Vitka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Hahaha :D Pipucha to ma pomysły nie z tej ziemi! :) Mały szatan. Quote
Charly Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 no okropne. ona nie ma jakoś insyntków samozachowawczych jak inne psy. tak jak ostatnio chciała wyskoczyc przez okno za gołebiem na balkon sąsiada (myk myk po kaloryferze i krześle jak wiewiórka i stoi na parapecie:-o). widziałam jej minkę przy tym..."ach tam mogę sobie wskoczyć. to blisko. dam rade" itp. bardzo trzeba na nią uważać. co sobie w łepetynce zaplanuje to przeprowadzi i nie ma mocnych. pójdzie na szkolenie. jest zagrożeniem dla siebie samej i jeszcze głupiutki Filipek ją naśladuje. Quote
Vitka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 hmm... zrobiłam ten filmik. Oceńcie, czy dobry. :) [url]http://www.youtube.com/watch?v=HlW59x6URNk[/url] Quote
Patyś_ Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Mi podoba się bardzo! Chodź brakuje mi tam Pachyderka ale xP Super ! Brawo Vitka :D cud miód i orzeszki ^^ Quote
Vitka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Fotki od pani Basi: [img]http://img168.imageshack.us/img168/5180/s7302439640x480.jpg[/img] [img]http://img532.imageshack.us/img532/3382/s7302422640x480.jpg[/img] [img]http://img704.imageshack.us/img704/2687/s7302421640x480.jpg[/img] Quote
___Justyna___ Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jeżeli chodzi o zdjęcia, które ja umieściłam, to mogę powiedzieć, że foxterierka to bardzo spokojny pies. W ogóle nie reaguje na inne psy, nie reaguje również na przechodniów ani na auta. No może jest troszkę na początku bojaźliwa. Chodzi przy nodze i co chwilkę odwraca się żeby sprawdzić, czy na pewno ktoś idzie za nią. Jest bardzo kochana i widać, że brakuje jej człowieka. Uwielbia patrzeć w oczy!:loveu: Brazylia na początku troszkę ciągnie, ale po chwili idzie spokojnie. Nie reaguje ani na inne psy, ani na ludzi. Bardzo chce się bawić, szczególnie zauważyłam zamiłowanie do śnieżnych kuleczek ;) Poza tym słucha co się do niej mówi:) Quote
Charly Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 dzięki Justyna:). o Brazyli ktoś mówił coś innego, podobno reaguje niepewnie na ludzi na spacerkach. byc moze byl to tylko jeden taki incydent. rozumiem, że Ty nie zauwazylas nic w tym stylu? Quote
___Justyna___ Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Nie, byłam z nią i z Kokosem, szli Państwo z dziećmi, potem Państwo z dwoma psami, a ona po prostu przeszła obok. Hm... Nie wiem, w takim razie trzeba będzie jej się bliżej przyjrzeć ;) Quote
AgaiTheta Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Od dzisiaj mamy nowego kolejnego asta :( Jeszcze go nie widziałam, ech.... Quote
AgaiTheta Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Wymyślmy proszę coś dla tych naszych amstaffów, co można jeszcze zrobić? Jest ten wątek zbiorczy astów u nas? Quote
Charly Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 jest. dziewczyny oglaszaja. jutro będę dzwonić do bydgoszczy w sprawie wizyty. chodzi o Bolka. jeden pójdzie, przyjdzie 100. coraz więcej jest tych zwierząt. zaleją nas niedlugo. ech dzis po prostu nie widzę wyjscia już z tego. jutr pewnie będzie lepszy dzien:) Quote
AgaiTheta Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Zaglądajcie proszę do Rufusa/Bimbera [url]http://www.dogomania.pl/threads/182257-Fundacja-Boksery-w-Potrzebie-maleA-ki-Bimber-potrzebuje-pomocy?p=14334416#post14334416[/url] Quote
Patyś_ Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='Charly']dzięki Justyna:). o Brazyli ktoś mówił coś innego, podobno reaguje niepewnie na ludzi na spacerkach. byc moze byl to tylko jeden taki incydent. rozumiem, że Ty nie zauwazylas nic w tym stylu?[/QUOTE] To ja mówiłam. Na moim ostatnim spacerze z Brazylia rzuciłą się na starszą kobietę z zębami, bez jakiegokolwiek wcześniejszego ostrzeżenia. Dziwnie reagowałą tylko na starsze osoby. Boże jaki śliczny ten nowy AST... Bajeczka. Ciekawe jak się zachowuje. A kudłata piękność ... Boże jak można pozbywać się takich cudów. Quote
Vitka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ile może mieć lat 'kudłata piękność'? To chłopczyk czy dziewczynka? Quote
basia0607 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ast ze zdjęcia, ma 8 lat ale nie wyglada na tyle. Był kochany i rozpieszczany przez swojego pana. Pan sie rozchorował , być może już nie żyje. Rodzina nie chciała sie nim zająć.Pies znalazł się boksie. Czeka na pana, płacze wpatrzony w dal. Z naszych obserwacji jest łagodny dla ludzi i innych psów. Na spacerze nie ciągnie, słucha , jest dobrze ułożony. Boimy sie o jego psychikę bo długo w tych warunkach spokojny nie będzie. Pon ze zdjęcia to babeczka. Quote
Charly Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 dzis do domu poszedł starszy pan Michał kaukaz- do domu, nie firma czy cos. kojec jest. wkrótce dostanie koleżankę sunię młodą. Michał jest wykastrowany oczywiście:) Jest doskonałym psem- za kratą szczeka jak najlepszy najbardziej zly pies świata. nieprzekupny. ale tak naprawdę nie gryzie i nigdy nie próbował. Quote
Patyś_ Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ale super ! :D Michał wielki szczekacz - okazał się miłym psiakiem :D Jak miło ^^ Ponka śliczna!! A że Ast ma tyle lat w życiu bym nie powiedziała!! O_O Jest śliczny! Poszłam go obejrzeć, jest na prawdę potężny i piękny! A moja sunia po sertylce czuje się dobrze :) Co prawda rzyga jak na olimpiadzie, na odległość, ale chodzi byłą na spacerku, liże ranke, ale nie gryzie :) Z każdą minutą wygląda lepiej :) Przed chwilą wróciłam do domu to wesoło mnie przywitała. I dwa razy częściej nastawia się do głaskania i pieszczenia :D Quote
Charly Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Kaukaz zawsze był miły, tylko nie bardzo chciał chodzić na smyczy. ale nigdy nie ugryzł itp, a Pawel naprawdę cuda z nim odstawiał. wlazl mu do budy, gdzie MIchał się schował przed szczepionką np Quote
___Justyna___ Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [url]http://demotywatory.pl/1221245/Pies[/url] - Nie wymaga komentarza... Quote
AgaiTheta Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jestem dzisiaj skonana i zrezygnowana. Psów przybywa w zastraszającym tempie. Nie tylko u nas, we wszystkich schroniskach. Nie mamy kasy. Nie mamy już nie tylko na leczenie ponad standardowe Pachcia, ale nie mamy też na zabiegi powypadkowe. Jutro Agent ma jechać do dra Malca na zabieg, zawiozę sama, bo co zrobić, ale nie mamy kasy na tą operację... W schronisku są plakaty 1%, proszę pomóżcie je rozwieszać. Ja codziennie gdzieś roznoszę blankiety na darowizny, jest z nich odzew, ale wciąż za mało :( Nie mamy też już ubrań, o kocach nie marzę, na wyściółki. Popytajcie proszę w okolicznych lumpeksach, może ktoś ma zbędny towar? Ręce mi dzisiaj opadły :( Quote
natalia_aa Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jakby udało się napisać kilka słów o nowych amstaffach i dołączyć do tego ich zdjęcia, oraz wrzucić na zbiorczy bullowatych z Elbląga będę wdzięczna. Przekopiuję na astowe, ale na ekspresowe adopcje nie ma co liczyć, zastój straszny.Jest ich tyle, że nawet ciągłe ogłaszanie przynosi coraz mniejszy odzew... Quote
AgaiTheta Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 i jeszcze na dobicie dnia dzisiejszego - rufus walczy o życie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/182257-Fundacja-Boksery-w-Potrzebie-maleA-ki-Bimber-potrzebuje-pomocy?p=14341152#post14341152[/url] Quote
Charly Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='natalia_aa']Jakby udało się napisać kilka słów o nowych amstaffach i dołączyć do tego ich zdjęcia, oraz wrzucić na zbiorczy bullowatych z Elbląga będę wdzięczna. Przekopiuję na astowe, ale na ekspresowe adopcje nie ma co liczyć, zastój straszny.Jest ich tyle, że nawet ciągłe ogłaszanie przynosi coraz mniejszy odzew...[/QUOTE] jeśli będzie aparat dzis postaramy się zrobić zdjęcia. mamy od wczoraj nową astkę rodowodową, ma duzo blizn na głowce. początek tatuazu to Y- dziś mają dzwonić ze ZK w jej sprawie. a tak swoją drogą, żaden z naszych astów nie potwierdził tego, o czym słyszałam, zanim podjęłam pracę w schronisu. zaden nie jest mordercą czy agresorem. wręcz przeciwnie, opanowane, kochane psiaki. Quote
Recommended Posts