Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko zależy od psiaka :) Ja nigdy nie pomyślałabym, że kosmetyki które polecał hodowca nie będą odpowiednie dla Alicji. Ale coż... Człowiek uczy się przez całe życie /jak to filozoficznie zabrzmiało :cool3: /
Pozdrawiamy

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='JPo']Używałam szamponu i odżywki z serii Zielone Jabłuszko a do tego, jak zaczęły się kłopoty, zaczęłam stosować olej norczy jako maseczkę przed kąpielą... i cały czas miałam problem z włoskami i z rozczesywaniem...
Teraz używam tylko szmponu i odzywki firmy Gottlieb i nie mam żadnych kłopotów z rozczesywaniem i jak pisałam wczesniej włoski zaczęły odzyskiwać blask i nie plączą się już. A zapach jest dużo ładniejszy od zielonego jabłuszka...

Przypuszczam, że wiele zależy od włosa - jednemu podpasuje jeden a drugiemu inny zestaw..
Ponieważ jednak zaobserwowałam takie działanie na swojej suni - napisałam o tym...[/quote]
ja rowniez moge powiedziec, ze Zielone jabluszko dla mojej Jeannie nie jet super:shake: zamierzam przejsc na Pet silk;)

• 6 months later...
Posted

[quote name='koregra']Bardzo dawno nikt tu nie zaglądał:cool1: .
Czy ktoś używa olejku migdałowego lub kokosowego?[/quote]
[FONT=Courier New][COLOR=magenta]JA [/COLOR][/FONT]:razz:
[FONT=Courier New][COLOR=magenta]Bardzo dobry jest migdałowy bo super nawilża włos[/COLOR][/FONT] ;)

Posted

[quote name='nane'][FONT=Courier New][COLOR=magenta]JA [/COLOR][/FONT]:razz:
[FONT=Courier New][COLOR=magenta]Bardzo dobry jest migdałowy bo super nawilża włos[/COLOR][/FONT] ;)[/quote]
A z jaiej firmy?

Posted

[quote name='koregra']A z jaiej firmy?[/quote]
[FONT=Courier New][COLOR=magenta]Vulpes ;) [/COLOR][/FONT]
[FONT=Courier New][SIZE=1][COLOR=deepskyblue]10 znaków[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Obecnie pojawia się wiele nowych kosmetyków poza tymi ogólnie juz znanymi- może ktos używa ? Jakie macie doświadczenia i czy warto coś zmieniać?

Posted

[quote name='danani']Obecnie pojawia się wiele nowych kosmetyków poza tymi ogólnie juz znanymi- może ktos używa ? Jakie macie doświadczenia i czy warto coś zmieniać?[/quote]
[FONT=Courier New][COLOR=magenta]zauważyłam, że wszystkie "znane" firmy się popsuły kiedyś jakieś 5 lat temu były o wiele lepszej jakości niż teraz a ceny były kiedyś niższe np. taki 1#AllSystem [/COLOR][/FONT]

Guest Agata_B
Posted

[quote name='koregra']dzieki ;)
[U][SIZE=1][COLOR=mediumturquoise]10 znaków[/COLOR][/SIZE][/U][/quote]
NMZC
[SIZE=1][COLOR=mediumturquoise][U]10 znaków[/U][/COLOR][/SIZE]

• 7 months later...
Posted

Chciałabym w skrócie podsumować wszystkie wiadomości, które wyczytałam, chcę kupić serię all system
-szampon 1 All Systems Super Cleaning & Conditioning Shampoo
-odżywka BOTANICAL CONDITIONER
- Humectant Oil
- MOISTURIZING COAT PROTECTOR & ENHANCER
- PURE COSMETIC LANOLIN PLUS SKIN & HAIR EMOLLIENTS

Mam pytanie odnośnie tych 3 ostanich produktów.

[B]Humectant Oil[/B]
* Koncentrat, rozcieńczany 1:18 do 1:70
* Lekki, rozpuszczalny w wodzie nawilżający olejek i odżywka stosowana do utrzymania włosa na co dzień.
* Prosty w użyciu, pozostawiany na włosie.
* Regularnie używany zapobiega kołtunieniu się włosa, eliminuje jego powiewanie oraz suchość skóry.
* Polecany dla szaty bez podszerstka, delikatnej, jedwabistej oraz do włosów wybielanych lub porowatych.

[B]Moisturizing Coat Enhancer[/B]
* Z dodatkiem lanoliny, olejku norkowego i protein roślinnych, o delikatnym zapachu.
* Doskonały środek pomocny przy rozczesywaniu szaty.
* Polecany do pielęgnacji delikatnych włosów gdy konwencjonalne środki natłuszczające są zbyt mocne.
* Używany do usunięcia pozostałości lakierów, kredy, żeli itp.
* Stosowany do papilotowania włosów.
* Minimalizuje łupież i nabłyszcza włos ras krótkowłosych.

[B][B]Lanolin Plus[/B][/B]
* Koncentrat, rozcieńczany 1:7 do 1:70
* Stosowana z Super Rich do utrzymania włosa na co dzień lub jako środek pomocny przy rozczesywaniu między kąpielami.
* Nie pozostawia tłustych plam na meblach czy dywanach, nie powoduje zwiększonej czepliwości brudu.
* Wzmacnia włos i głęboko go odżywia.
* Redukuje istotnie tworzenie się kołtunów i wspomaga wzrost włosa.

Humectant Oil używa się przed kąpielą psa i po kąpieli w celu natłuszczenia włosa i rozczesywania kołtunów.
Spray Moisturizing Coat Enhancer używa się do codziennego rozczesywania włosów psa.
Lanolin Plus używa się też do rozczesywania włosów czyli jeden z tych dwóch ostanich produktów mogę sobie podarować (?)
Proszę o info czy dobrze kombinuję ;)

Posted

Ten Spray Moisturizing Coat Enhancer co używa się do codziennego rozczesywania włosów psa to fajna sprawa, bo przy okazji odżywia włos na codzien. Ja Uziego wypryskuje czyms podobnym i jestem zadowolona.

Mylę, że szampon, odżywka i coś do codziennej pielegnacji i czesania wystarczy, za duzo wszystkiego tez niezdrowo;) Tzn mozesz kupic nawet 100 kosmetyków ale wtedy trzeba uzywac ich odpowiednio i nie wszystkie na raz hehe:P

Posted

[quote name='Kasiko']Dokładnie ;) dlatego wolę skonsultować się z profesonalistami :-)[/quote]

Proponuje pouzywac, poobserwowac, bo uwazam ze mimo wszystko do kazdego pieska trzeba podchodzic indywidualnie. Nie wszystko co dobre dla jednego musi byc dobre dla drugiego i nie kazdy oczekuje tych samych efektow wiec..wyrób sobie własne zdanie:p Inni moga Ci sie wtedy madrzyc a Ty i tak wiesz swoje :eviltong::eviltong:

Posted

Kupiłam narazie odżywkę all system i zamówiłam olejek norkowy trixie
Drogie są kosmetyki dla yorkasów, narazie dla szczeniaka chyba to wystarczy. Marzy mi się wychodowanie długiego włosa :roll:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']No ja pokupowałam teraz sporo kosmetyków, kosztuje to wszystko jak cholera ale jak patrze na Uziego wiem ze warto było:lol:[/QUOTE]

dokladnie... jak u nas jeden znany w kraju czlowiek powiedzial: moj szampon kosztuję 8 litow, a mojego yorka 80 litow :evil_lol:

Posted

Kupiłam do rozczesywania olejek norkowy i po każdym spryskaniu i wyczesaniu włosów, psiak niesiłosiernie kicha i tarza się a efekt mojej pracy widoczny jest przez mniej niż 5 minut ;)
Ofi po takim zabiegu wygląda jakby nigdy nie widział grzebienia :lol:
Chyba muszę odpuścić ten olejek i ewentulanie używać go do mieszania z szamponem :roll:
Co byście poleciły innego do nawilżania włosa?

Posted

[quote name='Kasiko']Kupiłam do rozczesywania olejek norkowy i po każdym spryskaniu i wyczesaniu włosów, psiak niesiłosiernie kicha i tarza się a efekt mojej pracy widoczny jest przez mniej niż 5 minut ;)
[/quote]

mój kicha i tarza się po wszystkim, co nie jest jego zapachem :evil_lol:

Posted

Dobry duszek podpowiedział mi, że w tym olejku jes alkochol i dlatego piesek psika i tarza się, zaraz wylądował w koszu :roll:
Zreszto powoduje to wyszenie włosa...

Posted

[quote name='Kasiko']Dobry duszek podpowiedział mi, że w tym olejku jes alkochol i dlatego piesek psika i tarza się, zaraz wylądował w koszu :roll:
Zreszto powoduje to wyszenie włosa...[/quote]

tez go odstawiłam.

Posted

bardzo proszę o odpowiedzi tych osob, ktore starają się, zeby wlos ich yorkow rosl i byl dlugi. Czy caly czas wiązacie papilotki??? Czy moze jakos inaczej robicie?
Proszę podzielic się sekretami :oops: