Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki! Wybaczcie, że tu, ale kocie z was przyjaciółki.
Na Saskiej Kępie zaginęła czarna kotka. Gdybyście gdzieś coś usłyszały. Nie mam czasu przejrzeć całego miau a ogłoszenia mają awarię. Pzdr.

Posted

Dobra, Zasadzkas, poszperam. Ale najlepsze są papierowe ogłoszenia jeśli zaginęła. Aha, jeszcze jedno. Okazało się, że tam mieszka jeszcze matka Ady, taka sama szylkretka , też z brzuchem. I to sporym. Nieee, ja się zabiję.

Posted

Popatrzę na miau czy ktoś nie znalazł kotki, ale przydałoby się więcej szczegółów.
Ada cudna, coś mi się zdaje, że zabijać się o nią będą:roll:
PS. Zasadzkasa! Ale fajnie przekręciłaś, spodobało mi się, tylko za długo się wymawia:lol:

Posted

Jest ładna i miziasta. Zasadzkas, przeleciałam miau i net, nikt nie znalazł jeszcze kota na Saskiej Kępie....
Matki Ady nie widać, pewnie juz się okociła. Wetka chodziła, jej syn kiciał, ja miauczałam. Ani widu , ani słychu.

Posted

zła jestem jak osa! Niedawno wróciłam z Polfy i .... Czarno biały kocur /chyba/ zignorował mojego tuńczyka. Tzn. zjadł to co przed klatką. A potem, a potem...do klatki dwukrotnie weszła szara koteczka. I dwa razy z niej wyszła. Zeżarła wszystko i klatka nie zamknęła sie. Może gówniara była za lekka. Ale Helena mówiła, ze ona chyba rujkę miała. Szlag! Dobrze, ze w domu tego tuńczyka na kanapkę sobie włożyłam, dobre i to.....
A klatkę mam już tę sprawdzoną, tę dobrą.

Posted

dzisiaj klejnoty stracił brat Ady, Filemon. Wielki, nieufny kocur. Dostał zastrzyk na podwórku /wetka ma gabinet obok/. Ada już wypuszczona, dobrze, że ma jedzenie i chyba śpi w piwnicy z wybitym oknem.

Posted

Te koty ze zdjęć są w innej części miasta. Karmi je pewna starsza pani. Nie wiem co z nimi...:oops:.
Przed chwilą byłam za kładką przy tym wielkim złomowisku. Znajoma kociara karmi tam od 8 lat.... Miałyśmy złapać ciężarną kocicę. Była, miziała się a potem uciekła. Ona chyba wiedziała po co przyszłam. Pani Ania była wstrząśnięta. Rytuał zawsze jest inny. Jutro znowu idziemy.

• 1 month later...
Posted

Wiadomość dnia! Szylkretka Ada ma dom! Adoptowała ją cudowna dziewczyna z naszej Straży dla Zwierząt. Milusia jest kochana, nie mogła lepiej trafić! Tym bardziej że zaczynają rozbierać pustostan. Ada trafiła do rodziny kociarzy , do ludzi o złotych sercach. Czarny kocur, którego dokarmiałam chyba przeniósł się na inny tern bo go nie widuję, :(.
Z wieści smutniejszych, samochód zabił młodziutką szarą kotkę z Polfy, miała charakterystyczne czarne pręgi. Pani Helena bardzo to odchorowała. ....
Natomiast Syriusz... Chyba u nas zostanie bo nikt go nie chce....

Posted

Nie ma lekko.... Kiedy upajałam sie wiadomością o Adzie, zadzwoniła znajoma, że znalazła w małpim gaju 4 małe kocięta. Wygłodzone, wychudzone, całkowicie oswojone. Ucieszyłam się jak cholera. Trzy dziewunie i chłopak, z 8 tygodni, śladów matki brak. Wszystkie jednakowe, szare pręgusy. Jutro założę im chyba osobny wątek.

Posted

Robię im ogłoszenia, wątek założę jutro albo i nie, wątpię czy przez dogo znajdą domy, :-(. Ja ich nawet nie rozróżniam :evil_lol:
Tak mi szaro przed oczami jak wchodzę do łazienki.....

Posted

Dwie kociczki pojechały do nowego domu w Warszawie..... Państwo chcieli od razu dwie żeby im sie nie nudziło i żeby im sie lepiej chowały. Oto prawidłowa postawa.....:lol:

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Dwie kociczki pojechały do nowego domu w Warszawie..... Państwo chcieli od razu dwie żeby im sie nie nudziło i żeby im sie lepiej chowały. Oto prawidłowa postawa.....:lol:

Ale jak Ty to zrobiłaś?:evil_lol: