Kaya Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [url]http://www.canadogs.com/images/ChihuahuaShtadult6.jpg[/url] obejżyj sądze ze takie ustawienie chihuahuły będzie lepsze czyli szerzej rozstawione nogi i ogon innaczej trzymany a raczej tylko opierać palcami ten ogon jak widać na zdjęciu i oczywiście nie podtrzymywać głowy ręką a smakołykiem ustawiać ;) Tak mi się wydaję choć na takich rasach się nie znam :razz: Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 A mojego nikt nie skomentował, bo utknęło jako ostatnie na poprzedniej podstronie :( Czekam na rady co mam zmienić Quote
aangelaa95 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Tak, ale Arisek ma dopiero 6 mies.:p A tamten to jakies 3 lata i moze nawet championek ;-) Ale przyjme rady ;-) Dziękuję za rady i zaanalizowanie fotek :) Quote
klaudia&Manta Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='McDzik']A mojego nikt nie skomentował, bo utknęło jako ostatnie na poprzedniej podstronie :( Czekam na rady co mam zmienić[/quote] Jak dla mnie, dobrze jest na focie w wieku 8 tyg. (tylko przedie laapki mu wyrównać i super ):p A;e ja sie za bardzo nie znam, wiec to tylko moje zdanie :) Quote
aangelaa95 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Według mnie też bardzo, bardzo ładnie tak jak powiedzała Klaudia:p Quote
McDzik Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Dziękuje :) Oby na wystawie też tak stał .. bo dom to dom, a wystawa to jedna wielka niewiadoma, wszystko przed nami :) sprawdzimy w Katowicach :) Quote
asiol Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 A może mi ktos doradzić jak wystawiać buldożki? Widziałam mnostwo zdjęć, psy stoją różnie- raz normalnie, raz tylnie nogi bardzo odsunięte... :)) Quote
aangelaa95 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Hmmm..... buldożki wystawia sie tak jak angielskie:diabloti: Tylkie łapy szeroko i przednie ;-) Ale najlkepiej bys musiala wstawic fotke jak ty wystawia:p Quote
klaudia&Manta Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ja myslę, podobnie jak Angela, czyl że francuzy wystawia się podobnie jak angliki. Wygląda to nmniejwiecej tak, że pies ma i przedne i tylne lapy szeroko rozstawione, ale nie odsuniete do tylu. Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Dzisiaj ćwiczyłam z moim psiakiem pozycje wystawową. Z boku [IMG]http://images34.fotosik.pl/158/92f7691321c179d1.jpg[/IMG] Pod kątem [IMG]http://images34.fotosik.pl/158/1aa7dd21542c3ba2.jpg[/IMG] I jak? Co poprawić,co zostawić itp. Quote
Unbelievable Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 goldenka wg mnie bardzo ładnie tylko ogonek trzymaj tak, żeby był prosty(chyba, że to włosy tak odstają). ja mam pytanie z innej beczki: co zrobić żeby pies trzymał przednie nogi równolegle do ziemi? mój ma tak przez parę sekund jak się go ustawi a ciężar ciała woli przenieść na tylne łapki... i muszę go poprawiać i poprawiać... Quote
Magot Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Tinka:)'] ja mam pytanie z innej beczki: co zrobić żeby pies trzymał przednie nogi równolegle do ziemi? [/quote] Chyba prostopadle?:diabloti: Quote
Guest Reyes Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Tinka:)'] ja mam pytanie z innej beczki: co zrobić żeby pies trzymał przednie nogi równolegle do ziemi?[/quote] Nauczyć komendy "Waruj" :evil_lol: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Tinka:)']goldenka wg mnie bardzo ładnie tylko ogonek trzymaj tak, żeby był prosty(chyba, że to włosy tak odstają). ja mam pytanie z innej beczki: co zrobić żeby pies trzymał przednie nogi równolegle do ziemi? mój ma tak przez parę sekund jak się go ustawi a ciężar ciała woli przenieść na tylne łapki... i muszę go poprawiać i poprawiać...[/QUOTE] Tak to włosy tak odstają bo ma takie falowane ;) A co do łapek to chyba chodzi o to żeby były prostopadle do ziemi. Ja je ustawiam w miare możliwości pod kątem prostym i gdy trzymam ogonek to tak leciutko popycham mu pupke żeby przeniósł ciężar ciała na przednie łapy. U mnie ta metoda się sprawdza, więc może u ciebie też tak będzie. Quote
Kaya Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Hmm..może spróbować go żeby wyciągnął się za smakołykiem ? ;) Quote
Unbelievable Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Reyes']Nauczyć komendy "Waruj" :evil_lol:[/quote] Tyle to on już dawno umie:evil_lol: Oczywiście, że prostopadle, przejęzyczenie : P Wczoraj właśnie próbowałam wyciągać smakołykiem, muszę powiedzieć że o wiele lepiej tylko czasem za bardzo wyciąga tylne nogi. Z podnoszeniem za ogon nie da rady ponieważ od razu zaczyna sie wiercić przy tym(próbowałam go tak kiedyś ustawiać), poza tym nie ma tylu włosów żeby zasłonić te, lekkie bo lekkie, ale jednak unoszenie. Dziękuje za rady : ) Quote
Kaya Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 No to może "wyklikać" pozycję ? :razz: Dużo osób chwali sobie te metodę ja wprowadziłam i jest super :) Quote
Unbelievable Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Ale pozycję on już ma wyuczoną, na 'stój' staje jak ma stać, tylko po paru sekundach te przednie łapki sie psują... Moje psiu uczę podobnie do klikera, tyle że zamiast niego jest 'dobry' i obchodzi sie bez klików : P Quote
Kaya Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 To spróbuj przedłużać czas stania i nagradzać dłuższe stanie...U nas po klikaniu już nie ma problemu stoi jak się powie :) Quote
klaudia&Manta Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Ja myślę żę metoda smaczkowa to najlepsza :p Poprostu niech wyciąga się za tym smakolykiem,i w momencie ikiedy jest wycigniety dawaj mu go:cool3: W koncu powinien sie przyzyczaic do tego wyciagania, i sam z siebie powiniewn sie wyciagc:eviltong: Ja w taki sposob nauczylam moja sucz wlasnie:) Goldenka jak dla mnie ślicznie :loveu: Quote
Unbelievable Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='Kaya']To spróbuj przedłużać czas stania i nagradzać dłuższe stanie...U nas po klikaniu już nie ma problemu stoi jak się powie :)[/quote] My mamy tylko problem z przednimi łapkami, wszystko inne jest perfecto. Sama na dogomani pisałam jak uczyć psa 'stój', ponieważ sama sobie metodę wymyśliłam i nigdzie o takiej nie słyszałam, a mi z nauką poszło świetnie. :cool3: [quote name='klaudia&Manta']Ja myślę żę metoda smaczkowa to najlepsza :p Poprostu niech wyciąga się za tym smakolykiem,i w momencie ikiedy jest wycigniety dawaj mu go:cool3: W koncu powinien sie przyzyczaic do tego wyciagania, i sam z siebie powiniewn sie wyciagc:eviltong: Ja w taki sposob nauczylam moja sucz wlasnie:) [/quote] Ja robie tak, że wyciągam do momentu aż łapki będą równolegle i zatrzymuje rękę, dopiero po jakimś czasie daję. Quote
klaudia&Manta Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 W takim razie niedlugo powinein zalapac o co chodzi ;) Ale zawsze , jak sie wyciagnie a ma np. nierówno lapki, to mozesz mu je wyrownać ;-) Quote
Unbelievable Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [quote name='klaudia&Manta']W takim razie niedlugo powinein zalapac o co chodzi ;) Ale zawsze , jak sie wyciagnie a ma np. nierówno lapki, to mozesz mu je wyrownać ;-)[/quote] On jest taki że np przed chwilą go uczyłam, to teraz kładzie mi łapy na kolanach i chce jeszcze : P w sumie dobrze to nam już wychodzi. Ale jak podejdzie za bardzo to przednie łapy są za zwyczaj równo, tylko tych tylnych nie rusza i wygląda jak ONek : P Quote
Marchewkowy Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Co myślicie? :) [IMG]http://img150.imageshack.us/img150/7370/stojkaade7.jpg[/IMG] [IMG]http://img150.imageshack.us/my.php?image=stojkaade7.jpg[/IMG][IMG]http://img227.imageshack.us/my.php?image=dscn2446mr7.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts