Olena84 Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Rzeczywiście z Bogusiem nie da się nudzić, jest specyficzny, nastrój mu się zmienia w ciągu dnia i pogody chyba, np lubi się poprzytulać a potem foch - warczy na swoich!, Lubi podkraść ubrania, tzn właściciele układają sobie na fotelu rzeczy które założą rano a rano rzeczy są u Bogusia wymiętolone, jak zakładają skarpetki to Boguś od razu ściąga je ze stopy. Lubi chrupki, ale nie zawsze, czyli też np dwa dni ich nie chce a potem znowu chętnie zje. Co do psów, jeden Niuniek mały z hotelu Bogusia ustawił i Bogus jakoś z nim żyje, drugi samiec ma 15 lat i ledwo chodzi, wiec Bogus np gdy widzi, że staruszek idzie popycha go (nagminnie), a tamten na chore stawy więc upada;/ - czyli takie trochę znęcanie nad starszymi; do suni się trochę zalecał to dostał po pysku (mam nadzieje, że znowu nie ma szramy;/). Uwielbia bawić się piłką, wystarczy mieć piłkę w ręku i wtedy on nie zwraca na nic innego uwagi tylko piłka i frisbee. Problemem jest nadal wycie w domu, ciągniecie na smyczy ale i tu i tu jest ćwiczony, tylko że myślę trzeba jeszcze długo poczekać na efekty, no i niestety nie nadaje się np do małych dzieci bo zdarza mu się warczeć jak nie ma ochoty na przytulanie, też warczy jak się podchodzi do miski itp. Quote
mar.gajko Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Czyli mamy rezydenta :) Boguś tylko dla KONESERA :) Quote
Olena84 Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Czyli mamy rezydenta :) Boguś tylko dla KONESERA :) I to jakiego! Myślicie że robic juz ogłoszenia z zaznaczeniem tego wszystkiego - jak wycie... Quote
mar.gajko Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 I to jakiego! Myślicie że robic juz ogłoszenia z zaznaczeniem tego wszystkiego - jak wycie... Tak myślę. Wyje, gryzie odrobinkę, ma humory z jedzeniem, nie lubi dzieci... Będą się o Niego zabijać domki :) Quote
Olena84 Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Tak myślę. Wyje, gryzie odrobinkę, ma humory z jedzeniem, nie lubi dzieci... Będą się o Niego zabijać domki :) E tam na pewno są ludzie którzy lubia wyzwania;) Quote
mar.gajko Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Mojego, jego rodzina, reklamowała: Nie akceptuje żadnych zwierząt, rzuca się na nie, nie przychodzi na wołanie, potrafi ugryźć. Wszystko to była szczera prawda. Quote
Olena84 Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Mojego, jego rodzina, reklamowała: Nie akceptuje żadnych zwierząt, rzuca się na nie, nie przychodzi na wołanie, potrafi ugryźć. Wszystko to była szczera prawda. Może chcesz Bogusia;)? Quote
mar.gajko Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Może chcesz Bogusia;)? Na razie leczę blizny i rany po Franku. Wiesz, te kremy na blizny... No i Franek nie wył. Szczeka tylko. Quote
Olena84 Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Trzeba mieć różnorodnosć i szczek i wycie, żeby nie było nudno;-) Quote
jola&tina Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Tak opisałyście Bogusia, że to nie koneser ale jakiś masochista będzie potrzebny ;) Może wstrzymamy się z ogłaszaniem jak już będą wyniki jego powtórnych badań, żeby można coś pozytywnego o nim napisać - młody, zdrowy... Quote
mar.gajko Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Gorzej, jak z wiedzą medyczną, trzeba będzie dodać: przewlekle chory, potrzebuje drogich leków :) tfu, tfu, tfu przez lewę ramię. Quote
Nutusia Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Ooooo, ale optymizmem powiało, aż... strach! ;) Quote
Olena84 Posted October 14, 2015 Author Posted October 14, 2015 Kastracja powoli daje efekty, Boguś się uspokoił w kontaktach z innymi psiakami. Dzisiaj przyjedzie do hoteliku nowy piesek i zobaczymy jak się poukładają relacje. Sposobem na Bogusia jest dużo ruchu i ulubiona zabawka, w jego przypadku kauczukowa piłka, za którą Boguś biega jak szaleniec i dzięki której można odwrócić i skupić jego uwagę... 1 Quote
Olena84 Posted October 15, 2015 Author Posted October 15, 2015 Boguś nowego kolegę zaakcentował, woli się z nim bawić niż gryźć. 1 Quote
mar.gajko Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 Boguś nowego kolegę zaakcentował, woli się z nim bawić niż gryźć. Dzięki Bogu :) może mu zostanie ta grzeczność, choć jak zauważyłam, on dosyć labilny emocjonalnie jest :) Quote
Olena84 Posted October 15, 2015 Author Posted October 15, 2015 Dzięki Bogu :) może mu zostanie ta grzeczność, choć jak zauważyłam, on dosyć labilny emocjonalnie jest :) Zobaczymy oby mu się nie odmieniło, bo ile można... Quote
jola&tina Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Boguś gotowy do zabawy!!! Kto mu rzuci piłeczkę??? Quote
Nutusia Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 No, ma Boguś w oczach te, no... co to posłanka Beger wymyśliła! ;) :D Quote
mar.gajko Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 :) no, no, no. Jakoś maniery się poprawiają? Quote
AgaG Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Na pewno wyładniał. :) Z piłką mu do twarzy i to bardzo dobrze, że lubi się nią bawić. Te moje psy, które nie przepadały za kolegami, byłam w stanie opanować na spacerze tylko dzięki piłce. :)Inaczej o spuszczaniu ze smyczy nie byłoby mowy Quote
Recommended Posts