Anusia & Alutka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Wszystko zależy od psiaka :) Ja nigdy nie pomyślałabym, że kosmetyki które polecał hodowca nie będą odpowiednie dla Alicji. Ale coż... Człowiek uczy się przez całe życie /jak to filozoficznie zabrzmiało :cool3: / Pozdrawiamy Quote
Upiór Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 [quote name='JPo']Używałam szamponu i odżywki z serii Zielone Jabłuszko a do tego, jak zaczęły się kłopoty, zaczęłam stosować olej norczy jako maseczkę przed kąpielą... i cały czas miałam problem z włoskami i z rozczesywaniem... Teraz używam tylko szmponu i odzywki firmy Gottlieb i nie mam żadnych kłopotów z rozczesywaniem i jak pisałam wczesniej włoski zaczęły odzyskiwać blask i nie plączą się już. A zapach jest dużo ładniejszy od zielonego jabłuszka... Przypuszczam, że wiele zależy od włosa - jednemu podpasuje jeden a drugiemu inny zestaw.. Ponieważ jednak zaobserwowałam takie działanie na swojej suni - napisałam o tym...[/quote] ja rowniez moge powiedziec, ze Zielone jabluszko dla mojej Jeannie nie jet super:shake: zamierzam przejsc na Pet silk;) Quote
koregra Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Bardzo dawno nikt tu nie zaglądał:cool1: . Czy ktoś używa olejku migdałowego lub kokosowego? Quote
nane Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='koregra']Bardzo dawno nikt tu nie zaglądał:cool1: . Czy ktoś używa olejku migdałowego lub kokosowego?[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]JA [/COLOR][/FONT]:razz: [FONT=Courier New][COLOR=magenta]Bardzo dobry jest migdałowy bo super nawilża włos[/COLOR][/FONT] ;) Quote
koregra Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='nane'][FONT=Courier New][COLOR=magenta]JA [/COLOR][/FONT]:razz: [FONT=Courier New][COLOR=magenta]Bardzo dobry jest migdałowy bo super nawilża włos[/COLOR][/FONT] ;)[/quote] A z jaiej firmy? Quote
nane Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='koregra']A z jaiej firmy?[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]Vulpes ;) [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=1][COLOR=deepskyblue]10 znaków[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
danani Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Obecnie pojawia się wiele nowych kosmetyków poza tymi ogólnie juz znanymi- może ktos używa ? Jakie macie doświadczenia i czy warto coś zmieniać? Quote
nane Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='danani']Obecnie pojawia się wiele nowych kosmetyków poza tymi ogólnie juz znanymi- może ktos używa ? Jakie macie doświadczenia i czy warto coś zmieniać?[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]zauważyłam, że wszystkie "znane" firmy się popsuły kiedyś jakieś 5 lat temu były o wiele lepszej jakości niż teraz a ceny były kiedyś niższe np. taki 1#AllSystem [/COLOR][/FONT] Quote
koregra Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='nane'][FONT=Courier New][COLOR=magenta]Vulpes ;) [/COLOR][/FONT] [/quote] dzieki ;) [U][SIZE=1][COLOR=mediumturquoise]10 znaków[/COLOR][/SIZE][/U] Quote
Guest Agata_B Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='koregra']dzieki ;) [U][SIZE=1][COLOR=mediumturquoise]10 znaków[/COLOR][/SIZE][/U][/quote] NMZC [SIZE=1][COLOR=mediumturquoise][U]10 znaków[/U][/COLOR][/SIZE] Quote
Kasiko Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Chciałabym w skrócie podsumować wszystkie wiadomości, które wyczytałam, chcę kupić serię all system -szampon 1 All Systems Super Cleaning & Conditioning Shampoo -odżywka BOTANICAL CONDITIONER - Humectant Oil - MOISTURIZING COAT PROTECTOR & ENHANCER - PURE COSMETIC LANOLIN PLUS SKIN & HAIR EMOLLIENTS Mam pytanie odnośnie tych 3 ostanich produktów. [B]Humectant Oil[/B] * Koncentrat, rozcieńczany 1:18 do 1:70 * Lekki, rozpuszczalny w wodzie nawilżający olejek i odżywka stosowana do utrzymania włosa na co dzień. * Prosty w użyciu, pozostawiany na włosie. * Regularnie używany zapobiega kołtunieniu się włosa, eliminuje jego powiewanie oraz suchość skóry. * Polecany dla szaty bez podszerstka, delikatnej, jedwabistej oraz do włosów wybielanych lub porowatych. [B]Moisturizing Coat Enhancer[/B] * Z dodatkiem lanoliny, olejku norkowego i protein roślinnych, o delikatnym zapachu. * Doskonały środek pomocny przy rozczesywaniu szaty. * Polecany do pielęgnacji delikatnych włosów gdy konwencjonalne środki natłuszczające są zbyt mocne. * Używany do usunięcia pozostałości lakierów, kredy, żeli itp. * Stosowany do papilotowania włosów. * Minimalizuje łupież i nabłyszcza włos ras krótkowłosych. [B][B]Lanolin Plus[/B][/B] * Koncentrat, rozcieńczany 1:7 do 1:70 * Stosowana z Super Rich do utrzymania włosa na co dzień lub jako środek pomocny przy rozczesywaniu między kąpielami. * Nie pozostawia tłustych plam na meblach czy dywanach, nie powoduje zwiększonej czepliwości brudu. * Wzmacnia włos i głęboko go odżywia. * Redukuje istotnie tworzenie się kołtunów i wspomaga wzrost włosa. Humectant Oil używa się przed kąpielą psa i po kąpieli w celu natłuszczenia włosa i rozczesywania kołtunów. Spray Moisturizing Coat Enhancer używa się do codziennego rozczesywania włosów psa. Lanolin Plus używa się też do rozczesywania włosów czyli jeden z tych dwóch ostanich produktów mogę sobie podarować (?) Proszę o info czy dobrze kombinuję ;) Quote
Jagódka&Uzi Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ten Spray Moisturizing Coat Enhancer co używa się do codziennego rozczesywania włosów psa to fajna sprawa, bo przy okazji odżywia włos na codzien. Ja Uziego wypryskuje czyms podobnym i jestem zadowolona. Mylę, że szampon, odżywka i coś do codziennej pielegnacji i czesania wystarczy, za duzo wszystkiego tez niezdrowo;) Tzn mozesz kupic nawet 100 kosmetyków ale wtedy trzeba uzywac ich odpowiednio i nie wszystkie na raz hehe:P Quote
Kasiko Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Dokładnie ;) dlatego wolę skonsultować się z profesonalistami :-) Quote
Jagódka&Uzi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Kasiko']Dokładnie ;) dlatego wolę skonsultować się z profesonalistami :-)[/quote] Proponuje pouzywac, poobserwowac, bo uwazam ze mimo wszystko do kazdego pieska trzeba podchodzic indywidualnie. Nie wszystko co dobre dla jednego musi byc dobre dla drugiego i nie kazdy oczekuje tych samych efektow wiec..wyrób sobie własne zdanie:p Inni moga Ci sie wtedy madrzyc a Ty i tak wiesz swoje :eviltong::eviltong: Quote
Kasiko Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Kupiłam narazie odżywkę all system i zamówiłam olejek norkowy trixie Drogie są kosmetyki dla yorkasów, narazie dla szczeniaka chyba to wystarczy. Marzy mi się wychodowanie długiego włosa :roll: Quote
Jagódka&Uzi Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 No ja pokupowałam teraz sporo kosmetyków, kosztuje to wszystko jak cholera ale jak patrze na Uziego wiem ze warto było:lol: Quote
Upiór Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='Jagódka&Uzi']No ja pokupowałam teraz sporo kosmetyków, kosztuje to wszystko jak cholera ale jak patrze na Uziego wiem ze warto było:lol:[/QUOTE] dokladnie... jak u nas jeden znany w kraju czlowiek powiedzial: moj szampon kosztuję 8 litow, a mojego yorka 80 litow :evil_lol: Quote
Ramona Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Mój maluszek bedzie uzywał kosmetyków z ISB czy szmpon, odzywka +olejek palmowy. Quote
Upiór Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 a ja uznalam, ze dla mojej yoreczki bardzo sluzy silk fluid, myslę, ze nie tylko dla niej, ale do większosci yorkow :lol: Quote
Kasiko Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Kupiłam do rozczesywania olejek norkowy i po każdym spryskaniu i wyczesaniu włosów, psiak niesiłosiernie kicha i tarza się a efekt mojej pracy widoczny jest przez mniej niż 5 minut ;) Ofi po takim zabiegu wygląda jakby nigdy nie widział grzebienia :lol: Chyba muszę odpuścić ten olejek i ewentulanie używać go do mieszania z szamponem :roll: Co byście poleciły innego do nawilżania włosa? Quote
danani Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='Kasiko']Kupiłam do rozczesywania olejek norkowy i po każdym spryskaniu i wyczesaniu włosów, psiak niesiłosiernie kicha i tarza się a efekt mojej pracy widoczny jest przez mniej niż 5 minut ;) [/quote] mój kicha i tarza się po wszystkim, co nie jest jego zapachem :evil_lol: Quote
Kasiko Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Dobry duszek podpowiedział mi, że w tym olejku jes alkochol i dlatego piesek psika i tarza się, zaraz wylądował w koszu :roll: Zreszto powoduje to wyszenie włosa... Quote
Ramona Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Lepiej kupcie olej palmowy z ISB .Ja juz wykapałam mojego Figara i własnie wysmarowałam go takim olejem jestem bardzo zadowolona z rezultatu:) Quote
Jagódka&Uzi Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 [quote name='Kasiko']Dobry duszek podpowiedział mi, że w tym olejku jes alkochol i dlatego piesek psika i tarza się, zaraz wylądował w koszu :roll: Zreszto powoduje to wyszenie włosa...[/quote] tez go odstawiłam. Quote
Upiór Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 bardzo proszę o odpowiedzi tych osob, ktore starają się, zeby wlos ich yorkow rosl i byl dlugi. Czy caly czas wiązacie papilotki??? Czy moze jakos inaczej robicie? Proszę podzielic się sekretami :oops: Quote
Recommended Posts