kordonia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Bejruta bierz na tymczas :) A PaulinaStrażaka :) To miłe koty :) Dawaj szybciej te zdjecia :) Ech, musze zacząć czarowac,zeby domy sie znalazły :) Juz odezwała sie chętna pani na Lenę-ratlerkę. Jutro ma przyjsc. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Ja tez mam nadzieje,z e znajdzie sie prawowita włascicielka. Quote
Vitka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Proszę! :loveu: Picasa Web Albums - Dorota - Schronisko 1... Quote
kordonia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 A to jest nasza najcudniejsza, najsłodsza Miss wolontariuszek, nasz placuszek :lol: (moge pisac swobodnie, bo, jak dziśiaj powiedziała, i tak dogo nie czyta :lol: ) : (na zdjeciach z sukami po sterylkach :) ) Quote
Vitka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 A tu jeszcze nowość - Dunin Kochany, nieśmiały, wspaniały! :lol: Quote
kordonia Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Dziś cudowny dzień- do domu poszły flatka Rama, szczeniorek Łuna, dorosła biała terrierkowata Klara, kaukaz Amadeusz, i..... Mój Red!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Dzięki Rybci. Kocham Cię Rybcia :D :D Strasznie kocham teżReda, to był "mój" piesiu, tylko mój, tylko ze mną wychodził. A teraz już lezy w swoim łóżeczku. Już sobie wyobrażam, jak bedzie latac z uśmiechniętą miną za patykami i piłkami. Ech :) Quote
gops Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 kordonia napisał(a):Dziś cudowny dzień- do domu poszły flatka Rama, szczeniorek Łuna, dorosła biała terrierkowata Klara, kaukaz Amadeusz, i..... Mój Red!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Dzięki Rybci. Kocham Cię Rybcia :D :D Strasznie kocham teżReda, to był "mój" piesiu, tylko mój, tylko ze mną wychodził. A teraz już lezy w swoim łóżeczku. Już sobie wyobrażam, jak bedzie latac z uśmiechniętą miną za patykami i piłkami. Ech :) :multi::multi::multi: kto wzial reda i amadeusza? Quote
kordonia Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Amadeusza ludzie, którzy już dawno go zamówili, czekali z nadzieja i się doczekali, skoro prawowity własciciel nie zamierzał go odebrać. Natomiast dla Reda cudny domek z Olsztyna załatwiła Rybcia :) Dla Ramy tez :) A wczorajsza kotunia szylkretowa, której zdjecie pokazałam okazała się bardzo chora- straszne zapalenie spojówek i katar. Na szczęscie pracuje u nas najlepsza weterynarka w miescie, to sie nią zajęła :) Quote
Charly Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Cudnie ze Redek wyszedl:multi: Rybciu albo Vitka czy Zosia, Dżordzi, Nikus, Dziadzio i Nero są na portelu? Proszę dodajcie. Zosia i Nikus mają już gotowe teksty. napiszcie do mnie proszę na gg- podawam wam:) Quote
Valeur248 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Redzik...:multi: Romcia...:multi: Klarcia...:multi: Jak cudownie! Quote
kordonia Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 To nowy piesiu, Tomaszek- strasznie za kims tęskni. NIe podnosił sie wczoraj z betonu, zabrałam go do izolatki- strasznie smutny :( A to mój Redziu: Quote
Afi Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 kordonia napisał(a):Dziś cudowny dzień- do domu poszły dorosła biała terrierkowata Klara :) Klara ta, co ją wstawiałam na forum russellkowe? To cieszę się i napiszę, że już ma dom :) Dla chętnych chcących poszerzyć swoją wiedzę o psach dwie książki do przeczytania, jedna obowiązkowo, z drugą warto się zapoznać :) Turid Rugaas "Syganały uspokajające" Jean Donaldson "Człowiek i pies. Jak żyć zgodnie pod jednym dachem" Książki wartościowe i dużo zmieniają w rozumieniu psich zachowań. Quote
natalia_aa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Z dobrych, godnych polecenia książek są jeszcze: Karen Pryor "Najpierw wytresuj kurczaka" (książka, która powinna być lekturą obowiązkową, "podręcznik kształtowania zachowań") Jean Donaldson "Mine" (Książka, w której znajdziemy oprócz wyjaśnienia i wytłumaczenia psich zachowań również programy odwrażliwiania i przeciwwarunkowania (w podpunktach). Ta książka jest o psach które warczą, kłapią zębami i gryzą jak się coś im zabiera, zbliża się do nich jak jedzą, albo kiedy zawłaszczyły sobie jakieś zasoby, takie jak właściciel czy wygodne miejsce do spania. To częsty problem i na szczęście często rozwiązywalny i zapobiegalny. <- by nie dochodziło do takich sytuacji jak z Dobim ;) Stanley Coren "Jak rozmawiać z psem" (Autor uświadamia nas, że wielka ilość nieporozumień między psem, a człowiekiem wynika z błędnej interpretacji wysyłanych nam przez nasze psy sygnałów. I ta książka zawiera mnóstwo szczegółowych wskazówek jak te sygnały prawidłowo odczytać.) Quote
natalia_aa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Wybacz, Atosa na spacer nie zabrałam, bo ktoś mnie uprzedził. Zdjęć nie ma, bo ładowarka w aparacie padła. i generalnie nawet nowe amstaffy zdjęć nie maja, musi Nafi kupić ładowarkę i wtedy. W tygodniu najwyżej kumpla poproszę by pstryknął coś. Quote
Charly Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 aa Natalia.złapałam;) widzę ze teraz ja jestem monotematyczna. Zdjęcia?:cool3: Quote
kordonia Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Mam najświeższe wieści od domku Klary- psina nazywa sie Łatka, jest kochana, miła, wpycha się do łóżka. Ale ma takie odruchy schroniskowe- jak ma coś w misce, to chwyta to i zabiera i zjada w kąciku. Siedziała w boksie z ośmioma suniami Quote
Charly Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Nasza dalmatka, ktora kupilismy w wieki 10 tygodni nigdy nie byla w schronie, a odruchy ma takie same. Jesli kąsek jest szczegolnie smakowity zawsze wyciąga z miski i zjada w innym miejscu ( najchętniej na poduszce):-D. Schroniskowy Filip tak nie robi. Quote
Charly Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 i baaaardzo:lol: proszę Rybciu droga lub Vitka ( kto ma zdjęcia?) o fotosy z soboty. Nie moge sie doczekac zdjeć seniorów ze spacerku:-D Quote
Pralinka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Fotki ma Rybc!a, Vitki przecież z nami nie było ;) Quote
Vitka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ale ja mam foty. :eviltong: Bo mi przesłała... zaraz coś wrzucę. Quote
kordonia Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='Vitka'] Ojejku, a kto to? :iloveyou: Quote
Recommended Posts