z tego zadowolony i nie ma wyrzutów sumienia :evil_lol:[/quote] Zmienione.............:eviltong: Quote
Figa Bez Maku Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='jayo']Z trudnych do przyjecia faktow, Mala podgryza piety i nogawki od spodni :mad:[/QUOTE] Moim zdaniem Hienia daje do zrozumienia że życzy sobie przysmaków zabawek i gryzaków a jak ich nie dostanie podgryzać nie przestanie! Quote
Ania-Sonia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Co słychać u Henryki vel Hieni vel Rumby??? :cool3: Quote
Ziutka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Ania-Sonia']Co słychać u Henryki vel Hieni vel Rumby??? :cool3:[/quote] Właśnie.....cioteczki są spragnione nowych wieści..........i może jakieś foteczki :cool3: Quote
jayo Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 cioteczki, jutro foteczki :-) dzis juz padam na pysk, a panienka zreszta spi. Byla jakas katastrofa kupowata dzis na legowisku, ale przy tym zapsieniu nie wiem kto zacz, wiec bezpodstawnych oskarzen rzucac nie bede ...:mad: No i poza tym mala podgryza dzika Mopcie, wic sluzy jako swoisty dogoterapeuta :p Lapy sie zaczynaja prostowac - Caniviton zaczyna dzialac !! Quote
Recommended Posts