Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Bejruta bierz na tymczas :)

A PaulinaStrażaka :)

To miłe koty :)

Dawaj szybciej te zdjecia :)

Ech, musze zacząć czarowac,zeby domy sie znalazły :)

Juz odezwała sie chętna pani na Lenę-ratlerkę. Jutro ma przyjsc.
Zobaczymy, co z tego wyniknie. Ja tez mam nadzieje,z e znajdzie sie prawowita włascicielka.

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A to jest nasza najcudniejsza, najsłodsza Miss wolontariuszek, nasz placuszek :lol:
(moge pisac swobodnie, bo, jak dziśiaj powiedziała, i tak dogo nie czyta :lol: ) :

(na zdjeciach z sukami po sterylkach :) )

Posted

Dziś cudowny dzień- do domu poszły flatka Rama, szczeniorek Łuna, dorosła biała terrierkowata Klara, kaukaz Amadeusz, i..... Mój Red!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Dzięki Rybci. Kocham Cię Rybcia :D :D

Strasznie kocham teżReda, to był "mój" piesiu, tylko mój, tylko ze mną wychodził. A teraz już lezy w swoim łóżeczku.

Już sobie wyobrażam, jak bedzie latac z uśmiechniętą miną za patykami i piłkami.
Ech :)

Posted

kordonia napisał(a):
Dziś cudowny dzień- do domu poszły flatka Rama, szczeniorek Łuna, dorosła biała terrierkowata Klara, kaukaz Amadeusz, i..... Mój Red!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Dzięki Rybci. Kocham Cię Rybcia :D :D

Strasznie kocham teżReda, to był "mój" piesiu, tylko mój, tylko ze mną wychodził. A teraz już lezy w swoim łóżeczku.

Już sobie wyobrażam, jak bedzie latac z uśmiechniętą miną za patykami i piłkami.
Ech :)

:multi::multi::multi:
kto wzial reda i amadeusza?

Posted

Amadeusza ludzie, którzy już dawno go zamówili, czekali z nadzieja i się doczekali, skoro prawowity własciciel nie zamierzał go odebrać.
Natomiast dla Reda cudny domek z Olsztyna załatwiła Rybcia :) Dla Ramy tez :)

A wczorajsza kotunia szylkretowa, której zdjecie pokazałam okazała się bardzo chora- straszne zapalenie spojówek i katar.
Na szczęscie pracuje u nas najlepsza weterynarka w miescie, to sie nią zajęła :)

Posted

Cudnie ze Redek wyszedl:multi:

Rybciu albo Vitka czy Zosia, Dżordzi, Nikus, Dziadzio i Nero są na portelu? Proszę dodajcie. Zosia i Nikus mają już gotowe teksty. napiszcie do mnie proszę na gg- podawam wam:)

Posted

kordonia napisał(a):
Dziś cudowny dzień- do domu poszły dorosła biała terrierkowata Klara :)

Klara ta, co ją wstawiałam na forum russellkowe? To cieszę się i napiszę, że już ma dom :)

Dla chętnych chcących poszerzyć swoją wiedzę o psach dwie książki do przeczytania, jedna obowiązkowo, z drugą warto się zapoznać :)

Turid Rugaas "Syganały uspokajające"
Jean Donaldson "Człowiek i pies. Jak żyć zgodnie pod jednym dachem"

Książki wartościowe i dużo zmieniają w rozumieniu psich zachowań.

Posted

Z dobrych, godnych polecenia książek są jeszcze:

Karen Pryor "Najpierw wytresuj kurczaka" (książka, która powinna być lekturą obowiązkową, "podręcznik kształtowania zachowań")

Jean Donaldson "Mine" (Książka, w której znajdziemy oprócz wyjaśnienia i wytłumaczenia psich zachowań również programy odwrażliwiania i przeciwwarunkowania (w podpunktach). Ta książka jest o psach które warczą, kłapią zębami i gryzą jak się coś im zabiera, zbliża się do nich jak jedzą, albo kiedy zawłaszczyły sobie jakieś zasoby, takie jak właściciel czy wygodne miejsce do spania. To częsty problem i na szczęście często rozwiązywalny i zapobiegalny. <- by nie dochodziło do takich sytuacji jak z Dobim ;)

Stanley Coren "Jak rozmawiać z psem" (Autor uświadamia nas, że wielka ilość nieporozumień między psem, a człowiekiem wynika z błędnej interpretacji wysyłanych nam przez nasze psy sygnałów. I ta książka zawiera mnóstwo szczegółowych wskazówek jak te sygnały prawidłowo odczytać.)

Posted

Wybacz, Atosa na spacer nie zabrałam, bo ktoś mnie uprzedził.
Zdjęć nie ma, bo ładowarka w aparacie padła.
i generalnie nawet nowe amstaffy zdjęć nie maja, musi Nafi kupić ładowarkę i wtedy.

W tygodniu najwyżej kumpla poproszę by pstryknął coś.

Posted

Mam najświeższe wieści od domku Klary- psina nazywa sie Łatka, jest kochana, miła, wpycha się do łóżka. Ale ma takie odruchy schroniskowe- jak ma coś w misce, to chwyta to i zabiera i zjada w kąciku.
Siedziała w boksie z ośmioma suniami

Posted

Nasza dalmatka, ktora kupilismy w wieki 10 tygodni nigdy nie byla w schronie, a odruchy ma takie same. Jesli kąsek jest szczegolnie smakowity zawsze wyciąga z miski i zjada w innym miejscu ( najchętniej na poduszce):-D. Schroniskowy Filip tak nie robi.