basia0607 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [IMG]http://img267.imageshack.us/img267/1766/s7301312.jpg[/IMG] To jest mikroskopijna sunia Myszka, zawładneła moim serem w calości. Jest leczona z innym towarzyszem niedoli. Dostaje antybiotyk od kilku dni. Boimy sie parwo.Pierwszy raz ją zobaczyłam jak skakała jak pchła po kołdrze i wyciagała z niego watę. Dzisiaj już jest smutna. Wszystkie szczeniaki są cudne a ta mała nie daje mi spać. Mam w domu na tymczasie chore szczenie , być moze świerzb w innym przypadku zabrałabym Myszkę do siebie. Słodkość nad slodkościami. jest maniunia. Zdjęcia w biurze to nasza kier, Agnieszka i pies biurowy a raczej biurkowy Tisza po polsku Obórka. Niżej Ola w służbowym przebraniu, osoba od adopcji i kociak, który wczoraj poszedl do nowego domu. Quote
Charly Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 aaaaaa.......... i co z tym oczkiem? wypadło czy jak? a ogólnie w jakim jest stanie sunka? tak w ogóle z tego co widzę to sunka sliczniusia. Uszi przeboskie:). Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Quote
basia0607 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Oczko wypadlo z orbity, wygladało to strasznie. Czerwone, opuchniete, brudne. Pani doktor oczyściła je i wepchneła na miejsce, zakladając tymczasowy szef , zszywając powiekę. Przy okazji, zdjęła suni kamień nazębny bo byl w duzej ilości, wyrwała 2 ruszajace się zeby, obcielismy jej szpony , wycieli dredy, wyczesali i zrobili zdjęcia. Biedna starowinka, chudziutka, cichutka, kupka nieszczęcia . Zostawiłam ją na kocyku w "gabinecie " Agi, wybudzała się z narkozy ale pracownicy mieli nad nią czuwać, prosiłam też o to Justynę. Obórka poszła do gabinetu socjalnego. Quote
Aga3006 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Aaaaaa! Ważne pytanie. Czy mógłby ktoś podać mi numer do schroniska bo mi strona schroniska nie chce wejść:placz: Quote
Charly Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 do domu poszedl dzis dorosly piesek Zeus z 4:):multi: poszlaby takze kruszynka, którą widać na zdjęciu na poprzedniej stronie, ale jest jeszcze chora:roll:W chwili obecnej przebywa z innym chorym szczeniakiem w cieplej izolatce pod kaloryferem. znajdzie szybciutko domek jak tylko wydzrowieje. jak mlodziutkim szczeniaczkiem i do tego maluska. natomiast naszych wakacyjnych "szczeniakow"nikt juz nie chce. mają juz ok 6 miesięcy i wyrosly.. Quote
Vitka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [quote name='Charly'](...) natomiast naszych wakacyjnych "szczeniakow"nikt juz nie chce. mają juz ok 6 miesięcy i wyrosly..[/QUOTE] Okropne.. :-( Przecież np. ta sunia jest przepiękna! :placz: (podobna do Kopiego! :cool3:) [IMG]http://img294.imageshack.us/img294/4847/dsc00124640x480.jpg[/IMG] Quote
basia0607 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [IMG]http://img267.imageshack.us/img267/1766/s7301312.jpg[/IMG] PROSZE NIE WYDAWAC JEJ BEZ MOJEJ WIEDZY !!!! Quote
Pawel.L Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 [quote name='kordonia']Jak tam wszytkie amstafki? Pokastrowane i posterylizowane już? Gotowe po zabiegach do adopcji? :)[/QUOTE] Niestety brakło czasu na podstawowe czyszczenie uszu Yoshinie nie wspominając o kastracji Quote
Charly Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 spoko spoko;) bez sterylek/kastracji i tak nie pójdą. najwyzej wlasciciel poczeka. Quote
Charly Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 no ja tez. zrobilam allegro im wszystkim. zdjecia piekne. trochę wejsc juz jest. ale telefony same takie, że.....ech..:placz: "chcialem ta czarno biala amstaffke z ogloszenia" "O jakiego psa chodzi? prosze pana nie ma czarno bialej amstaffki' " a jakie są? jakies tam na pewno macie. ja sam nie wiem, bo w sumie to dla kolegi dzwonię, a on cos mowil o czarno bialej amstaffce" :-? czarno biala amstaffka... [URL]http://www.allegro.pl/item811108780_w_typie_amstaffa_piekne_psy_szukaja_domu.html[/URL] Quote
Charly Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 hahahahha. ladny masz podpis:evil_lol:. znaki na niebie i ziemi;) Quote
Vitka Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Charly... przecież Działka jest czarno - biała... :hmmmm:8) Ja też ubóstwiam Gerę. Trochę biedaczka schudła... :roll: Quote
Charly Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 pewnie chodzi o ta amstaffke o imieniu Bolek:) a Gera tak niestety. zmarniala Quote
Rybc!a Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 Jako, że Małpka była dziś w Metrze z moim numerem telefonu, odebrałam kilka telefonów. Oczywiście część odpadła od razu. Były trzy dość sensowne, z tym, że jeden, myślał, że Małpka jest średnio-małym psem, a drugi dom jest z Tych i stwierdził, że zaadoptuje wcześniej już upatrzoną sunię z miejskiego schronu, bo odległość jest przerażająca no i trzeci .. :) szukamy kogoś do kontroli przed adopcyjnej w Poznaniu! :) Domek jednorodzinny, dwójka dzieci w wieku 5 i 14 lat, ludzie wydają się naprawdę super . Quote
Charly Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Rybc!a']Jako, że Małpka była dziś w Metrze z moim numerem telefonu, odebrałam kilka telefonów. Oczywiście część odpadła od razu. Były trzy dość sensowne, z tym, że jeden, myślał, że Małpka jest średnio-małym psem, a drugi dom jest z Tych i stwierdził, że zaadoptuje wcześniej już upatrzoną sunię z miejskiego schronu, bo odległość jest przerażająca no i trzeci .. :) szukamy kogoś do kontroli przed adopcyjnej w Poznaniu! :) Domek jednorodzinny, dwójka dzieci w wieku 5 i 14 lat, ludzie wydają się naprawdę super .[/QUOTE] Bardzo fajnie Rybciu. Poproś Państwa, żeby zadzwonili do schroniska w tej sprawie w godzinach od 9 do 17 albo na telefon p. kierowniczki lub mój w kazdym czasie. Quote
Pawel.L Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Tak Ola na twój na pewno sie dodzwonią :evil_lol: ja ostatnio próbowałem hyba ze 2 godziny z beznadziejnym skutkiem Quote
Charly Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 hehe. to po co dzwonisz rano w wolny dzien;). spałam i wyłączyłam-no ale jak slyszalam zadzwoniles jescze do Agnieszki a potem do Beaty:)-czyli p. weterynarz, więc cel osiągnąłeś:lol: Myszka u pani doktor na DT. Jej braciszek umarł dzis rano. Sunka z okiem ma się lepiej. dzis juz sama chodzila i załatwila się pierwszy raz od 2 dni:) Doszła nowa pieska w typie bolonki. Zaniedbana i skoltuniona. Generalnie b. kochana i przyjazna, jednak reagowala agresywnie na próbę obcięcia kołtunów, rzucala się i nie bylo szans obciąc cokolwiek- dostala glupiego jasia i pani doktor oraz Dorota R. wycinały i czesały ją. Sunka nie rozpozna się;) Sunka jest juz starsza, ale.....jak skonczy cieczkę ma zapewniony DT:) u pani Joli:) Edit: do domu poszed Hamon i szczeniak ze szczeniakarni Teo:) Quote
Pawel.L Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Ola jaki normalny człowiek śpi dłużej niż do godziny 9. ???:evil_lol: Quote
Charly Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 ...myślę, ze jak będziesz znow w pracy to osobiście zrobię Ci wielką kupę w izolatce na samym srodku:) Quote
malkawil Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Hamon poszedł do domu?? To wspaniale!I Teo, cudownie:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Rupak Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 no to wkleje zdjęcia z obcinania kudłaków bolonki :cool3: [url]http://img44.imageshack.us/img44/6714/dsc00354zq.jpg[/url] to różowe po prawej to jej uszko, a to po lewej to odcięty kołtun. tragedia :< [url]http://img44.imageshack.us/img44/6714/dsc00354zq.jpg[/url] [url]http://img132.imageshack.us/img132/4417/dsc00356n.jpg[/url] [url]http://img208.imageshack.us/img208/469/dsc00358a.jpg[/url] tylko to zostało odcięte z jej pyska. generalnie wszystkiego nie usunęłam, została jedna łapa. zdjęcia troszeczkę kiepskiej jakości, bo robione moją komórką. ale zawsze jakaś dokumentacja jest ;) Quote
Pawel.L Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='Charly']...myślę, ze jak będziesz znow w pracy to osobiście zrobię Ci wielką kupę w izolatce na samym srodku:)[/QUOTE] nie ma sprawy izolatki i tak 2-3 razy dziennie sprzątam wiec 1 kupa w tą lub w tamtą nie robi różnicy :D Quote
Recommended Posts