plamka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Lotka sterylizacja: nie rasa: rudy kundelek wiek: ok. roku wzrost: do pół łydki, ok.30cm waga: no może z 4 kg stosunek do psów i kotów: dobry, akceptacja i ciekawość miejsce przebywania: Schronisko w Pawłowie k. Ciechanowa Pilne potrzeby: dom, chociaż tymczasowy We wtorek wieczorem sąsiadka przyniosła mi do domu małą rudą zabiedzoną suczkę. Psina od ponad tygodnia kręciła się na kąpielisku za miastem. Widziała ją już w ubiegłym tygodniu i myślała, że to gruby rudasek z tamtejszego osiedla wybrał się nad wodę. We wtorek ten sam rudasek tylko wyglądający jak rudy szkielecik, oblepiony kleszczami leżał w kępie krzaków i ledwo dał radę wstać. Suczka była taka umęczona, że zasypiała w każdej pozycji, najchętniej w pobliżu człowieka. Po kilku godzinach zaczęła jeść - je domowe i gotowe. Daje się brać na ręce, przytula się do człowieka, łaziła za mną po mieszkaniu, nie załatwia się w domu, chodzi na smyczy. Musiała mieszkać w domu bo nie reaguje na blokowe odgłosy. Potrafi podróżować samochodem. Poznała się z domowym psem i kotem traktując je spokojnie i machając nieśmiało długim czarnym ogonkiem. Jest młodziutka . Uważam, że do czasu porzucenia musiała być dobrze traktowana - świadczy o tym jej stosunek do ludzi i zwierząt: ufa mimo tych okropnych ostatnich dni. Po domowej nocy trafiła do Schroniska w Pawłowie k.Ciechanowa. Boję się, że z powodu swojej małości, stanu fizycznego i przestraszenia może sobie nie dać rady w przepełnionym schronisku. Potrzebuje spokoju i odkarmienia najlepiej w swoim domu. I żeby ten długi ogonek zaczął znowu merdać z radością. mycha107 obiecała wstawić zdjęcia Quote
BasiaD Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Lotka wracaj na górę, Tobie domek potrzebny na cito! Quote
mycha101 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Oto fotki małej Lotki:lol: Ona już nie ma tak miło jak na fotkach, teraz jej miejscem jest zamknięty kojec i buda.:shake: Quote
plamka Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 mycha107 dzięki za zdjęcia malutka lotka czeka na szansę Quote
mycha101 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 plamka napisał(a):mycha107 dzięki za zdjęcia malutka lotka czeka na szansę oj plamka, mycha101:eviltong: Quote
enia Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 mycha101 napisał(a):oj plamka, mycha101:eviltong: agentka oo7 :eviltong: zawsze gdzieś coś wynajdzie........ biedna Locia w tym schronie no.... Quote
plamka Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 mycha101 mycha101 mycha101 !!! najlepszy wstawiacz fotek w świecie a na fotkach mała psina co domu szukać zaczyna Quote
mycha101 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 bo ja wam wytłumaczę o co chodzi, mycha ma wiele wcieleń i sama czasami się gubi, na dogo 101, mail 107, jeszcze gdzieś 102. pierwotnie 101, a mycha to jeszcze ze studiów, oj stare dobre czasy:p jeśli chodzi o wstawianie fotek, to kiedyś ktoś napisał najlepszą instrukcję, taką dla mniej lotnych:p i dzieki temu wiem o co chodzi. to nic trudnego, teraz to ja mądra jestem:eviltong: Quote
plamka Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 pokazuję lotkę - zajrzyj, pokochaj , zabierz do domu Quote
mycha101 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Wysłałam maila do Emir z prośbą, żeby ją do siebie na stronę wrzuciła. Zrobię jej też allegro, będzie na stronie Pawłowa, a w przyszłym tyg w gazecie ciechanowskiej Quote
plamka Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 lotka i ja dziękujemy wędrujemy do góry Quote
mycha101 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Kochane maleństwo jest w boksie z dwoma szczeniakami. Quote
BasiaD Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Lotka nie spadaj tak szybko, wracaj na 1 stronkę po domek! Quote
mycha101 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Taka malutka dziewczynka w schronie:shake: Quote
enia Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 mycha101 napisał(a):Taka malutka dziewczynka w schronie:shake: Ale ona na tych zdjeciach wyglada jak wieksza od sznaucerka mini, ciotki lepsze foty potrzebne bo nie widać , że to okruszek...... najlepiej jak ją przy nodze postawić cioteczki Plamki i obfocić;) Quote
mycha101 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Może w niedzielę rano na chwilkę podjadę do schronu i zrobię fotkę. Mialyśmy jechać i troszkę psiaki poobcinać, ale coś czuję, że nie dam rady, no chyba, że ruszymy o 10 na jakieś 2 godzinki. Plamka niech się jeszcze wypowie. Quote
plamka Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 ja mogę i w sobotę i w niedzielę (ale powrót do 12). fotki oczywiście tak , co do obcinania nie mam pewności czy to wyjdzie. Quote
mycha101 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 plamka napisał(a):ja mogę i w sobotę i w niedzielę (ale powrót do 12). fotki oczywiście tak , co do obcinania nie mam pewności czy to wyjdzie. W sobotę odpada, mam wielkie sprzątanie piwnicy (aż strach pomyśleć), co do niedzieli, będziemy w kontakcie. Quote
enia Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 mycha101 napisał(a):W sobotę odpada, mam wielkie sprzątanie piwnicy (aż strach pomyśleć), co do niedzieli, będziemy w kontakcie. Piwnice są po to właśnie żeby były zagracone itp. :eviltong: więc sie nie bój i ją zostaw w spokoju.:p Cioteczki zróbcie też Karen fote bo ma jedną i to słabiutką. Dziękuje. Quote
Recommended Posts